Пятница, 29.03.2024, 03:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Май » 12 » В Україні існує проблема з порядком реєстрації інноваційних проектів
В Україні існує проблема з порядком реєстрації інноваційних проектів
10:10

«Існує факт, що якщо у валовому внутрішньому продукті (ВВП) країни інноваційна продукція складає менше 20% - це означає, що економіка даної країни занепадає. Для прикладу, в Європейському союзі ця цифра сягає 30-35%, а в Китаї 40% (це і являє собою рушійну силу агресивного розвитку потенціалу «піднебесної»)», - повідомляє головний спеціаліст Рівненського представництва Держінвестицій Артем Цеба.

В Україні, на цю дату, зареєстровано 15 чинних інноваційних проектів, що включені до державного реєстру котрий ведеться МОН України (http://www.mon.gov.ua/main.php?query=science/innovation/topic/d_reestr), а також 17 чинних проектів, котрі реалізуються за пріоритетними напрямами діяльності технологічних парків, і включені до державного реєстру (http://www.mon.gov.ua/main.php?query=science/innovation/perelik). Тож, чому в Україні така мала кількість інноваційних проектів? І чи достатня ця цифра для розвитку інноваційної могутності Держави?

Розглянувши наявний порядок державної реєстрації інноваційних проектів й ведення Державного реєстру інноваційних проектів можна зробити висновок, що науково-технічна експертиза, яка проводиться експертами Державного Підприємства «Український державний центр науково-технічної та інноваційної експертизи» та, пізніше, погоджується низкою структур є вкрай забюрократизованою й такою, що внаслідок низки погоджень створює підґрунтя для корупції.

«Натомість, на противагу цій моделі, науково-технічна експертиза заявок на винаходи (корисні моделі), яка була розроблена згідно рекомендацій Всесвітньої організації інтелектуальної власності та проводиться експертами Укрпатенту є досить ефективною, прозорою та прогнозованою», - повідомив зі свого боку виконавчий директор спеціалізованої установи у сфері інтелектуальної власності «ІнтелПро» Дмитро Захарець.

«Держава не повинна стояти осторонь цього процесу», - заявляє керівник Рівненського представництва Держінвестицій Юрій Трачук – «Оскільки курс керівництва країни взято на покращення дозвільної системи та динамічний розвиток економіки, то існуючий порядок має бути реформовано.
Наслідком проведених досліджень фахівцями Рівненського представництва ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку», було вироблення пропозицій зі спрощення  порядку реєстрації інноваційних проектів. Такі заходи дозволять встановити чіткі строки та вартість розгляду і реєстрації інноваційного проекту, уникнути дублювання процесу експертизи, зменшить вплив бюрократичного фактору. Разом із тим, порядок сприятиме прозорості процедури реєстрації та оперативності прийняття рішень» - завершив Ю.Трачук.

ПОРЯДОК державної реєстрації інноваційних проектів і ведення Державного реєстру інноваційних проектів

Источник: http://www.intelpro.net

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 585 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Беларуси успешно реализуется госпрограмма инновационного развития
Беларусь: разрабатывается новая редакция Закона об авторском праве
В России растёт уровень компьютерного пиратства
Пуск второй очереди Саровского технопарка запланирован на 2008 год
Лауреаты Почетной премии РАО за 2007 г.
Засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі
Про набуття чинності змінами до МКЗЕЗ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com