Пятница, 29.03.2024, 12:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » Новости ИС в Украине
1 2 3 ... 118 119 »
На виконання пункту 7.2 Рішення колегії Державної служби інтелектуальної власності України (Державної служби) наказом Голови №114-Н від 24.10.2011 року затверджено структуру та дизайн елементів корпоративного стилю Державної служби.
 
Структура та дизайн основних елементів корпоративного стилю Державної служби віддзеркалюють основне її завдання – реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Базовий елемент корпоративного стилю Державної служби складається зі знака та текстової частини.

... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 918 | Дата: 13.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба)

Зачастую на предприятии юрист выступает во всех ипостасях: он и хозяйственник, он и защитник в суде, и специалист по налоговому праву, и, в реалиях сегодняшнего дня, - порой ...
...и немного патентный поверенный, т.е. специалист в области интеллектуальной собственности. На что же необходимо  обратить внимание юристу, когда  нужно разобраться: какой же интеллектуальный капитал есть на предприятии и как он подкреплен документально? По сути, юридический аудит объектов интеллектуальной собственности (далее – ОИС) - это первый шаг к их защите. Аудит условно можно разделить на 3 этапа:
1. определяются ОИС, которые есть в компании: торговые марки, фирменное наименование, промышленные образцы, полезные модели, объекты авторского права, ноу-хау и т.п.;
2. проверяется юридиче ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 995 | Дата: 12.11.2011 | Комментарии (0)

Скоро в столиці можуть з'явиться станції Мівіна або Рошен.
Віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков придумав ідею продавати назви нових станцій метро. «Їдете ви повз фабрики" Рошен ", а станція називається« Петро Порошенко subway station ». Це і запам'ятовується, і служить кращою рекламою ». На його думку, реалізувати таким чином амбіції олігархів - річ цілком нормальна.

Українським компаніям ця ідея сподобалася. Тим більше, що виручені гроші збираються пускати на розвиток транспорту. На фабриці «Рошен» вважають, що Київ асоціюється у людей з їх фабрикою, а зовсім не архітектурою, або політичними подіями. Не проти назвати станцію в свою честь і компанія «Мівіна». Втім, фахівці з реклами кажуть, що назвати станцію метро своїм ім'ям шалено дорого.

«Реклам ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 865 | Дата: 11.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (товарные знаки)

Рік, що минає, здебільшого був періодом підготовки до реформ у науково-технічній та інформаційній сферах. Ми визначалися з головними орієнтирами та заходами, покликаними перевести українську економіку на інноваційні рейки. Наступний рік повинен стати роком справжніх проривів. На порядку денному — запуск тих механізмів, які, насамперед, сприятимуть насиченню економіки науковими розробками та винаходами, - сказав Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, відкриваючи засідання Робочої групи напряму реформ «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфер».

Він також підкреслив, що сьогодні сам час вимагає нас інтенсифікувати здійснення реформ, адже в період кризи тільки інноваційні зміни в економіці здатні зробити країну більш конкурентоспроможною та привабливою для інвестицій.

... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 705 | Дата: 11.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (инновации)

10 листопада 2011 року в конференц-залі Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Інститут) відповідно до угоди між Інститутом і Європейським сервісним центром "STN INTERNATIONAL" (STN) відбувся семінар для експертів відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем Інституту.

Офіційні представники компанії Chemical Abstracts Service (CAS) Анні Джонс і Велі-Пекк Хюттінен провели майстер-класи з патентно-інформаційних пошуків у базах даних STN.

Хоча це вже далеко не перший візит фахівців компанії до Інституту, цього разу вперше відбулося навчання для експертів тих відділів, які проводять пошуки по об’єктах, пов’язаних з інженерією та технологіями.

Усього в межах семінару відбулося три майст ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 763 | Дата: 11.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Укрпатент)

Протягом жовтня 2011 року продовжувалась робота щодо державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, відповідно до Закону України „Про авторське право і суміжні права”. За вказаний період надійшла 401 заявка на реєстрацію авторського права, 21 заявка на реєстрацію договорів. Здійснено 452 реєстрації авторського права на твір та прийнято 25 рішень про реєстрацію договорів, які стосуються права автора на твір.

Источник: http://sips.gov.ua

10 листопада 2011 року відбулося 15-те засідання Українсько-американської групи співпраці з питань забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Вищезазначений захід було проведено за ініціативою Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба) та Посольства США в Україні.

Засідання відкрив перший заступник голови Державної служби Олексій Янов. Він привітав учасників та окреслив питання для обговорення щодо стану виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Представник американської сторони дипломат економічного відділу Посольства США в Україні Алекс Райан також привітав колег, зокрема, зазначивши, що таке представництво на засіданні доводить важливість ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 662 | Дата: 11.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба)

Станом на 01.11.2011 року (з 1992 року) всього зареєстровано 335053 охоронних документи:
101275 патентів на винаходи з урахуванням перереєстрованих авторських свідоцтв та 20-річних після коротких;
64243 патенти на корисні моделі;
22377 патентів на промислові зразки;
147115 свідоцтв на знаки для товарів і послуг з урахуванням розділених реєстрацій;
11 свідоцтв на топографії ІМС;
15 свідоцтв на кваліфіковані зазначення походження товарів;
17 свідоцтв на право використання зареєстрованих кваліфікованих зазначень походження товарів.

... Читать дальше »

З метою надання методичної допомоги фізичним і юридичним особам у частині, що стосується законодавчого регулювання охорони та захисту прав суб’єктів суміжних прав при створенні та використанні об’єктів суміжних прав, Державною службою інтелектуальної власності України розроблені Рекомендації щодо охорони та захисту прав інтелектуальної власності на об’єкти суміжних прав (виконання, фонограми, відеограми, передачі (програми) мовлення).

Источник: http://sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 497 | Дата: 10.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Законодательство, Госслужба)

Протягом жовтня 2011 року відбувалась активна робота по реалізації завдань, спрямованих на проведення державної політики у сфері використання прав на об`єкти промислової власності (далі - ОПВ), що мають правову охорону в Україні.

За вказаний період до Державної служби інтелектуальної власності України надійшло 202 комплекти документів для внесення до відповідних державних реєстрів відомостей про передачу права власності на об’єкти промислової власності та про видачу ліцензій на їх використання.

До відповідних державних реєстрів внесено відомості про 195 передач прав на ОПВ, з них: 178 - про передачу права власності на ОПВ, 14 - про видачу ліцензій на використання ОПВ, 3 - про "відкриті" ліцензії. Зазначені відомості опубліковано в офіційному бюлетені "Промислова власність" №№ 19 та 20 за 2011 рік. При цьому кількість ... Читать дальше »

Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
VI Национальная выставка высоких технологий и конкурентоспособной продукции "УКРТЕХНОЛОГИЯ - 2007"
Реєстрація прав на ОПВ у лютому
Содержимое сайтов защитили авторским правом
Новые авторские правила - рекламные и PR-агентства
В Украине открылся Центр высоких инфокоммуникационных технологий
Усього зареєстровано охоронних документів на ОПВ
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com