Четверг, 28.03.2024, 19:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 7 » Учасники конференції почали роботу в секціях
Учасники конференції почали роботу в секціях
20:42
Учасники ХVI міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" почали роботу за тематичними секціями.

У перший день роботи ХVI міжнародної науково-практичної конференції відбулося засідання трьох тематичних секцій.

У межах роботи секції №1 під егідою Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) розпочалася дводенна міжрегіональна нарада експертів, присвячена національному брендингу в країнах з перехідною економікою. Модератором секції була координатор проектів відділу ВОІВ зі співробітництва з деякими країнами Європи та Азії Сауле Тлевлесова.


Міжнародний консультант із Швейцарії Хелен Лом та європейський експерт з інтелектуальної власності з Великобританії Рональд Марчант розповіли про актуальність та специфіку теми брендингу.
– Національний брендинг, імідж країни, репутація – ці питання сьогодні є надзвичайно актуальними.
І країни, і комерційні компанії конкурують між собою на світовому економічному ринку. А щоб мати переваги перед конкурентом, достатньо зробити дві речі: продемонструвати світові, чим країна вирізняєтеся серед інших, і що саме може запропонувати. Вирізнятися ж важливо не лише рівнем якості, але й показниками цін.

Фахівці ВОІВ, працюючи над проектом, присвяченим національному брендингу, намагаються з’ясувати, яким чином інтелектуальна власність, зокрема в галузі знаків для товарів та послуг і географічних зазначень, може бути корисною для процесу національного брендингу. ВОІВ уже допомагала розробити брендинг приватним організаціям і компаніям. А тепер ми намагаємося знайти можливості для допомоги країнам з перехідною економікою в питаннях розробки національного брендингу щодо знаків для товарів та послуг і географічних зазначень, – повідомили експерти.


Тема секції №2 була присвячена інтелектуальній власності та соціально-економічному розвитку суспільства. У роботі секції брали участь провідні спеціалісти Держдепартаменту інтелектуальної власності, Дипломатичної академії Міністерства закордонних справ України, Антимонопольного комітету України й Донецького державного університету управління. Учасники прослухали доповіді: "Аналіз і прогнозування впливу інтелектуальної власності на економічний розвиток", "Недобросовісна конкуренція як наслідок порушення прав інтелектуальної власності", "Проектний підхід в управлінні об’єктами інтелектуальної власності", "Держава як суб’єкт права інтелектуальної власності" та "Методологія реформування освітньої системи підготовки магістрів у сфері інтелектуальної власності".

Про своє враження від роботи секції розповів Олександр Соколов, начальник відділу розслідувань недобросовісної конкуренції в невиробничій сфері Антимонопольного комітету України:
– На конференції я представляю Антимонопольний комітет України, який постійно бере участь в заходах такого напряму. Хочу відзначити, що форму проведення заходу дуже вдало підібрано, оскільки учасники мають можливість відвідувати різні секції й обирати саме ту тему, яка їх цікавить. Одним з розглянутих сьогодні питань було питання недобросовісної конкуренції суб’єктів господарської діяльності під час просування на ринок власних товарів. Ця тема викликала жваву дискусію серед учасників секції, цікаво було почути думку фахівців з інших країн.

Під час роботи секції №3 учасники конференції розглядали питання вдосконалення експертизи винаходів. Ведучими секції були представники Українського інституту промислової власності - заступник директора з наукової роботи Петро Іваненко та начальник відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та ТІМ Наталія Петрова. Петро Іваненко присвятив свою доповідь організаційному та правовому забезпеченню використання електронних документів у процесах отримання прав на об’єкти промислової власності. Наталія Петрова розповіла учасникам секції про експертизу заявок на винаходи і корисні моделі: особливості, помилки і отримання "міцного" патенту.

Алла Кочеткова, начальник відділення патентно-інформаційного забезпечення Інституту, виступила з доповіддю на тему "Спрощена структура Міжнародної патентної класифікації та особливості її запровадження в Україні". Доповідач зазначила, що на 42-й сесії Комітету експертів Спеціального союзу МПК, яка проходила з 9 по 12 лютого 2010 року, прийнято остаточне рішення про запровадження у світовій системі інтелектуальної власності з 1 січня 2011 року спрощеної структури МПК (уніфікованої, без поділу на базовий та поглиблений рівні, які застосовуються з 1 січня 2006 року і застосування яких буде припинено 31 грудня 2010 року). Це ставить перед державною системою правової охорони інтелектуальної власності України, Держдепартаментом інтелектуальної власності та Українським інститутом промислової власності, які забезпечують запровадження чергових редакцій МПК в Україні, нові складні завдання.
– Робоча група Держдепартаменту та Інституту, створена на виконання відповідних наказів, у стислий строк має провести ґрунтовний аналіз ситуації, підготувати та подати відповідні пропозиції. Уже розроблено План заходів, спрямованих на забезпечення поетапного переходу від застосування чинної української версії МПК до уніфікованої структури МПК, який затверджено 25 серпня 2010 року. Робоча група забезпечуватиме організацію та виконання робіт відповідно до Плану, а також розробку всіх необхідних організаційно-розпорядчих документів Держдепартаменту та Інституту, здійснюватиме контроль за їх виконанням, обговорюватиме й прийматиме рішення з поточних, у тому числі проблемних питань, – підсумувала Алла Кочеткова.

Антоніна Жужнєва, головний спеціаліст відділу міжнародних заявок Інституту, виступила з доповіддю "Система PCT в сучасних умовах розвитку ринку інтелектуальної власності". Фахівець зазначила, що в останні роки між країнами-членами ВОІВ відбувається постійний діалог з метою пошуку напрямів для покращення функціонування вищезазначеної системи, зокрема зважується необхідність у подальшому підвищенні якості PCT-продуктів і посиленні взаємодії між відомствами.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 589 | Теги: Укрпатент, Госдепартамент, ВОИС, ЕПВ |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Ученые выяснили, что торговые марки появились еще в древности
Роспатент: марки социально значимых товаров в РФ наименее защищены
Кемеровская область: планируется развивать инновационную деятельность
Дагестан: в регионах создаются новые центры трансферта технологий
Міжнародна виставка винаходів
Знакова подія для України – відбувся Перший Національний інноваційний Форум «Українська інноваційна доктрина»
Правительство РФ образовало отделение нано- и IT-технологий РАН

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com