Пятница, 26.04.2024, 16:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Июнь » 9 » Семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями"
Семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями"
15:33
9 червня 2009 року  розпочав роботу міжнародний семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями на ранніх стадіях у країнах із перехідною економікою".

Проведення семінару ініційовано спільно Міністерством освіти і науки України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ). У заході беруть участь представники ВОІВ, Європейського патентного відомства, Євразійської патентної організації та фахівці із Центральної та Східної Європи.

Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха привітав усіх учасників міжнародого семінару і підкреслив особливу важливість таких представницьких зустрічей, під час яких можна обмінятися досягненнями, обговорити проблеми у сфері інтелектуальної власності та визначити шляхи співробітництва.

У своєму виступі Максим Стріха наголосив на тому, що навчання методам управління правами інтелектуальної власності є на цей час однією із найважливіших складових, необхідних для ефективного функціонування, розвитку і підвищення конкурентоздатності науки в сучасних умовах ринкових відносин.

З привітальним словом також виступив голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій, який висловив щиру подяку ВОІВ за постійну підтримку, спрямовану на розвиток і удосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Микола Паладій зазначив, що тема семінару є особливо актуальною в умовах світової економічної кризи. Сьогодні важливо сформувати ефективну інноваційну модель розвитку економіки, засновану на знаннях та інтелекті, осередком яких завжди були вищі навчальні заклади та науково-дослідні центри.

«Я переконаний, що цей захід надасть реальну можливість вітчизняним та закордонним експертам, менеджерам, представникам вузівської науки, які мають певний досвід управління правами інтелектуальної власності, налагодити ефективне співробітництво», - наголосив голова Держдепартаменту.

У перший день роботи з доповідями на семінарі виступили експерт з інтелектуальної власності Рон Мерчант (Великобританія), патентний повірений, управляючий директор компанії «Біополіс інноваційні послуги» Іштван Молнар (Угорщина), представник Роспатенту Анжела Кусь та заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин.


Семінар проводився на базі Державного підприємства „Український інститут промислової власності” за адресою: м. Київ, вул. Глазунова, 1.

Програма семінару

10 червня 2009 року міжнародний семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями на ранніх стадіях у країнах із перехідною економікою" продовжив свою роботу.

З доповідями на семінарі виступили: директор відділу з питань співробітництва з деякими країнами Європи та Азії Всесвітньої організації інтелектуальної власності Міхал Свантнер, заступник генерального директора Національного центру інтелектуальної власності «Sakpatenti» Іраклі Хирцідзе (Грузія), головний спеціаліст Агентства інтелектуальної власності Араяк Бабаян (Вірменія), представник Республіканського центру трансферу технології Олександр Успенський (Білорусь), голова Контактного центру із трансферу технологій Ренарс Реклайтіс (Латвія), експерт з інтелектуальної власності Рон Мерчант (Великобританія) та інші.

Під час робочих засідань семінару відбулися дискусії з актуальних питань порядку денного, під час яких вітчизняні та закордоні фахівці, представники вищих навчальних закладів і науково-дослідних інститутів поділилися власним досвідом. 


Проведення семінару ініційовано спільно Міністерством освіти і науки України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.
  
Про свої враження від організації та роботи міжнародного семінару розповіли учасники заходу.

Міхал Свантнер (ВОІВ, Швейцарія):
- Наш семінар в столиці України присвячений, зокрема, питанням інновацій та трансферу технологій, що є дуже важливим фактором економічного прогресу будь-якої країни як в аспекті внутрішнього розвитку економіки, так і на міжнародному ринку технологій, іншої інтелектуальної власності.
Трансфер технологій є необхідною та достатньою умовою розвитку ринкових відносин в сучасних країнах з перехідною економікою і стрімкий перехід до такої форми роботи на ринку інтелектуальної власності надзвичайно важливий для України з її євроінтеграційними прагненнями.
Уряд України, патентне відомство дуже серйозно поставилися до організації даного заходу. Важливо, що на семінарі присутні експерти з Європи, з країн Балтики, Кавказу, Центральної Азії. Обмін досвідом дуже важливий, і не тільки для України, але й для представників різних країн. З огляду на програму семінару, виступи, хід обговорення питань, які виникали у процесі роботи, ми можемо бути задоволені результатами. Але наша діяльність на цьому не завершена, оскільки порушуються нові питання в цій сфері.

Від імені Всесвітньої організації інтелектуальної власності я хочу запевнити, що ми й надалі приділятимемо увагу детальній розробці методології обміну практичним досвідом у галузі інновацій, трансферу технологій з метою сприяння економічному розвитку країн з перехідною економікою.


Іраклі Хирцідзе (Грузія):
- На представницькому форумі в патентному відомстві України обговорювалися питання комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, а також методології їх оцінки.
Ці питання наразі є надзвичайно актуальними в умовах всесвітньої економічної кризи, тому ми з великим задоволенням взяли участь у надзвичайно фахових дискусіях з колегами з різних европейських країн. Також дуже хочу подякувати організаторам за гарний прийом та за гостинність, побажати усім учасникам семінару процвітання і подальших успіхів.

Рон Мерчант (Великобританія):
- Брати участь у семінарі такого високого рівня для мене є великою честю, адже на ньому присутні визначні фахівці у сфері інтелектуальної власності, дуже відомі люди. Представники з різних країн світу зібралися тут, щоб обмінятися своїми знаннями та багаторічним досвідом.
Такі зустрічі дуже корисні для подальшої ефективної співпраці. Щиро дякую українській стороні за гостинність та високий рівень організації семінару!

Олександр Успенський (Білорусь):
- Подібні заходи потрібно проводити якомога частіше. Ми обговорювали питання, які є актуальними для багатьох країн світу.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1100 | Теги: Госдепартамент, Укрпатент, инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Альтернатива судам є. Це – МЕДІАЦІЯ!
18-я сессия Постоянного комитета по законам о товарных знаках, промышленных образцах и географических указаниях
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Алтайский край: отобрано 10 проектов, рекомендованных к финансированию в 2008г.
НАИРИТ: в библиотеке инновационных проектов более 1000 разработок
Поповнення у ФГК
Надання державної фінансової підтримки інноваційних й інвестиційних проектів

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com