Пятница, 19.04.2024, 18:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Май » 13 » Семінар щодо аспектів договірних відносин
Семінар щодо аспектів договірних відносин
10:16

12 травня 2010 року відбувся науково-практичний семінар "Актуальні аспекти договірних відносин у сфері інтелектуальної власності". Організатор – Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України (НДІ Інтелектуальної власності АПрНУ).

Під час заходу, який мав формат круглого столу, учасники обговорили низку проблемних питань, пов’язаних з особливостями укладання та виконання договорів у сфері інтелектуальної власності, які виконуються за рахунок коштів Державного бюджету України. Крім того, було окреслено перспективи розвитку законодавства України в зазначеній сфері.

У семінарі взяли участь провідні спеціалісти у сфері інтелектуальної власності, які спеціалізуються на підготовці, виконанні та правовій експертизі зазначених договорів. Серед них – представники органів держаної влади, патентні повірені, науковці, представники державних підприємств та установ. Учасники круглого столу мали можливість постійно ставити запитання та висловлювати власні міркування з приводу обговорюваного.

Відкрила захід та окреслила напрями роботи семінару директор НДІ Інтелектуальної власності АПрНУ Олена Орлюк.

Оксана Пархета, начальник відділу економіки та інформаційного забезпечення управління державних реєстрацій, економіки та інформаційного забезпечення Держдепартаменту інтелектуальної власності, проаналізувала у своїй доповіді особливості виплати винагороди творцям за використання об’єктів права інтелектуальної власності (ОПІВ) за їх використання, які регулюються договором між творцем і роботодавцем. Основну увагу, зокрема, було приділено особливостям реалізації механізму розподілу та закріплення майнових прав інтелектуальної власності між творцями ОПІВ та особами, які в той чи інший спосіб вкладають кошти в їх створення, в основі якого – принцип „спільного володіння”. Також висвітлено питання узгодження (у разі укладання договору про передання роботодавцю майнових прав на створений творцем ОПІВ) розмірів, строків та інших умов виплати авторської винагороди з порядком утворення відповідного джерела доходу (прибутку) підприємства, організації, установи від реалізації ОПІВ, які однаковою мірою є важливими як для творця ОПІВ, так і для роботодавця. Для врегулювання порушеної проблеми корисним є звернутися до зразків документів, зокрема договорів, у тому числі між роботодавцем і творцем, про винагороду, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 28.12.2004 № 986, та методичних матеріалів, розроблених провідними фахівцями в цій сфері з метою врегулювання договірних правовідносин щодо ОПІВ та забезпечення єдиного методичного підходу до визначення винагороди й економічної ефективності ОПІВ на підприємствах, в установах та організаціях.

Під час семінару доповідачі відповіли на велику кількість запитань учасників, що свідчить про значний інтерес фахівців до питання договірних відносин у сфері інтелектуальної власності.


Источник: http://www.sdip.gov.ua

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 509 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Готовится запрет на копирование программ без лицензий
"Блеск и нищета" нового законодательства об авторском праве
Про передачу прав на ОПВ
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин
Дагестан: в регионах создаются новые центры трансферта технологий
Інформаційне повідомлення
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com