Пятница, 26.04.2024, 05:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Май » 12 » В Україні існує проблема з порядком реєстрації інноваційних проектів
В Україні існує проблема з порядком реєстрації інноваційних проектів
10:10

«Існує факт, що якщо у валовому внутрішньому продукті (ВВП) країни інноваційна продукція складає менше 20% - це означає, що економіка даної країни занепадає. Для прикладу, в Європейському союзі ця цифра сягає 30-35%, а в Китаї 40% (це і являє собою рушійну силу агресивного розвитку потенціалу «піднебесної»)», - повідомляє головний спеціаліст Рівненського представництва Держінвестицій Артем Цеба.

В Україні, на цю дату, зареєстровано 15 чинних інноваційних проектів, що включені до державного реєстру котрий ведеться МОН України (http://www.mon.gov.ua/main.php?query=science/innovation/topic/d_reestr), а також 17 чинних проектів, котрі реалізуються за пріоритетними напрямами діяльності технологічних парків, і включені до державного реєстру (http://www.mon.gov.ua/main.php?query=science/innovation/perelik). Тож, чому в Україні така мала кількість інноваційних проектів? І чи достатня ця цифра для розвитку інноваційної могутності Держави?

Розглянувши наявний порядок державної реєстрації інноваційних проектів й ведення Державного реєстру інноваційних проектів можна зробити висновок, що науково-технічна експертиза, яка проводиться експертами Державного Підприємства «Український державний центр науково-технічної та інноваційної експертизи» та, пізніше, погоджується низкою структур є вкрай забюрократизованою й такою, що внаслідок низки погоджень створює підґрунтя для корупції.

«Натомість, на противагу цій моделі, науково-технічна експертиза заявок на винаходи (корисні моделі), яка була розроблена згідно рекомендацій Всесвітньої організації інтелектуальної власності та проводиться експертами Укрпатенту є досить ефективною, прозорою та прогнозованою», - повідомив зі свого боку виконавчий директор спеціалізованої установи у сфері інтелектуальної власності «ІнтелПро» Дмитро Захарець.

«Держава не повинна стояти осторонь цього процесу», - заявляє керівник Рівненського представництва Держінвестицій Юрій Трачук – «Оскільки курс керівництва країни взято на покращення дозвільної системи та динамічний розвиток економіки, то існуючий порядок має бути реформовано.
Наслідком проведених досліджень фахівцями Рівненського представництва ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку», було вироблення пропозицій зі спрощення  порядку реєстрації інноваційних проектів. Такі заходи дозволять встановити чіткі строки та вартість розгляду і реєстрації інноваційного проекту, уникнути дублювання процесу експертизи, зменшить вплив бюрократичного фактору. Разом із тим, порядок сприятиме прозорості процедури реєстрації та оперативності прийняття рішень» - завершив Ю.Трачук.

ПОРЯДОК державної реєстрації інноваційних проектів і ведення Державного реєстру інноваційних проектів

Источник: http://www.intelpro.net

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 588 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Атестовано кандидатів у патентні повірені!
Роспатент разъясняет смысл IV части Гражданского кодекса в отношении ПО
Семінар з питань посилення судового захисту прав ІВ
Информационный семинар для российских экспертов и экспертов стран ЕС
Британских пользователей грозят отключать от интернета за пиратство
Более 700 уголовных дел возбуждено на Урале по фактам преступлений в сфере ИС
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com