Четверг, 28.03.2024, 15:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Апрель » 16 » «Україні потрібна національна ідея!»
«Україні потрібна національна ідея!»
18:31
Ці слова прозвучали під час виступу голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Миколи Паладія 9 квітня 2009 року в Києві на Форумі інновацій, присвяченому питанням інноваційної активності в різних сферах державного та суспільного життя і захисту прав інтелектуальної власності в Україні. З трибуни Форуму голова ДДІВ зазначив, що «мабуть, ми не ті цілі ставимо і не туди рухаємось, якщо вже стільки років ніякої загальнодержавної картини щодо формування конкурентоспроможної економіки України у нас не має. Інтелектуальний потенціал в Україні є. Необхідно вже зараз говорити про національну ідею для того, щоб Україна склалась як світовий гравець через 10 років. Сьогодні в нас є спільна мета — побудова конкурентоспроможної української економіки; у нас є потужний інтелектуальний потенціал, за допомогою якого ми зможемо цієї мети досягнути. На даному етапі потрібно розробити чіткі механізми її досягнення і грамотно розпорядитися нашими інтелектуальними ресурсами». Микола Паладій повідомив, що ДДІВ активно опікується питаннями освіти школярів і студентів, бо, на його думку, картина найближчих років у галузі освіти досить песимістична — «нам бракує менеджерів з досвідом управління, а в державних органах їх майже немає. Ми готові запропонувати для вивчення напрацьований провідними країнами світу досвід у цій сфері». І насамкінець, голова ДДІВ ще раз підкреслив, що «необхідно об’єднати всіх нас у національну ідею для майбутнього процвітання України».

Учасників Форуму привітали Ерік Франке, генеральний директор «Майкрософт Україна» та Андрій Блінов, головний редактор журналу «Експерт Україна».

Ерік Франке підкреслив, що «форум інновацій — це діалог державних органів та бізнесу для підтримки розвитку власних інноваційних інтелектуальних продуктів, їх експорту, а відтак, підвищення конкурентоспроможності країни на світовому ринку. Україна входить у п’ятірку світових країн з найвищим ІТ-потенціалом, і нині держава має спонукати цей потенціал працювати на користь економіки та суспільства. Побудова інноваційної економіки повинна бути спільною справою державного, приватного та громадського секторів».

Президент Американської Торговельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі у своєму виступі зазначив, що «Американська Торговельна Палата в Україні — це міжнародний інвестор. Ми бачимо, що в Україні економіка базується на знаннях, а тому Україна має бути конкурентоспроможною». На думку пана Зукоскі, Україна повинна заробляти на вивезенні товарів з доданою вартістю, а тому інновації є дуже важливими для нашої держави і цей факт «має бути визнано українською політичною елітою».

Організаторами заходу виступили компанія «Майкрософт Україна» та діловий тижневик «Експерт Україна». Форум відбувся в Україні вже вдруге і знову став дискусійним майданчиком, де учасники обговорили значення інновацій у розвитку конкурентоспроможної економіки країни та розглянули спільні кроки для стимулювання економіки знань у державі. У роботі Форуму взяли участь близько 120 запрошених, серед яких — представники законодавчих та виконавчих органів України, Державного агентства з інвестицій та інновацій України, науковці, представники бізнесу та міжнародних організацій, міжнародні експерти та ЗМІ. Доповідачами, крім вищезазначених, виступили Володимир Полохало, народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти; Віталій Балюк, заступник голови Держкомінформатизації України; Наталія Вутова, заступник представника Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні; Дмитро Ляпін, голова Інституту Власності і Свободи та Кость Бондаренко, директор Інституту Горшеніна.

На Форумі були проведені дві дискусійні панелі: «Захист прав інтелектуальної власності — головна умова для розвитку інновацій в Україні» та «Від розвитку освіти — до державного управління з допомогою інноваційних технологій» під час яких учасники заходу обговорили питання формування конкурентоспроможної економіки України, захисту прав інтелектуальної власності, розвитку інновацій як комерційного продукту, створення наукових парків.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 996 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Выставка "Инновации нижегородцев - экономике региона"
Липецк: 15 инновационных школ получили по миллиону
Конкурс совместных исследований российских и французских ученых
Міжнародна виставка винаходів
Відбувся семінар "Авторське право в цифровому середовищі"
Определена конкурсная программа Салона «Архимед 2008»
В Москве говорили о пиратстве и свободном ПО

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com