Пятница, 19.04.2024, 13:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Апрель » 16 » Форум інновацій
Форум інновацій
16:29
9 квітня 2009 року в Києві компанія "Майкрософт Україна" і діловий тижневик "Експерт Україна" провели Форум інновацій, присвячений питанням інноваційної активності в різних сферах державного та суспільного життя і захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Учасники форуму обговорили значення інновацій для розвитку конкурентоспроможної економіки країни та розглянули спільні дії стимулювання розвитку економіки знань у державі.

У заході взяв участь голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій. Він наголосив, що сучасна світова економіка характеризується суттєвими змінами у визначенні напрямів економічного прогресу. "Основні акценти сьогодні переміщуються на прискорений інноваційний розвиток, перехід до стратегії економіки, що базується на знаннях та інтелекті. В її основі - інтелектуальні ресурси нації, наукові досягнення, процеси трансферу результатів творчої діяльності у виробництво матеріальних та духовних благ, які в умовах світової кризи набули особливої важливості", - зазначив Микола Паладій.

За словами голови Держдепартаменту, на сьогодні перед усіма присутніми на форумі є спільне завдання - побудова конкурентоспроможної української економіки. «У нас є для цього потужний інтелектуальний потенціал, за допомогою якого ми зможемо досягти цієї мети. На даному етапі необхідно розробити чітку стратегію і грамотно розпорядитися нашими інтелектуальними ресурсами”, - наголосив Микола Паладій.

Учасників Форуму привітали Ерік Франке, генеральний директор "Майкрософт Україна" та Андрій Блінов, головний редактор журналу "Експерт Україна". Ерік Франке зазначив, що Форум інновацій - це діалог державних органів і бізнесу з метою підтримки власних інноваційних інтелектуальних продуктів, їх експорту і, як результат, підвищення конкурентоспроможності країни на світовому ринку.

"Україна входить до п'ятірки країн із найвищим ІТ-потенціалом, і сьогодні держава повинна підтримати цей ресурс, для того щоб він працював із користю для економіки та суспільства", - відзначив Ерік Франке.

У роботі Форуму взяли участь майже 120 запрошених, в тому числі - представники законодавчого і виконавчих органів влади України, Державного агентства інвестицій та інновацій в Україні, науковці, представники бізнесу, міжнародних організацій, ЗМІ та міжнародні експерти.

З доповідями також виступили Володимир Полохало, народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти; Віталій Балюк, заступник голови Госкомінформатизаціі України; Хорхе Зукоскі, президент Американської торговельної палати в Україні; Наталія Вутова, заступник представника Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні та інші.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 771 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Конкурс науково-технічних розробок за державним замовленням на 2009 рік
Интеллектуальная собственность: а воз и ныне там
16-те засідання Спільної робочої комісії відбулось
Взаимодействие науки и бизнеса - основа развития инноваций в РФ
Россия покинула двадцатку лидеров по производству контрафакта
Черговий номер бюлетеня "Промислова власність"
Щодо проекту Державної цільової економічної програми модернізації ринків капіталу в Україні

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com