Суббота, 20.04.2024, 01:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Февраль » 3 » Відбулася 14-а сесія комітету ВОІВ
Відбулася 14-а сесія комітету ВОІВ
16:14
Наприкінці січня 2010 року в м.Женева (Швейцарія) відбулася 14-а сесія Постійного комітету Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) з патентного права (SCP). 

Україну на сесії представляла делегація в складі заступника голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимира Дмитришина та заступника начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності ДП "Український інститут промислової власності” Марії Василенко. Сесія відбулася 25 - 29 січня 2010 року.

14-у сесію Постійного комітету ВОІВ з патентного права (Комітет) відкрив Генеральний директор ВОІВ Френсіс Гаррі, який привітав учасників і представив Джеймса Пулі, заступника Генерального директора з патентних питань. Секретаріат ВОІВ представляв Філіп Бечтольд.

Серед питань, які розглядалися під час сесії, були такі:

• обрання голови та двох заступників голови.
Комітет одностайно обрав головою Максиміліано Санта Круз (Maximiliano Santa Cruz) (Чилі), заступниками голови – Донг Ченг (Dong Cheng) (Китай) та Букура Йонеску (Bucura Ionescu) (Румунія) строком на рік;

• прийняття порядку денного.
Комітет прийняв порядок денний згідно з документом SCP/14/1 Prov. з доповненням до пункту 7(b) порядку денного "Виключення з патентоздатності, виключення та обмеження прав" пропозиції делегації Бразилії (документ SCP/14/7);

• прийняття проекту звіту 13-ї сесії.
Комітет прийняв проект звіту 13-ї сесії відповідно до документу SCP/13/8 Prov.l із запропонованими окремими делегаціями змінами, які увійдуть до заключного звіту (документ SCP/13/8);

• звіт про міжнародну патентну систему.

Постійний комітет з патентного права на 13-й сесії, яка проходила з 23 по 27 березня 2009 року в м.Женева, вирішив, що документ SCP/12/3 Rev.2 (Звіт про міжнародну патентну систему) залишається відкритим для подальшого обговорення на наступній сесії SCP, а також Додатки II і III до цього документа – для можливості оновлення в разі отримання подальших коментарів від країн-членів ВОІВ. Відповідно до циркуляра C.7706 коментарі до Додатка II були отримані від Азербайджану, Бахрейну, Франції, Російської Федерації, Словаччини та Ради співробітництва патентного відомства арабських держав. Документ SCP/12/3 Rev.2 містить оновлену версію Додатка II. Інформація, представлена в Додатку ІІ, включає дані про винахідницький рівень, новизну, промислову придатність, пільговий період, достатність розкриття винаходу, виключення з патентоздатності та виключення й обмеження прав країн-членів ВОІВ. Дані від України представлені відповідно до Закону України "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі".

Представники України взяли участь в обговоренні Звіту про міжнародну патентну систему, а також питань поточної та подальшої діяльності Постійного комітету з патентного права.

Міжнародне бюро інформувало Комітет про попередню дату та місце проведення 15-ї сесії – з 11 по 15 жовтня 2010 року в м.Женева.

Участь делегації України в 14-й сесії Постійного комітету ВОІВ з патентного права виявилася важливою для ознайомлення з позицією держав-членів щодо гармонізації норм патентного права.

Під час сесії члени делегації наголошували на тому, що Україна сумлінно виконує міжнародні зобов’язання у сфері надання та охорони прав інтелектуальної власності, а Держдепартамент як урядовий орган державного управління, який забезпечує реалізацію державної політики України у сфері інтелектуальної власності та визначає перспективи розвитку в цій сфері, і надалі в рамках власних повноважень спрямовуватиме свої зусилля на забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності на території нашої держави та за її межами.


Источник:
http://sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 615 | Теги: Госдепартамент, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Семінар в Укрпатенті
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
Должны ли интернет-библиотеки быть платными?
Новейшую историю пиратства покажут на выставке в Москве.
"Пиратство для личного пользования" преследоваться не будет. В Канаде.
Белгородчина становится научным центром
Роспатент опроверг информацию о блокировке собственной деятельности

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com