Четверг, 25.04.2024, 05:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Декабрь » 24 » УЄФА захищатиме інтелектуальну власність
УЄФА захищатиме інтелектуальну власність
20:23
Під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не дозволить порушувати його право на інтелектуальну власність. Нині Держдепартамент активно співпрацює з представниками УЄФА для того, щоб забезпечити захист його прав та прав комерційних партнерів. Про це розповів перший заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Жаров:
– Звичайно, під час проведення відповідних Чемпіонатів з футболу для УЄФА та його комерційних партнерів основним джерелом отримання прибутків є права інтелектуальної власності, тому УЄФА слідкуватиме, щоб їх не порушували та не використовували знак без згоди. 

Він також повідомив, що впродовж двох тижнів у містах України, які прийматимуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, відбулася низка семінарів на тему: „Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання футбольних асоціацій та його комерційних партнерів”.
З 8 по 11 грудня 2009 року семінар відбувся в м. Донецьк та м. Харків. З 16 по 18 – у м. Львів.

Семінари проводилися за цільовою програмою, виконання якої було покладено на Міністерство освіти і науки України. З метою створення правових, соціальних, економічних та організаційних умов для успішного проходження в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Кабінет Міністрів України своєю постановою від 22 лютого 2008 року № 107 затвердив Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Ця Програма, зокрема, конкретизує заходи із захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів і додатково до зазначених вище заходів покладає на Міністерство освіти і науки України такі зобов’язання:
– створення автоматизованої бази даних інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів і розроблення відповідного програмного продукту та інструкції для користувача;
– фінансування діяльності робочих груп з розроблення методичних рекомендацій та інших документів щодо проведення експертизи заявок і здійснення державної реєстрації прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів;
– організація та проведення семінарів, конференцій тощо з питань, які стосуються набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів;
– вивчення досвіду щодо набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів під час підготовки та проведення чемпіонатів Європи з футболу в зарубіжних країнах.

– На жаль, сьогодні питання захисту прав інтелектуальної власності УЄФА приймаючими містами Чемпіонату Євро-2012 не сприймаються як першочергові й важливі. Але Україна, взявши зобов’язання провести фінальну частину з футболу, дала гарантії на захист прав інтелектуальної власності як перед УЄФА, так і перед його комерційними партнерами. Тому ми повинні забезпечити належний рівень захисту цих прав, – наголосив Володимир Жаров. – І завдяки ось таким тематичним семінарам фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності мають можливість донести до представників органів державної влади та інших організацій важливість правової охорони об’єктів інтелектуальної власності.


За словами першого заступника голови Держдепартаменту, на сьогодні не стоїть питання впроваджувати щось кардинально нове в захисті прав УЄФА, а навпаки, потрібно запозичити досвід країн, у яких успішно проводилися подібні чемпіонати.
– Наша законодавча база відповідає міжнародним стандартам, потрібно узгодити механізми захисту прав під час проведення таких заходів як Чемпіонат Євро-2012. У наступному році ми плануємо спільно з нашими колегами з Польщі провести низку семінарів у приймаючих містах із залученням представників УЄФА, – зазначив Володимир Жаров.

Він підкреслив, що на веб-порталі Держдепартаменту створено автоматизовану базу даних інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів і розроблено відповідний програмний продукт та інструкції для користувачів.
Таким чином, усі бажаючи можуть подивитися, хто є комерційними партнерами УЄФА, і не порушувати прав, застосовуючи „паразитичний” маркетинг. До речі, одним з офіційно визнаних партнерів УЄФА вже є фірма „Adidas”.

Також Володимир Жаров нагадав, що Закон України „Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні”, прийнятий 19 квітня 2007 року, гарантує захист прав інтелектуальної власності УЄФА.
При цьому забороняється пряме та непряме використання в будь-який спосіб без дозволу УЄФА будь-якого найменування, позначення, знака чи іншого об'єкта права інтелектуальної власності УЄФА, а також недозволений маркетинг.

Відповідно до Закону на центральний орган виконавчої влади з питань правової охорони інтелектуальної власності, яким є Міністерство освіти і науки України, зокрема на Держдепартамент, покладено такі завдання:
– проведення експертизи заявок на об'єкти права інтелектуальну власність УЄФА спеціалізованою групою експертів невідкладно та ефективно, з тим щоб державна реєстрація цих прав здійснювалася протягом шести місяців з дня надходження відповідної заявки;
– швидке виявлення заявок, які суперечать будь-якій заявці або реєстрації прав УЄФА, розгляд спеціалізованою групою експертів у терміновому порядку заперечень проти зазначених заявок та невідкладне прийняття в установленому законом порядку відповідних рішень.

За наказом Держдепартаменту від 09.01.2008 року № 01 утворено спеціалізовану групу експертів з питань інтелектуальної власності, завданням якої є вирішення питань, пов’язаних з інтелектуальною власністю УЄФА, зокрема під час обґрунтування прийняття Держдепартаментом рішень щодо видачі патентів та свідоцтв, а також здійснення відповідних державних реєстрацій прав.

Источник:  http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 655 | Теги: Євро-2012, Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Первый раунд консультаций между экспертами Российской Федерации и Швейцарской Конфедерации
В Казахстане реализуется проект "Коммерциализация технологий"
Ноу-хау в России будут охраняться законом
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Правительство Армении одобрило проект закона о фирменных наименованиях
Тюменская область: инновациями будут торговать на электронной площадке
Контрафактный Чебурашка

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com