Пятница, 19.04.2024, 21:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
09:22
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 09.02.2008 №8200/0/1-08 щодо опрацювання пропозицій Європейської Бізнес Асоціації Держдепартамент створив 4 робочі групи з різних напрямів питань, які визначила Європейська Бізнес Асоціація.

11 квітня 2008 року відбулося засідання двох з них: робочої групи з вдосконалення законодавства в сфері охорони промислової власності, в тому числі, знаків для товарів і послуг під керівництвом заступника голови Держдепартаменту Володимира Дмитришина та робочої групи з загальних питань у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, яку очолює заступник голови Держдепартаменту Валентин Чеботарьов.

На порядок денний першої робочої групи винесено питання:
проведення експертизи заявок на промислові зразки щодо відсутності порушення прав на знаки для товарів і послуг;
закріплення обов’язку Держдепартаменту здійснювати публікацію заявок на знаки для товарів і послуг;
невідповідність норм Правил складання та подання заявки на видачу свідоцтва на знаки для товарів і послуг Закону України "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг";
оскарження рішення за заявкою в Апеляційній палаті.

Європейська Бізнес Асоціація надала свої пропозиції, які опрацювали фахівці Держдепартаменту. Учасники обговорення чіткіше визначили як самі проблеми, так і можливі напрями їх вирішення, зокрема, шляхом внесення відповідних змін до законодавства.

Робоча група з загальних питань у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності зняла з обговорення перше питання комплексного законопроекту щодо охорони прав на об’єкти ІВ за ініціативи Асоціації через те, що зазначена пропозиція застаріла. Учасники групи зосередили увагу на інших питаннях: – відсутність у чинному законодавстві питань правової охорони промислової власності переліку дій, які є порушенням прав на об’єкти промислової власності; - механізми знищення контрафактних товарів.

Асоціація висловила пропозиції, в результаті обговорення яких учасники робочої групи дійшли висновку про доцільність розробки Асоціацією конкретизованого переліку дій, які можуть бути визнані порушенням прав на об’єкти промислової власності.

Під час засідання також вирішено, що:
оскільки процедурою знищення контрафактних товарів займаються відділи Державної виконавчої служби, які підпорядковані Міністерству юстиції України і в своїй роботі керуються Законом України "Про виконавче провадження" та відповідними підзаконними актами, то Держдепартамент не має повноважень займатися цим питанням. Тому за ініціативи Асоціації буде надіслано листа у відповідний орган з конкретними пропозиціями.

Під час засідання робочих груп розглянуто пропозицію Асоціації щодо внесення до чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності єдиного (уніфікованого) поняття "контрафактного товару". За рішенням робочої групи це питання достатньо актуальне, проте у рамках цих груп його розглядати в усіх аспектах неможливо, оскільки відповідних змін потребує законодавство з питань митної справи.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 825 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
ВОИС и Кейптаунский университет предлагают руководителям коммерческих предприятий программу по вопросам стратегического управления ИС
Пираты, на абордаж!
Інститут визнано як ВНЗ IV-го рівня акредитації
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Вітання Міністра освіти і науки України
В Антигуа легализовано пиратство американского ПО

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com