Пятница, 29.03.2024, 06:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Апрель » 5 » Семінар "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі"
Семінар "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі"
09:08
Процес отримання патенту в Україні починається з подачі заявки, яка має відповідати всім вимогам щодо її оформлення. Після цього заявка проходить експертизу. Про особливості цієї процедури щодо отримання прав на винаходи та корисні моделі розповіли фахівці Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (Інститут).

5 квітня 2011 року в конференц-залі Інституту відбувся семінар «Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі», організований Державною службою інтелектуальної власності України (Держслужба) та Інститутом.

Роботу заходу розпочав Володимир Дмитришин, заступник голови Державної служби інтелектуальної власності України, окресливши значення таких заходів та повідомивши про майбутні плани:

– Не викликає сумніву те, що експертиза заявок на винаходи та корисні моделі – дуже складний процес, на ході якого позначаються певні об’єктивні та суб’єктивні фактори. Удосконалення цього процесу має дуже велике значення: з одного боку, воно забезпечить можливість набуття авторами прав на зазначені об’єкти ІВ, а з іншого, – підвищить якість та ефективність експертизи.

Держслужба має великі та амбітні плани. Відповідно до концепції розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності до 2015 року Інститут має на меті стати міжнародним пошуковим органом (МПО), і для цього має всі можливості.

Лев Глухівський, перший заступник директора Інституту, нагадав учасникам семінару, що минулого тижня в стінах українського закладу експертизи проходив міжнародний семінар, який перетворився на триденний тренінг з актуальних питань сфери інтелектуальної власності. І наголосив, що навчальні заходи для спеціалістів з ІВ проводяться на постійній основі.
– Цей семінар є щорічним заходом, а за рік сталося багато змін. Одна з найголовніших подій – це впровадження тестового режиму електронної подачі та розгляду заявок. Поки що невід’ємною частиною електронної заявки є паперовий її відповідник, але ми працюємо над усуненням такого дублювання. Щоб відбулися необхідні зміни, має, перш за все, дещо змінитися законодавство щодо цього питання. Що ж до статусу МПО, то Інститут справді рухається великими кроками в напрямі його здобуття. Сьогодні ми обговоримо питання, вирішення яких допоможе експертам підвищити рівень якості та ефективності своєї роботи», – зазначила Наталія Петрова, начальник відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем.

Провідні фахівці Інституту розкрили у своїх доповідях актуальні питання відповідно до тематики семінару. Юлія Колотілова, головний експерт відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем, виступила з презентацією стосовно імплементації досвіду міжнародних пошукових органів для здійснення патентно-інформаційних пошуків під час проведення експертизи винаходів. Експерт розповіла про основні підходи, які використовуються патентними відомствами, що мають статус МПО, у процесі проведення патентно-інформаційних пошуків. І наголосила, що експерти Інституту використовують такі самі методи на високому якісному рівні:
– Проводячи експертизу заявок на винаходи, особливу увагу в Інституті, так само як і в інших відомствах, які вже отримали статус МПО, приділяють забезпеченню контролю якості. В Інституті практикуються обов’язкова перевірка експертного проведення пошуку – керівником відділу або головним експертом – і вибіркова перевірка (близько 5 %) – головним експертом відділення.

Источник: http://sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 671 | Теги: Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Великобритания теряет веру в правообладателей
Bыставка «Промышленность. Наука. Инвестиции. Инновации»
Комітет з питань науки і освіти створив Консультативну раду з питань науки і освіти
Інформаційне повідомлення
Прививка от пиратства
Вітання від Голови Держдепартаменту
В 2008 г. объем рынка информационных технологий РФ превысит 1,8 трлн руб.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com