Пятница, 19.04.2024, 09:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 3 » Семінар для суддів господарських судів України
Семінар для суддів господарських судів України
15:35
У межах роботи другого дня XIV міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" відбувся семінар для суддів господарських судів України на тему "Вдосконалення захисту прав інтелектуальної власності в судовому порядку".
Ведучим семінару був заступник голови Вищого господарського суду України Віктор Москаленко.
Під час семінару розглядалися такі питання:
Процесуальні аспекти судового розгляду справ зі спорів, пов'язаних із захистом права інтелектуальної власності.
Деякі питання практики вирішення господарськими судами спорів, пов'язаних із захистом прав на об'єкти інтелектуальної власності.
Підкреслюючи важливість тем семінару, Віктор Москаленко зазначив:
- Сьогодні на семінарі ми розглянули багато актуальних питань. Найголовніші з них – це питання розмежування юрисдикції між адміністративними й господарськими судами та позиція Вищого господарського суду України щодо шляхів вирішення цієї проблеми.
Друге питання – це призначення судових експертиз та строків їх проведення, порядок винесення господарськими судами відповідних ухвал, їх зміст, особливості призначення судових експертиз спеціалізованим державним установам та атестованим судовим експертам.
Крім цього, на семінарі обговорювалися питання, пов’язані з ужиттям запобіжних заходів, причому аналізувалася на конкретних прикладах не тільки судова практика, а й проблеми законодавчого врегулювання, певні неузгодженості між приписами Митного кодексу України та Господарського процесуального кодексу України.

Також ішлося про інші актуальні проблеми застосування норм матеріального та процесуального права. З відповідними доповідями виступили судді Вищого господарського суду України – Ігор Бенедисюк та Богдан Львов.
Особливу увагу учасники заходу зосередили на практиці вирішення судових спорів за участі організацій колективного управління (ОКУП).
У цілому робота семінару була надзвичайно продуктивною, – підсумував Віктор Москаленко. – Завдяки Держдепартаменту інтелектуальної власності з’явилася можливість для суддів майже 20 господарських судів взяти участь у роботі конференції в цілому й зокрема в такому семінарі, організованому спеціально для суддів. Я вважаю, що це ще один крок у напрямі забезпечення правильного застосування законодавства господарськими судами з метою належного судового захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, – зробив висновок він.


Зустріч з унікальною людиною
Під час
 перерви між робочими заходами конференції її учасники мали можливість познайомитися зі спеціально запрошеним гостем - знаменитим нейрохірургом, нейропсихологом, гіпнотерапевтом, двократним рекордсменом Книги рекордів Гіннесса, професором Андрієм Слюсарчуком.
Він продемонстрував свої надзвичайні інтелектуальні можливості.
Наприклад, феноменальну пам’ять (може вивчити книгу у 1000 сторінок за 40 хвилин), вміння миттєво перемножувати багатозначні числа тощо. Це рідкісний приклад можливостей людського мозку!
Андрій Слюсарчук висловив наміри про активну співпрацю з Держдепартаментом інтелектуальної власності вже найближчим часом. У свою чергу, голова Держдепартаменту Микола Паладій запросив унікального вченого стати учасником наступної конференції з питань інтелектуальної власності в Криму.

У цей день також тривала робота в секціях.
Секція № 4 "Використання і захист прав інтелектуальної власності"
Ведуча Людмила Цибенко, заступник начальника управління правового забезпечення промислової власності Держдепартаменту.
На засіданні секції розглядалися такі питання:
Судовий захист прав інтелектуальної власності (реалізація вимог Угоди ТРІПС).
Перспективи вдосконалення митного контролю за переміщенням через митний кордон товарів, що містять об'єкти права інтелектуальної власності.
Захист прав інтелектуальної власності в Антимонопольному комітеті України та суді: коротка порівняльна характеристика.
Проблеми наукового аналізу та узагальнення судової практикиу сфері інтелектуальної власності.
Про призначення й проведення судових експертиз у сфері інтелектуальної власності.
Обов'язок доведення наявності порушення прав та інтересів, що охороняються законом, у разі звернення до суду.
Помилки в формулюванні позовних вимог у позовах про захист прав щодо доменних імен.
Проблеми використання деяких видів "нетрадиційних знаків".
Паразитичний маркетинг як суспільно небезпечне діяння.
Вимоги УЄФА щодо захисту прав.
Розгляд заперечень в Апеляційній палаті.
Захист прав інтелектуальної власності на торговельні м
арки в Україні: аналіз судової практики.
Проблемні питання визначення підвідомчості справ про захист прав інтелектуальної власності.
Світовий досвід вирішення спорів про торговельні марки.

