Пятница, 19.04.2024, 01:49
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Апрель » 1 » Управління – інструмент, який перетворює організацію в систему
Управління – інструмент, який перетворює організацію в систему
08:58
1 квітня 2011 року в Державному підприємстві "Український інститут промислової власності" (Інститут) завершив роботу семінар-тренінг, під час якого були розглянуті актуальні питання щодо організації діяльності в Патентному відомстві США.

Зокрема, обговорювалися стратегічне планування, бюджетування, фінансова політики, прогнозування доходу та збору винагороди, управління якістю експертизи тощо.
– Система – це щось більше за сукупність певних елементів. Для її ефективного функціонування обов'язково повинен існувати спосіб забезпечення її ціліснісності.
І такий інструмент, який перетворює організацію в систему, – управління, – зауважив у своєму виступі представник Відомства США Паоло Тревісан.

Патентний повірений Марина Лемм, відповідаючи на запитання, зазначила, що основна частина доходу Відомства надходить від сплати власниками охоронних документів коштів за підтримання патентів у силі.

Комплекс обговорюваних на зустрічі питань викликав жвавий інтерес аудиторії та багато запитань, на які американські колеги не завжди були готові відповісти одразу, зокрема щодо фінансування сфери ІТ. Тому обговорення вирішено було продовжити під час подальшого спілкування електронною поштою.
– Управління якістю проведення експертизи – важливий етап роботи. До складу відділу, який проводить контроль за якістю, входять найдосвідченіші фахівці, які є спеціалістами в багатьох аспектах діяльності Відомства. І це дає їм можливість кваліфіковано оцінювати результати. На разі в цьому відділі працює понад 40 чоловік, – зазначила Марина Лемм.

У ході семінару колеги з USPTO провели для спеціалістів у сфері інтелектуальної власності ознайомлення з тренінгами з патентної експертизи та експертизи з товарних знаків, які проводяться для спеціалістів у Відомстві.
– Тренінги є важливою складовою навчального процесу, адже дають можливість учасникам отримати практичні поради, допомагають змоделювати різноманітні ситуації, забезпечують спілкування у формі вільного діалогу й дозволяють подискутувати. Цікаві питання не залишили аудиторію байдужою, – прокоментувала учасниця заходу майбутній експерт Інституту Ольга Лукомська.

Головний спеціаліст відділу впровадження та супроводу інформаційних технологій Інституту Сергій Болєлий поділився враженнями від семінару:
–– Зауважу, що доповідь, яку зробив патентний повірений Відомства США Паоло Тревісан, стосувалася проблем управління якістю виробничого процесу, складання майбутніх бюджетів та прогнозування, була змістовною та викликала велику зацікавленість з боку економістів та працівників відділу інформаційних технологій. Адже якість виробництва напряму впливає на його економічне становище. Тому підприємство, виробничий процес якого побудований за сучасними інформаційними технологіями, може використовувати накопичені метадані основного технологічного процесу для управління якістю, прогнозування і далі складання бюджетів.

Працівники Інституту поставили доповідачеві чимало запитань. Зокрема, вони стосувалися формування бюджету, його розміру, механізмів грошового обігу щодо сплати зборів. Експертів Інституту цікавили питання щодо особливостей навантаження, способів його визначення. Мене як фахівця з інформаційних технологій цікавили питання фінансового прогнозування, управління якістю виробничого процесу. На них я отримав ґрунтовні відповіді, - підсумував Сргій Болєлий.

Крім того під час дискусії було зроблено порівняння відповідних відомчих систем України та Сполучених Штатів дозволило визначити багато спільного між ними, а також деякі розбіжності. Гадаю, усі отримали дуже багато корисної для роботи інформації.

Захід завершився засіданням круглого столу, на якому учасники склали «Меморандум про розуміння» та запланували наступні кроки двостороннього співробітництва.

Источник: http://sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 412 | Теги: Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Предпринимательский конкурс Бизнес Инновационных Технологий
Информационный бюллетень ВОИС (18.11.2007)
Набуває чинності нова версія МПК 2008.04
Зимова конференція у Закарпатті відбулася
Информационный семинар для российских экспертов и экспертов стран ЕС
Колегія МОНУ – перспективи розвитку ДДІВ на 2008 рік
Комитет ГД отклонил законопроекты по противодействию обороту контрафакта

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com