Четверг, 28.03.2024, 16:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 1 » Відкриття конференції в Ялті
Відкриття конференції в Ялті
15:30
Сьогодні в м.Ялта (АР Крим) розпочала роботу XIV міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності".
Організаторами заходу виступили Державний департамент інтелектуальної власності, Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Європейське патентне відомство (ЄПВ), Рада Міністрів Автономної Республіки Крим.

Конференція проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України, Антимонопольного комітету України, Державної митної служби України, Державного агентства України з інвестицій та інновацій, Верховного суду України, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України, Академії правових наук України.

Відкрив конференцію голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій.
Від імені Уряду України він привітав усіх учасників
XIV міжнародної науково-практичної конференції та гостей з традиційною вже 14-ю зустріччю на гостинній кримській землі. Микола Паладій зазначив, що під час роботи конференції йтиметься про найактуальніші проблеми інтелектуальної власності, які існують сьогодні не тільки в Україні, а й в інших країнах. Поступово і в наше суспільство приходить розуміння того, що саме інтелект і знання є істинним капіталом нації, – зауважив він.
Нині важливо забезпечити дієву підтримку розвиткові творчої діяльності на державному рівні.
В Україні існують широкі можливості для науковців, винахідників, авторів, творців для спрямування свого таланту, своїх творчих інтересів на створення конкурентоздатної продукції у всіх сферах життєдіяльності нації. Важливо розробити ефективні механізми перетворення інтелектуальних ресурсів держави, інтелектуального капіталу українського суспільства у виробництво матеріальних і духовних благ. Необхідно на державному рівні чітко визначити, які саме вітчизняні винаходи, новітні технології, досягнення у сфері культури та мистецтва забезпечать необхідний рівень конкурентоздатності на світовому ринку, і докласти максимум зусиль до розвитку саме цих напрямів, – висловив точку зору щодо ролі держави в інноваційному розвитку країни М. Паладій.

На початку цього року Держдепартаментом розроблено Концепцію розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності на 2009 – 2014 р.р., яку ми сприймаємо як наступний важливий етап нашої діяльності. У Концепції окреслено шляхи й способи вирішення завдань, які стоять перед державною системою правової охорони ІВ на наступні 6 років з урахуванням сучасних пріоритетів зовнішньої та внутрішньої політики держави, – повідомив голова Держдепартаменту.


З привітальним словом виступила представник ВОІВ Сауле Тлевлесова. Вона подякувала голові Держдепартаменту за організацію заходу такого високого рівня, а також за успішне проведення першої літньої школи з інтелектуальної власності, яка відбулася в липні цього року в Одесі.
Той факт, що це вже 14-а міжнародна науково-практична конференція, свідчить про стабільність України як держави, стабільність українського патентного відомства, а також про стабільність у вирішенні проблемних питань у сфері інтелектуальної власності, – зазначила вона. – Оскільки талановитих людей у світі стає все більше, рівень креативу стрімко зростає, одночасно збільшується й кількість піратів, тому потрібно постійно вирішувати певні проблеми.
Такі конференції важливі тим, що проводяться щороку на одному й тому ж місці, і будь-який фахівець з питань інтелектуальної власності може приїхати й поставити свої запитання з метою їх вирішення.

Також з привітальним словом виступив Сирим Бекенов, директор Національного інституту інтелектуальної власності Республіки Казахстан.

Представники Казахстану не перший раз беруть участь у цій конференції. Цього року, враховуючи високий рівень учасників, а також гостроту й актуальність питань, які будуть обговорюватися, Сирим Бекенов вирішив особисто приїхати сюди. Ми по-доброму заздримо Україні в тому, що вона проводить такі заходи, і набуваємо досвіду для проведення конференції такого рівня в Казахстані, – повідомив він. Учасникам конференції директор побажав плідної роботи, нових важливих знайомств, а найголовніше – повноцінного обміну досвідом.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 699 | Теги: ЕПВ, ВОИС, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
УЕФА заботится о правах интеллектуальной собственности
В Антигуа легализовано пиратство американского ПО
III-й инновационный форум
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"
Україна і Китай мають намір тісно співпрацювати у питанні захисту прав інтелектуальної власності
4-м совместное совещание экспертов в рамках Диалога Россия - ЕС по интеллектуальной собственности
Молодым архангельским ученым будут вручены премии

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com