Людмила Цибенко:
- Питання захисту прав інтелектуальної власності завжди викликали і викликають значний інтерес у всіх, хто працює у сфері інтелектуальної власності.

Це підтверджується тим, що на засідання секції зібралася досить велика аудиторія, включаючи іноземних фахівців, серед яких був атташе з економічних питань Посольства США в Україні Е. Зальцмана.
Тематику секції підібрано таким чином, щоб висвітлити пролемні питання різноманітних аспектів захисту прав інтелектуальної власності у судовому і адміністративному порядку, яким присвячено більшість доповідей.
Крім того, під час засідання секції розглядалися питання удосконалення митного контролю товарів, які містять об’єкти права інтелектуальної власності, питання, пов’язані із захистом прав УЄФА, паразитичного маркетингу.
Усі доповіді, які прозвучали, були змістовні, підготовлені на досить високому фаховому рівні. Особливу зацікавленість викликав виступ судді Окружного адміністративного суду м. Києва Н. Блаживської, присвячений питанням визначення підвідомчості справ про захист прав інтелектуальної власності, тобто справ за позовами про оскарження рішень Держдепартаменту про надання правової охорони об’єктам промислової власності та про визнання недійсними охоронних документів, а також про оскарження рішень Антимонопольного комітету України.
Велика кількість запитань учасників секції перетворилася на жваву дискусію, яка припинилася лише за браком часу.
Цікавим було і багато інших доповідей, зокрема доповідь заступника начальника відділення розробки законодавства Українського інституту промислової власності Марії Василенко, присвячена питанням паразитичного маркетингу. Вона супроводжувалася яскравими прикладами на слайдах та демонстрацією фільму.
Взагалі засідання секції пройшло досить успішно і могло б тривати ще довго, оскільки існує багато питань у цій сфері, які потребують обговорення.

Секція № 5 "Розвиток і вдосконалення систем міжнародної реєстрації знаків і промислових зразків".
Ведучий – Василь Банніков, начальник відділення експертизи заявок на позначення і промислові зразки Українського інституту промислової власності.
На засіданні секції розглядалися такі питання:
Прийняття нових правил і змін до загальної інструкції до Мадридської угоди та Мадридського протоколу.
Класифікування товарів і послуг у контексті 9-ї редакції МКТП.
Дотримання вимог УЄФА під час проведення експертизи заявок на промислові зразки й проблемні питання проведення експертизи у зв'язку з набуттям чинності з 1 січня 2009 року 9-ї редакції МКПЗ.
Василь Банніков висловив власну думку з приводу важливості такої форми роботи для спеціалістів з питань міжнародної реєстрації знаків і промислових зразків.

– Під час роботи секції ми ще раз впевнилися в тому, що учасників конференції цікавлять виключно практичні питання, оскільки закон і правила існують вже давно і спеціалісти, які працюють у сфері промислової власності, ці закони й правила добре знають.

Та часто в процесі реєстрації об’єктів промислової власності виникають непередбачувані питання, на які можна знайти відповідь саме тут – на секції, де зібралися провідні спеціалісти в цій галузі.

Ми планували послухати декількох доповідачів, проте наша робота сьогодні будувалася виключно на живому діалозі. Судячи з реакції учасників секції, вони задоволені тим, що вийшло, – багато спілкування, обмін досвідом і найголовніше – знаходження шляхів вирішення найгостріших питань.


Источник
: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 965 | Теги: ЕПВ, ВОИС, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Надходження до ПІБ
Контрафактный Чебурашка
Приморский край: будет принят закон об инновационной деятельности
Перелік уповноважених ОКУ поповнився новою організацією
2008: стартуют семь российских технопарков
ТПП РФ ведет подготовку к форуму "Интеллектуальная собственность России"
Будівництво нової адміністративної будівлі ВОІВ розпочнеться на початку квітня

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com