Четверг, 25.04.2024, 01:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 16 » Урочисте закриття ялтинської конференції
Урочисте закриття ялтинської конференції
20:30
15 вересня 2011 року в м. Ялта відбулось урочисте закриття XVІІI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої актуальним питанням інтелектуальної власності.

Олексій Янов, перший заступник голови Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба), підбив підсумки заходу:
– Перш за все хочу подякувати всім учасникам за те, що відгукнулися на наше запрошення й узяли участь у конференції. Гадаю, що висловлю загальну думку, якщо скажу, що наш цьогорічний діалог з актуальних питань інтелектуальної власності був змістовним і корисним, адже обговорювалися цікаві теми з авторського права, важливі питання з експертизи винаходів, а сьогодні відбулася важлива дискусія з питань освіти у сфері ІВ. Тож, підсумовуючи, скажу: гостинна кримська земля стала тим майданчиком, на якому дискусія з проблем ІВ носить не суто внутрішньодержавний, а міжнародний характер.

Олексій Янов висловив особливу подяку за активну роботу в ході конференції представнику ВОІВ Сауле Тлевлесовій, яка у свою чергу теж прокоментувала результативність заходу:
– Усіх вітаю з успішним проведенням конференції. Ми отримали гарну нагоду познайомитися з новими людьми, заглибитися в проблематику сфери ІВ, набути нових знань, а це актуально в будь-якому віці. Зазначу, що ялтинська міжнародна конференція – одна з небагатьох, які й досі підтримують свою щорічну активність. У нашому регіоні таких залишилося тільки дві – в Україні й Румунії. Дуже дякую організаторам заходу такого високого рівня, зокрема Державній службі, а також Уряду України. Окремо хочу відзначити виступ Павла Цибульова на сьогоднішньому засіданні секції, присвяченої питанням освіти у сфері ІВ. Так само яскравим був його виступ про підготовку фахівців у сфері ІВ в Україні на конференції в Астані. Дані, висвітлені в обох доповідях, переконливо свідчать про високий рівень освітнього процесу в Українській державі.

Заступник голови ВГС України Віктор Москаленко теж подякував організаторам заходу, зокрема за велику увагу до участі суддівського корпусу в конференції.
– Цього року набагато більше суддів долучилися до роботи секцій заходу, що дуже важливо. Під час конференції обговорювалося чимало цікавих тем для суддів. Маю пропозицію до організаторів – розглядати конкретні приклади на секціях. Ми готові допомогти в організації розгляду конкретної справи, щодо якої було застосовано конкретні правові норми.

Теплі слова подяки та свої враження про роботу конференції висловили й інші її учасники.

Олена Лєвічева, начальник відділу прав на позначення Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (Інститут), наголосила на важливості інформації, наданої з боку іноземних учасників:
– Хочеться висловити глибоку подяку представнику Російської Федерації Світлані Горловій, а також фахівцям з Молдови за неоціненний внесок у роботу секції, присвяченої правовій охороні торговельних марок, географічних зазначень і промислових зразків. Хочу поділитися з вами напрацюванням власного досвіду: будь-який об’єкт треба «відчути» – тоді можна робити висновки щодо правильності проведеної експертизи чи винесеного судового рішення.

Петро Іваненко, заступник директора з наукової роботи Інституту, високо оцінив організацію кримської конференції:
– Була створена дуже творча атмосфера, за ці три дні ми встигли обмінятися досвідом, поділитися планами. Дуже вдало сумістилися цьогорічні секції експертизи, патентно-інформаційних послуг та інформаційних технологій. Хочеться подякувати всім, хто безпосередньо займався організацією конференції, а саме директору філії «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг» Інституту – Нелі Полонській –та її чудовому колективу.

Неля Полонська поділилася планами організаторів на майбутнє:
– Розширюється коло інтересів учасників щодо сфери ІВ: робота першої конференції будувалася навколо трьох секцій, а зараз їх кількість збільшилася втричі. Тому ми як організатори відчуваємо набагато більшу відповідальність. Дякую всім присутнім за розуміння й емоційну підтримку. Наступного року в лютому планується конференція у Львові – і я вас усіх запрошую.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 501 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
Информационный бюллетень ВОИС (23.01.2008)
Міжнародна виставка винаходів
Усього зареєстровано охоронних документів
122 года со дня появления первого автомобиля.
Молдове активно развиваются технопарки
В Красноярске активно накапливают интеллектуальную собственность

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com