Среда, 24.04.2024, 20:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Октябрь » 27 » Семінар до Євро 2012 у Києві
Семінар до Євро 2012 у Києві
21:20
26 жовтня в Києві відбувся заключний семінар серії регіональних науково-практичних семінарів, присвячених розгляду питань набуття та захисту прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™. Організатори: Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Інститут).

Протягом вересня – жовтня цього року такі заходи пройшли також у Харкові, Львові, Донецьку. Графік проведення регіональних семінарів у приймаючих містах чемпіонату затверджено наказом Державної служби від 02.08.2011 №02-Н "Про затвердження Плану виконання заходів завдання №11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2011 рік".

Участь у роботі науково-практичного семінару взяли представники Київської обласної державної адміністрації, Державної митної служби України, зокрема Київської регіональної та обласної митниць, Міністерства внутрішніх справ України, а також фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, патентні повірені, адвокати, юристи, працівники засобів масової інформації й бізнесових кіл та інші зацікавлені особи.

Розпочинаючи захід, заступник директора Інституту Анатолій Горнісевич наголосив на особливій актуальності теми семінару. Він зазначив, що нині питання захисту прав інтелектуальної власності УЄФА в Україні виходять на перший план, оскільки інфраструктура – тобто стадіони, аеропорти тощо – уже майже сформована.
– Як відомо, Україна надала гарантії щодо забезпечення захисту прав УЄФА на його інтелектуальну власність та репутацію. Вимоги УЄФА стосувалися, зокрема, і певного спеціального режиму експертизи, яким передбачається робота над заявкою на об’єкти права інтелектуальної власності не одного експерта, а групи. Інститут зараз здійснює експертизу саме в такому режимі, активно співпрацюючи з юридичними представниками УЄФА. Уперше в історії проведення чемпіонатів (і до цього особливо позитивно поставилося УЄФА) Україна запропонувала механізм співпраці в питаннях надання правової охорони об’єктам права інтелектуальної власності, – підкреслив Анатолій Горнісевич.

У виступі він також проаналізував сучасний стан відповідної нормативно-правової бази та зазначив, що з усіма нормативно-правовими актами та методичними виданнями щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної служби.

Наталія Ковалішина, заступник начальника головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики – начальник управління інноваційної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА), – також привітала учасників заходу.

За її словами, для підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в КМДА створено спеціальне головне управління, яке вирішує цілу низку завдань.
– На сьогодні в Києві зареєстровано 244 000 суб’єктів господарської діяльності. Серед них понад 10 000 займаються різними видами промислової діяльності. Тому передбачається провести значний комплекс робіт, і надзвичайно важливо налагодити ефективну співпрацю між профільними управліннями, представники яких беруть участь і в сьогоднішньому семінарі. Це й МВС України, і Держмитслужба, і Державна служба та Інститут тощо. Ми плануємо розміщувати агітаційні матеріали в дозвільних центрах, на сайтах, щоб донести інформацію про право інтелектуальної власності УЄФА безпосередньо до суб’єктів господарювання.

Тож запрошую всіх до активного діалогу – телефонуйте, пропонуйте, запитуйте, – закликала Наталія Ковалішина.

Можливості Держмитслужби України щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА висвітлив у своїй доповіді начальник сектора з питань захисту прав інтелектуальної власності Київської регіональної митниці Олександр Стельнякович.

Заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності – начальник відділу міжнародних норм права Інституту – Марія Василенко висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та окреслила засоби боротьби з ним. Зокрема, доповідач навела приклади випадків паразитичного маркетингу, які було зафіксовано під час проведення значимих спортивних заходів.

Як зазначила Марія Василенко, кожна країна розробляє власну систему захисту прав інтелектуальної власності на час підготовки та проведення спортивного заходу.
– В Україні, як і в більшості держав світу, немає спеціального законодавства, яке регулює відносини, пов’язані із захистом від паразитичного маркетингу. Тому для регулювання пов’язаних з такими правопорушеннями питань використовують законодавство у сфері захисту прав інтелектуальної власності та захисту від недобросовісної конкуренції, – підкреслила доповідач.

Інші фахівці Інституту також узяли активну участь у роботі семінару.

Начальник відділу заходів з охорони інтелектуальної власності Інна Костенко виступила з доповіддю на тему «Інтелектуальна власність УЄФА як предмет правової охорони».

Ірина Атаманова, головний спеціаліст аналітично-правового відділу, розповіла про автоматизовану базу даних (БД) інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Доповідач пояснила призначення цієї БД, її структуру та специфіку користування нею. Як зазначила Ірина Атаманова, відомості цієї БД оприлюднені на офіційному веб-порталі Державної служби.

Основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА проаналізувала Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з охорони інтелектуальної власності.

Про використання можливостей державного науково-дослідного експертно- криміналістичного центру МВС України з дослідження об’єктів інтелектуальної власності в період підготовки та проведення Євро 2012 доповів начальник лабораторії державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Ковальов.

У ході семінару також виступив адвокат патентно-юридичної агенції «Дубинський і Ошарова» Дмитро Нікулеско. Він зосередив увагу слухачів на особливостях практики захисту прав УЄФА, зокрема представив присутнім пропозиції щодо вирішення питань удосконалення законодавства в цій сфері.

Семінар пройшов у режимі активного діалогу, учасники включили в обговорення широке коло актуальних питань та проблемних ситуацій, які виникають на сучасному етапі підготовки до чемпіонату. Тому доповідачам довелося відповісти на численну кількість запитань аудиторії.

– Наступні семінари з питань набуття та захисту прав ІВ УЄФА – на які я вже сьогодні вас усіх запрошую – відбудуться ближче до дати проведення чемпіонату ЄВРО-2012 – у квітні – травні 2012 року, – повідомив присутнім Анатолій Горнісевич, завершуючи захід.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 602 | Теги: Євро-2012, Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Харьков может стать специальной экономической зоной
Поставщики ПО боятся пользоваться налоговой льготой
Засідання Науково-технічної ради Державного підприємства "Український інститут промислової власності"
Вышел второй выпуск вестника "Трансфер и коммерциализация технологий"
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
Легко ли защитить свою идею?
По цифровым пиратам ударят законом

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com