Пятница, 26.04.2024, 09:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Июнь » 11 » Спільне засідання Міждержавної ради з питань охорони промислової власності
Спільне засідання Міждержавної ради з питань охорони промислової власності
14:52


3-4 червня 2008 року у м. Астана, Республіка Казахстан, відбулося 17-те спільне засідання Міждержавної ради з питань охорони промислової власності (далі - МДРОПВ) та Спільної робочої комісії держав-учасниць Угоди про співробітництво по припиненню правопорушень у сфері інтелектуальної власності (далі - Комісія).

У зазначених заходах взяла участь делегація з України на чолі з повноважним представником Уряду України у Комісії, заступником голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Валентином Чеботарьовим, до складу якої увійшли також начальник відділу судового захисту прав інтелектуальної власності Інна Шатова та головний спеціаліст відділу організації розробки законодавства управління правового забезпечення промислової власності Держдепартаменту Олена Кулик.

На порядок денний для обговорення було винесено наступні питання:
інформація про результати діяльності Робочої групи з вдосконалення та гармонізації національних законодавчих баз держав-учасниць СНД і про створення Міждержавного реєстру найменувань місць походження товару держав-учасниць МДРОПВ;
інформація щодо проведення досліджень з розвитку винахідництва та сприяння малому й середньому інноваційному бізнесу з використанням механізмів правової охорони і захисту інтелектуальної власності;
обговорення концепції створення Міждержавної ради з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності, погодження пакету нормативних документів (Згода щодо взаємодії у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності, Положення про Міждержавну раду з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності);
щодо реалізації Згоди про взаємне забезпечення збереження міждержавних таємниць у сфері правової охорони винаходів від 4 червня 1999 року.

Щодо першого питання, то вирішено призупинити роботу із створення Міждержавного реєстру найменувань місць походження товару (далі - НМПТ) держав-учасниць МДРОПВ. Проте, враховуючи актуальність проблеми охорони географічних зазначень та НМПТ, на сторінці МДРОПВ сайту Роспатенту з інформаційною метою розмістити інформацію про географічні зазначення та назв місць походження товару, які охороняються на території держав-членів МДРОПВ, зробивши посилання на офіційні веб-сайти патентних відомств.

При обговоренні другого питання вирішено, що на наступному засіданні Комісії представники Російської Федерації зроблять доповідь про результати проведення досліджень з розвитку винахідництва та сприяння малому й середньому інноваційному бізнесу з використанням механізмів правової охорони та захисту інтелектуальної власності.

Учасники засідання МДРОПВ з третього питання, винесеного на обговорення, домовилися про те, що створена Робоча група з вдосконалення та гармонізації національних законодавств країн-учасниць СНД продовжить свою роботу. Вона доопрацює проекти основних нормативних документів, визначаючих нові функції Міждержавної ради, і першу редакцію документів надішлють до Секретаріату МДРОПВ не пізніше 1 жовтня 2008 року.

Щодо реалізації Згоди про взаємне забезпечення збереження міждержавних таємниць у сфері правової охорони винаходів від 4 червня 1999 року прийнято рішення створити тимчасову Робочу групу.ОРо

Також було розглянуто питання щодо:
роботи у рамках Проекту з випуску регіонального патентно-інформаційного продукту країн СНД на CD-ROM;
щодо виконання рішення Економічної ради СНД від 14 вересня 2007 року „Про врегулювання питання охорони товарних знаків”.

На засіданні МДРОПВ та Спільної робочої комісії держав-учасниць брали участь представники Республіки Вірменія, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Російської Федерації, Республіки Таджикистан та Республіки Узбекистан.

У ролі спостерігачів виступили представники Всесвітньої організації інтелектуальної власності, Виконавчого комітету Співдружності незалежних держав, Європейського та Євразійського патентних відомств.

Наступне засідання Спільної робочої комісії держав-учасниць Угоди про співробітництво по припиненню правопорушень у сфері інтелектуальної власності вирішено провести у вересні-жовтні 2009 року в м. Єреван, Республіка Вірменія.

Источник: http://www.eapo.org
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 1093 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Германская полиция проверила на пиратскую продукцию выставку CeBIT
Україна і Китай мають намір тісно співпрацювати у питанні захисту прав інтелектуальної власності
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
На договоре шапка горит
5 самых пиратских стран для экономики США.
Тюменский технопарк будет поддерживать инновации
Состоялось награждение победителей конкурса "Лучший инновационный проект 2007 года"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com