Пятница, 19.04.2024, 19:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 7 » Урочисте закриття Ялтинської конференції
Урочисте закриття Ялтинської конференції
15:38
У четвер 3 вересня 2009 року відбулося урочисте закриття XIV міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" в м. Ялта (АР Крим).

З привітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин:
- На мій погляд, це була найкраща і найвагоміша конференція з усіх чотирнадцяти. Такого обсягу інформації, такого широкого кола присутніх, великого та цікавого спектрів питань до цього часу не було. Хочу висловити подяку всім учасникам конференції за ті небайдужість, зацікавленість, свіжі думки, нову інформацію, позитивні емоції та активну участь у роботі конференції. Постійно виникали жваві дискусії, а як відомо, у суперечках народжується істина. Безперечно, все це має позитивну спрямованість, продукує імпульси для розвитку сфери інтелектуальної власності в Україні.


Попереднього виступаючого підтримав Сирим Бекенов, директор Національного інституту інтелектуальної власності Республіки Казахстан:
- Я був присутнім на конференції за рекомендацією Сауле Тлевлесової, представника ВОІВ, яка високо оцінює діяльність системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні. В цьому я особисто переконався, побачивши все на власні очі. Мені відомо про предісторію цієї конференції, коли перша налічувала майже тридцять учасників, а зараз, на XIV-й конференції їх було понад 200. Це вже масштабна конференція, яка заслуговує на увагу. Я вдячний Держдепартаменту, всім організаторам цього заходу за надану можливість перебувати на привітній кримській землі.


Під час закриття конференції виступила директор Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг (філія ДП "Український інститут промислової власності") Неля Полонська:
- Приємно усвідомлювати, що інтерес до кримської міжнародної конференції не згасає, а навпаки - з кожним роком зростає.
Цього року, не зважаючи на економічну кризу, на конференції перебувало понад 200 учасників. Як і минулого року вони приїхали з різних регіонів України та зарубіжжя.
Ця конференція на відміну від попередніх має одну особливість - такої різноманітноcті форм роботи ще не було – працювало 7 секцій, 3 круглих столи, майстер-клас.
Учасники були дуже активними. Відбулися цікаві та корисні засідання "круглих столів". В одному з них вперше взяли участь держінспектори з питань інтелектуальної власності; інший - щодо боротьби з піратством - провела патентний повірений Антоніна Пахаренко-Андерсон. Як завжди, велику зацікавленість викликала робота секції з авторського права. Під час її засідання відбулися костюмоване дійство та безперервні жваві дискусії.
І, звісно, великим успіхом користувалася секція, на засіданні якої піднімалися питання, пов’язані з розглядом заявок на знаки для товарів і послуг. Також сподобалася учасникам така неординарна нова форма роботи як майстер-клас, де експерти поділилися набутим досвідом роботи.
- Ми сподіваємося на те, що наступні конференції (вона може бути навіть у Сваляві взимку та, обов’язково, у вересні наступного року) будуть ще жвавішими, ще цікавішими, ще різноманітнішими, ще активнішими… До нових зустрічей!!! - закінчила промову Неля Полонська.


Позитивну оцінку роботі конференції висловили також Петро Іваненко, заступник директора Українського інституту промислової власності; Володимир Пархоменко, ректор Державного інституту інтелектуальної власності, Сергій Нікулеско, начальник управління контролю використання об’єктів інтелектуальної власності Держдепартаменту; Олександр Бутнік-Сіверський, завідувач відділу Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності АПрНУ.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 848 | Теги: ЕПВ, ВОИС, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Бытовые преступления против авторских прав
Великобритания наконец-то разрешит копировать музыку
Российскому Интернету 14 лет
"Круглий стіл" у Держдепартаменті
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
В России появится новая организация, защищающая авторские права
Лауреаты Почетной премии РАО за 2007 г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com