Суббота, 20.04.2024, 15:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Февраль » 21 » Візит представників Республіки Казахстан
Візит представників Республіки Казахстан
12:59

19 лютого 2010 року делегація патентного відомства Республіки Казахстан в межах міжнародного співробітництва відвідала ДП "Український інститут промислової власності" (Інститут) з метою ознайомлення з діяльністю державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні. 

Делегацію Республіки Казахстан представляли фахівці Республіканського державного казенного підприємства «Національний інститут інтелектуальної власності» (РДКП НІІВ): директор філії Маді Саданов; керівник служби експертизи товарних знаків і найменувань місць походження товарів Айдин Артикова, заступник керівника служби інформаційного забезпечення і БД "Патент" Алмагуль Ашенова, керівник служби винаходів, корисних моделей і селекційних досягнень Алтинай Батирбекова, керівник служби правового забезпечення Андрій Тринколенко.

Під час зустрічі учасники заходу обговорили такі питання:
- торговельні марки і найменування місць походження товарів;
- система пошуку та розпізнавання географічних зображень, яка розроблена українською компанією
ООО «Вебформат» та використовується під час проведення експертизи заявок для реєстрації товарних знаків;
- порядок проведення та стадії експертизи на об’єкти промислової власності – винаходи, корисні моделі, промислові зразки;
- процедура проходження документообігу від подачі заявки до видачі охоронних документів на об’єкти інтелектуальної власності.

Представники Республіки Казахстан зустрілися з керівництвом Держдепартаменту інтелектуальної власності та Інституту, ознайомилися зі структурними підрозділами та особливостями роботи закладу експертизи.

Детальніше обговорення актуальних питань правої охорони об’єктів ІВ фахівці обох країн зможуть продовжити під час XV Міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності", яка відбудеться незабаром у м. Свалява. 

Гості відвідали Музей правової охорони інтелектуальної власності.
Директор філії РДКП НІІВ Маді Саданов від імені представників Республіки Казахстан подякував Інституту за теплий прийом та чудову організацію зустрічі:
– Ми отримали багато корисної інформації.
Мене як спеціаліста особливо зацікавило питання щодо аспектів роботи з пошуковою базою товарних знаків. Сподіваюся на подальше плідне співробітництво між нашими патентними відомствами. Маємо спільне завдання, щоб заявники обох країн отримували допомогу в повному обсязі. Від усієї душі бажаю успіхів у вашій відповідальній роботі! 

Довідка: РДКП НІІВ – Республіканське державне казенне підприємство «Національний інститут інтелектуальної власності» Комітету з прав інтелектуальної власності Міністерства юстиції Республіки Казахстан – організація, яка виконує експертні функції патентного відомства. З моменту заснування (19 вересня 2003 року) відомство проводить прийом та експертизу заявок на об’єкти промислової власності, займається веденням державних реєстрів і публікацією офіційних видань з інформацією про видачу охоронних документів Республіки Казахстан. РДКП НІІВ має філію, яка надає практичну та консультативну допомогу під час оформлення охоронних документів на об'єкти інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі, промислові зразки, товарні знаки, знаки обслуговування, найменування місць походження товарів, селекційні досягнення, авторське право, суміжні права). Філія має навчальний центр, діяльність якого спрямована на підготовку та перепідготовку фахівців у сфері охорони та захисту прав інтелектуальної власності; до нього входить також дві пошукові служби – винаходів і товарних знаків.


Источник:
http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 611 | Теги: Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
Э.Набиуллина: рост инвестиций в инновации зависит от делового климата в стране
MPAA навчить дітей дотримуватись закону про авторське право
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
В Беларуси успешно реализуется госпрограмма инновационного развития
Bыставка «Промышленность. Наука. Инвестиции. Инновации»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com