Пятница, 29.03.2024, 08:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 23 » Салон "Новий час" – 2011 розпочав роботу
Салон "Новий час" – 2011 розпочав роботу
20:36
22 вересня 2011 року в м. Севастополь (АР Крим) відбулося урочисте відкриття VІІ Міжнародного салону винаходів і нових технологій "Новий час" під гаслом "Сталий розвиток під час змін" та VІ Міжнародний конкурс молодіжних інновацій і розробок "Новий час".

Севастопольський салон "Новий час" є відомим як в Україні, так і за її межами. У ньому цього року беруть участь провідні організації винахідників, фірми та підприємства понад 25 країн світу: Азербайджану, Аргентини, Бельгії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Вірменії, Індії, Ірану, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Киргизстану, Кореї, Молдови, Німеччини, Польщі, Російської Федерації, Румунії, Сербії, США, Туркменістану, України, Франції, Хорватії, Швейцарії, Естонії, Японії, – усі вони постійні учасники Салону. До них приєдналися й нові делегації винахідників з Китаю, США та країн Африки.

У межах Салону "Новий час" відбудеться виставка-ярмарок розробок та нових технологій у галузі енергоефективності та енергозбереження в рамках проекту ЄС "Підвищення енергоефективності в муніципалітетах м. Кишинев та м. Севастополь на базі позитивного досвіду". Співорганізаторами Салону стали: Севастопольський регіональний екологічний моніторинговий комітет, Муніципалітет м. Кишинев, Співробітництво розвитку і діалогу міст CIUDAD (м. Гаага), Союз муніципалітетів регіону Мармара (м. Стамбул), Європейський секретаріат ICLEI (м. Фрайбург), Інститут розвитку та соціальних ініціатив IDIS Viitorul (м. Кишинев).

Напередодні Салону оголошено VІ Міжнародний конкурс молодіжних інновацій і розробок "Новий час". Його відбіркові тури проходили в країнах-учасницях конкурсу, а переможці національних турів беруть участь у роботі VIІ Міжнародного салону винаходів і нових технологій "Новий час" у Севастополі. За найкращу розробку за підсумками конкурсу переможцю в цій галузі передбачена грошова премія.

Міжнародний конкурс молодіжних інновацій і розробок «Новий час» стає популярним за кордоном. Його відбірковий тур пройшов, зокрема, у м. Ульяновськ (Російська Федерація) як обласний конкурс інноваційних проектів дітей та юнацтва "Нове покоління". Визначено й переможців цього конкурсу, які візьмуть участь у міжнародній зустрічі молодих інноваторів у Севастополі. На адресу Салону надійшов лист подяки від міністра освіти Ульяновської області за внесок у розвиток дитячої наукової творчості та ефективне співробітництво.

У жовтні 2010 року представники Салону взяли участь у виборах президента й виконавчого комітету Міжнародної федерації асоціацій винахідників (IFIA), які пройшли в межах Генеральної асамблеї Міжнародної федерації асоціацій винахідників (IFIA) у м. Нюрнберг (Німеччина). Президентом Федерації на період 2010 – 2014 років одноголосно обрано доктора наук Андраш Ведрес (Угорщина). Директорами Федерації стали: Адам Рильський (Польща), Хуссейн Худжіч (Боснія і Герцеговина) і Пава Хавлічек (Хорватія). До складу Федерації від України увійшла Українська рада винахідників і новаторів. Подано на розгляд запит про участь Федерації в роботі Салону "Новий час" у 2011 році. У січні 2011 року прийнято рішення про присвоєння Салону "Новий час" категорії 1 (повністю підтримується й рекомендується для участі членами Федерації). Інформація щодо севастопольського Салону розміщена на сайті Федерації. Під час Салону "Новий час – 2011" заплановано презентацію колективного стенда Федерації та вручення призів від Федерації за найкращі розробки Салону.

На Салоні представлені: Державна служба інтелектуальної власності України, Державне підприємство "Український інститут промислової власності", Українська академія наук, Державне агентство з інтелектуальної власності республіки Молдова, Румунський форум винахідників, Румунське товариство винахідників, Національний інститут винахідництва Румунії, Товариство винахідників Белграда, Інститут підтримки іранських дослідників, винахідників і новаторів, МІЦ "Архімед" (РФ), Асоціація "Російський будинок міжнародного науково-технічного співробітництва" (м. Москва), Асоціація польських винахідників і раціоналізаторів, Європейська асоціація винахідників (м. Страсбург), Бельгійська палата винахідників, Іспанський клуб винахідників, Всесвітній форум дослідників і винахідників, а також вищі навчальні заклади, фірми, винахідники України тощо.

У роботі Салону беруть активну участь представники Ради міністрів АР Крим. Доброю традицією стала підтримка Салону Севастопольською міською державною адміністрацією, офіційною делегацією Харківської області, а також установлення спеціального призу голови Харківської обласної державної адміністрації, вручення спеціальних призів від Державної служби інтелектуальної власності України, Державного підприємства "Український інститут промислової власності" тощо.

Салон отримав вітальні листи від Верховної Ради України, міністерств і відомств України, Севастопольської міської ради та Севастопольської міської державної адміністрації, державних адміністрацій областей і міст України.

Під час проведення Салону працює міжнародне журі на чолі з професором П'єром Фюм'єром (Бельгія) і національне журі на чолі з представником України в Європейській асоціації ТРІЗ Антоном Карловим (Україна). Почесним президентом Салону є президент Української академії наук професор А.Ф. Оніпко, головою нагородної комісії – професор В.П. Гоч (Україна).

Організатори Салону: Державна служба інтелектуальної власності України, Державне підприємство "Український інститут промислової власності", Українська академія наук (м. Київ), Міжнародна федерація асоціацій винахідників (м. Будапешт), Українська рада винахідників і новаторів (м. Київ), Севастопольська міська державна адміністрація, Севастопольська міська рада, Агентство економічного розвитку м. Севастополя, Севастопольський регіональний екологічний моніторинговий комітет, Муніципалітет м. Кишинів, Співробітництво розвитку і діалогу міст CIUDAD (м. Гаага), Союз муніципалітетів регіону Мармара (м. Стамбул), Європейський секретаріат ICLEI (м. Фрайбург), Інститут розвитку та соціальних ініціатив IDIS Viitorul (м. Кишинів), Міжнародна кадрова академія (Київ), Центр вивчення живих систем УАН (м. Севастополь), Наукова школа причинності: ТОВ "Центр "Аюмель" (м. Севастополь), Перший український морський інститут (м. Севастополь), Українська асоціація валеологів (м. Харків), Українська асоціація з біоетики (м. Київ), Інноваційно-педагогічна асоціація "XXI століття: Освіта. Наука. Екологія" (м. Севастополь), Союз обдарованої молоді України (м. Київ), Асоціація "Російський дім міжнародного науково-технічного співробітництва" (м. Москва), Міжнародний інноваційний клуб "Архімед" (м. Москва), Всесвітній форум винахідників і дослідників (м. Бухарест).

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 816 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
4-м совместное совещание экспертов в рамках Диалога Россия - ЕС по интеллектуальной собственности
Делегация РАО на МИДЕМ-2008
Космическая отрасль РФ выступает лишь в качестве мирового донора технологий
Общее собрание членов РАО
"Промислова власність", №21
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
В Челябинской области растет изобретательская активность

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com