Пятница, 19.04.2024, 15:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Октябрь » 3 » Робоча група у рамках Ради інвесторів
Робоча група у рамках Ради інвесторів
20:53
2 листопада 2011 року відбулося засідання тематичної групи «Інтелектуальна власність» у рамках Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

Цей захід відкрив заступник голови Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба) Володимир Дмитришин.

Він, зокрема, наголосив, що вищезгадана Рада діє в нашій державі відповідно до Указу Президента України від 1 вересня 2010 року № 892 з метою сприяння залученню й ефективному використанню вітчизняних та іноземних інвестицій для забезпечення розвитку економіки України, прискорення її інтеграції в європейську та світову економічні системи, забезпечення гарантованих статтями 41, 42 Конституції України права приватної власності й права на підприємницьку діяльність та відповідно до частини другої статті 102 й пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України.

– Нинішня зустріч відбувається на виконання резолюції першого віце-прем’єр-міністра України А. Клюєва (від 12.08.2011 № 36528/1/1-11 до листа Глави Адміністрації Президента України С. Льовочкіна від 21.07.2011 № 02-01/2013) про започаткування роботи додаткових робочих груп у рамках Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. Усього утворено вісім таких груп. У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України було вжито відповідних заходів для створення та забезпечення діяльності тематичної Робочої групи «Інтелектуальна власність» (далі – Робоча група). Згідно із зазначеною резолюцією куратором Робочої групи в Уряді України визначено Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, – доповів Володимир Дмитришин, розпочинаючи роботу Робочої групи.

Основним завданням діяльності тематичних робочих груп у рамках Ради вітчизняних та іноземних інвесторів є підготовка пропозицій щодо регуляторної реформи з метою покращення інвестиційного клімату в Україні.

За рішенням міністра діяльність Робочої групи організовано на базі Державної служби інтелектуальної власності України – центрального органу виконавчої влади, на який покладено функції з реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Виходячи з наданих пропозицій, найближчим часом наказом Державної служби буде затверджено остаточний склад Робочої групи, сформований з фахівців міністерств, установ і організацій.

Щодо основних принципів функціонування Робочої групи слід зазначити, що вона складається з двох частин – урядової та інвесторської – і, відповідно, очолюється співголовами, які відповідають за координацію діяльності Робочої групи в цілому.

Співголова частини інвесторів скликає засідання представників інвесторів та надає рекомендації співголові урядової частини стосовно проведення засідань урядових представників.

Співголова урядової частини бере активну участь у засіданнях представників інвесторів, реагує на їхні ініціативи та доповідає про свої рішення у встановленому порядку.

На порядок денний Робочої групи було винесено такі питання:
1. Щодо засад створення та діяльності тематичної Робочої групи «Інтелектуальна власність» у рамках Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, про завдання та порядок її діяльності.
2. Інформація щодо діяльності інвесторської частини Робочої групи.
3. Про проект Закону України від 04.10.2010 № 7205 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань інтелектуальної власності».
4. Про проект Закону України від 15.06.2010 № 6523 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав» та проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 р. № 992».
5. Проблеми забезпечення правомірності використання об’єктів авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет.
6. Обговорення, пропозиції, коментарі учасників засідання.
7. Підбиття підсумків.

У ході засідання вирішено створити в Робочій групі підгрупу, яка опікуватиметься питаннями авторського права та суміжних прав, і найближчим часом провести її засідання.

У свою чергу, координатор інвесторської частини Робочої групи Олександр Чорний наголосив на тому, що вже окреслено низку першочергових актуальних питань у сфері інтелектуальної власності. За його словами, учасники тематичної Робочої групи «Інтелектуальна власність» одними з перших активно обговорюють нагальні проблеми, висловлюють пропозиції, цікаві думки. Це є свідченням розуміння необхідності діалогу між бізнесом і державними органами виконавчої влади для конструктивної, злагодженої та результативної роботи.

Вищезазначений захід об’єднав фахівців міністерств України – внутрішніх справ, охорони здоров’я, культури і туризму, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, – а також Державної митної служби України, Американської торгівельної палати України, Європейської Бізнес Асоціації й правовласників музичної індустрії, працівників компаній ліцензійного програмного забезпечення та Державної служби інтелектуальної власності України.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 528 | Теги: Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
ВОИС и Кейптаунский университет предлагают руководителям коммерческих предприятий программу по вопросам стратегического управления ИС
Изобретатели избавились от НДС
На сайте ФИПС открыта новая рубрика
Сообщение Информационного совета Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин
Состоялось очередное заседание Общественного совета при Госинвестиций
Регистрация товарных знаков в условиях действия части IV ГК РФ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com