Пятница, 29.03.2024, 09:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Ноябрь » 6 » Зустріч з представниками проекту ЄС
Зустріч з представниками проекту ЄС
11:37
На цьому тижні голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій та фахівці з питань інтелектуальної власності зустрілися з представниками проекту технічної допомоги «Вдосконалення стратегій, політики та регулювання інновацій в Україні».

Проект започатковано Європейським Союзом (ЄС)
 у вересні 2009 року.
– Його мета – підтримка інноваційної політики України на загальнодержавному та регіональному рівнях відповідно до практики ЄС, – зазначив під час зустрічі керівник групи виконання проекту Елізео Бойто. – Зокрема, проект передбачає тісну співпрацю з органами державної влади України, організаціями, які беруть участь у розробці та реалізації інноваційної політики.
ЄС фінансує проект як частину програми підтримки економічного розвитку в Україні.

Започаткування проекту стало кроком у напрямку налагодження співробітництва між Україною та ЄС у сфері науки й технологій, що особливо важливо для вирішення цього питання як пріоритетного в межах Національної індикативної програми для України на період 2007 – 2010 рр.

До однієї з цільових груп проекту увійдуть судді, які розглядають справи із захисту прав інтелектуальної власності, та юристи, які надають послуги в цій сфері.

Елізео Бойто розповів, що проект розділено на шість складових, серед них такі:
- розробка державної та регіональної інноваційної політики відповідно до провідного європейського досвіду;
 
-
 підтримка подальшого розвитку законодавства в галузі досліджень та інновацій;
- підтримка органів державної влади, які займаються питаннями інновацій та інтелектуальної власності, інших організацій.
 
Передбачається також провести низку навчальних тренінгів для фахівців галузі досліджень та інновацій, створити програми обміну науковим досвідом між іноземними та вітчизняними експертами.

Ключовий експерт з політичних питань та вдосконалення інституційної структури проекту Гудрун Румпф (Німеччина) зазначила, що під час виконання проекту буде створено експертні групи, до яких залучатимуться відповідні експерти з різних європейських країн.
Вони ділитимуться досвідом, відповідатимуть на запитання спеціалістів України.

У свою чергу Микола Паладій висловив вдячність за те, що презентуючи цей проект, представники ЄС засвідчили небайдужість до економічного розвитку України та готовність надати допомогу у вдосконаленні професіоналізму вітчизняних фахівців у галузі інноватики та інтелектуальної власності.

Голова Держдепартаменту зосередив увагу представників проекту на тому, що сьогодні є всі підстави стверджувати – за роки незалежності в Україні зроблено головне для забезпечення гарантованих Конституцією України прав громадян на захист інтелектуальної власності, авторських прав, моральних і матеріальних інтересів, які виникають у зв`язку з різними видами інтелектуальної діяльності.
Зокрема, створено нормативно-правову базу, яка відповідає міжнародним нормам, запроваджено ефективні механізми реалізації законів, сформовано дієздатну інфраструктуру, що забезпечує здійснення державної політики в цій сфері.
Сприяння розвитку творчої діяльності, забезпечення на законодавчому рівні набуття прав інтелектуальної власності та їх ефективного захисту, підготовка фахівців з питань інтелектуальної власності та розповсюдження знань у цій сфері є найважливішими завданнями Держдепартаменту, – наголосив Микола Паладій.
На жаль, Україна, яка має могутній інтелектуальний потенціал, повільно переходить до інноваційної моделі розвитку. Головна проблема, як зауважив Микола Паладій, полягає у відсутності реальної стратегії наукового та інноваційного розвитку в нашій державі, яка водночас має стати головним індикатором ефективності витрат на науку й визначити національні інноваційні пріоритети на перспективу. При цьому важливим є розуміння того, що навіть найкраща стратегія не буде втілена в життя в разі відсутності ефективних механізмів її реалізації, – додав Микола Паладій. За його словами, завдяки такому обміну досвідом, коли європейські колеги з країн, де відпрацьовано механізм „держава – інновації – бізнес”, діляться власними напрацюваннями, стратегіями, можна буде вважати роботу проекту перспективною та продуктивною.
Як свідчить світовий досвід, інноваційні зрушення в національних економіках визначалися як науковими й технічними досягненнями, так і загальним інтелектуальним проривом, зумовлений, зокрема, створенням відповідних інституцій соціального, освітнього, науково-технологічного та маркетингового спрямування, які поєднували інтелект, виробництво та бізнес, – завершив Микола Паладій.

Фахівці Держдепартаменту підготували пропозиції для вирішення першочергових питань і нададуть усю відповідну інформацію представникам проекту для детальнішого ознайомлення із законодавчою базою, процедурою патентування в Україні тощо.

Источник
: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 701 | Теги: Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Пензенской области пройдет конференция инноваторов
Євросоюз погодив визначення торгового бренду «vodka»
Во Франции за пиратство будут отключать от Интернета
Посібник "Патентна документація України"
8 февраля - День российской науки
Ловись, рыбка, большая и маленькая
Ноу-хау в России будут охраняться законом

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com