Четверг, 28.03.2024, 11:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июнь » 24 » 14-е засідання українсько-американської Групи співпраці
14-е засідання українсько-американської Групи співпраці
21:50
22 червня 2011 року за ініціативою Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба) та Посольства США в Україні відбулося 14-е засідання українсько-американської Групи співпраці з питань забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності.

На початку засідання перший заступник голови Державної служби Олексій Янов привітав учасників та виділив першочергові питання, обговорення яких дозволить окреслити стан виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Після виголошення змістовної доповіді про головні напрями, у яких здійснюється робота державної системи правової охорони інтелектуальної власності сьогодні, Олексій Янов проаналізував законодавчу базу й окремо висвітлив найбільш актуальні питання в галузі захисту авторського права і суміжних прав.

Представник американської сторони Групи співпраці, дипломат економічного відділу Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Алекс Раян у своєму виступі відзначив важливість заходів, спрямованих на більш ефективну боротьбу з порушеннями у сфері авторського права і суміжних прав, підкресливши, що сьогодні найбільш актуальними для України є питання, пов’язані з піратством у мережі Інтернет, з діяльністю організацій колективного управління, з легалізацією комп’ютерного програмного забезпечення в органах виконавчої влади.

Нагадаємо, що в лютому цього року Верховною Радою України був прийнятий у першому читанні проект Закону України № 6523 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав». Олексій Янов висловив сподівання, що парламент остаточно розгляне та прийме Закон у другому читанні вже восени й це, безперечно, сприятиме вдосконаленню вітчизняної системи захисту прав інтелектуальної власності.

У ході засідання про свої досягнення у сфері боротьби з порушеннями авторських та суміжних прав і захисту об’єктів інтелектуальної власності доповіли представники Міністерства внутрішніх справ України, Державної митної служби України, Міністерства культури України, Міністерства аграрної політики України.

Члени Групи співпраці приділили багато уваги проблемі піратства в мережі Інтернет. З активною позицією як найбільш зацікавлені в подоланні цієї проблеми виступили правовласники: Асоціація музичної індустрії України, Українська антипіратська асоціація й Коаліція виконавців та продюсерів України. Усі без винятку учасники заходу погодилися з необхідністю більш тісної співпраці в питаннях боротьби з нелегальним контентом заради досягнення максимальних результатів у вирішенні цієї проблеми.

На завершення засідання Алекс Раян висловив щире сподівання щодо успішності майбутнього співробітництва й наголосив, що в разі подальшого виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні всі учасники цього складного процесу будуть задоволені його результатами.

Конструктивне обговорення актуальних проблем захисту авторського права і суміжних прав в Україні під час чергового засідання Групи співпраці дало можливість більш точно окреслити ті питання в цій сфері, які є на сьогодні нагальними й потребують максимальної зосередженості як державних органів, так і правовласників. На одностайну думку учасників засідання, з-поміж таких питань, перш за все, необхідність впровадження Плану спільних заходів, який якнайшвидше має активно втілюватися в життя.

Проведення наступного засідання українсько-американської Групи співпраці призначене на вересень – жовтень 2011 року.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 442 | Теги: Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Госагентство Украины по инвестициям и инновациям профинансировало проекты
Про передачу прав на ОПВ
Позади планеты всей. Украину поставили на 8-ое место с конца в мировом рейтинге по уровню развития ИТ в стране.
Инновационный прорыв в России обеспечат не бакалавры, а специалисты
В Санкт-Петербурге пройдет международная научно-инновационная конференция
Международные патентные заявки подешевеют на 5%.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com