Пятница, 29.03.2024, 10:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Август » 2 » Школа з ІВ-2010 завершила свою роботу
Школа з ІВ-2010 завершила свою роботу
13:59
30 липня випускникам Міжнародної літньої школи з ІВ ВОІВ-2010 вручили сертифікати про успішне її закінчення.

А розпочався завершальний день школи зі звітів студентів про роботу в групах на теми: "Патентні винятки" та "Об’ємні торговельні марки". Від групи, з якою працював Тшиманга Конголо, захищав презентацію студент з Латвії Каспарс Раткевичс, від групи Рона Марчанта – Крісто Пламенов Райчев з Болгарії. Виступи студентів були сприйняті дуже схвально та отримали оплески учасників обговорення.


Під час урочистого засідання, у ході якого студенти отримали сертифікати про завершення навчання, з промовами від імені ВОІВ виступили Тшиманга Конголо та Сергій Зотін. Від Одеської національної юридичної академії (ОНЮА) випускників привітали перший віце-президент, професор Володимир Завальнюк та віце-президент, проректор з міжнародних зв’язків, професор В’ячеслав Туляков.


Начальник відділу міжнародних зв’язків Держдепартаменту інтелектуальної власності Олена Щербакова відзначила у своєму виступі значні досягнення студентів за час навчання та побажала їм успіхів у подальшому професійному житті.

– Проведення Міжнародної літньої школи разом з ВОІВ та ОНЮА стає традиційним. І мені дуже приємно відзначити, що школа приваблює слухачів з усього світу. Цього року серед учасників представники вісьмох країн, у тому числі й України. Якість роботи студентів говорить про те, що сфера ІВ в нашій державі є справді важливою і Держдепартамент зацікавлений у розвитку співробітництва з іншими країнами в напрямі розбудови цієї галузі. Окрім того, показником ефективності нашого співробітництва з ВОІВ є залучення міжнародних експертів до роботи в літній школі. Сподіваюся, що її учасники задоволені отриманими знаннями, а також умовами навчання й проживання, створеними приймаючою стороною – ОНЮА, – додала вона після вручення сертифікатів студентам.

– Держдепартамент зацікавлений у професійній підготовці спеціалістів у сфері ІВ, і літня школа – не останній і не єдиний захід, який Держдепартамент ініціював разом з ВОІВ. У межах програми співробітництва Уряду України з ВОІВ на 2010 – 2012 роки Держдепартамент запланував низку заходів, спрямованих на вдосконалення системи освіти в цій сфері, – повідомила Олена Щербакова.


У свою чергу випускниця 2010 року Любов Щерба з Києва подякувала ВОІВ, Держдепартаменту та ОНЮА за прекрасну організацію навчання в Одесі, можливість збагатитися знаннями у сфері ІВ та поспілкуватися зі спеціалістами різних країн.

Студенти про літню школу
Ігор Євтушенко, студент V курсу Національного університету державної податкової служби України, м. Ірпінь.
– Питаннями ІВ я цікавлюся давно. Мене нещодавно обрали президентом Європейської асоціації студентів-юристів у Ірпінській локальній групі. Цього літа я також був на Міжнародній конференції в Мюнхені щодо питань ІВ, куди з’їхалися представники студентської молоді з багатьох країн світу. Про організацію школи дізнався із сайту Держдепартаменту. Я хотів ще торік потрапити в першу літню школу з ІВ в Одесі, але запізнився з поданням документів. І цього року дуже зрадів запрошенню на навчання як можливості отримати чимало корисної інформації. І мої сподівання виправдалися.


Серед викладачів хочу відзначити Олену Жилінкову, яка висвітлювала теми щодо аспектів захисту авторського права та використання ліцензій "
Creative commons". Ці питання галузі тісно пов’язані з моєю науковою роботою, тому заняття викладачки дуже зацікавили мене. Планую після закінчення університету та отримання ступеня магістра вступати до Інституту ІВ ОНЮА. А в майбутньому хочу стати корпоративним юристом і займатися питаннями ІВ.

Оксана Піголь, молодший юрист управляючої компанії "Clever management".
– Спасибі усім організаторам школи, особливо тим, хто був безпосередньо з нами протягом двох тижнів занять і робив усе для того, щоб під час навчання кожен з нас почував себе комфортно.
Окремо хочу відзначити викладачів літньої школи з ІВ та подякувати їм: Михалю Свантнеру – за незвичну подачу матеріалу, Марті Чіковоре – за гумор і чудову атмосферу на заняттях, Тшиманзі Конголо – за вимогливість до виконання поставлених завдань, Крістіні Янусаушкайте – за вміння зацікавити, Тетяні Демченко – за сприяння в набутті практичних навичок у студентів та іншим. Лекторам і тренерам вдалося організувати навчальний процес, поєднавши найефективніші педагогічні методи: ми моделювали життєві ситуації, брали участь в інтерактивах, диспутах, відтворювали судові засідання.


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 534 | Теги: Госдепартамент, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні".
В Украине открылся Центр высоких инфокоммуникационных технологий
Татарстан: победители конкурса инновацинных проектов получат льготы
Вітання від Голови Держдепартаменту
VII Конкурс молодежных инновационных проектов
Заседание Координационного совета по промышленному выпуску совместного регионального патентно-информационного продукта стран СНГ на CD-ROM
Патентное дело в таблицах и схемах, В.М.Лещенко

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com