Вторник, 23.04.2024, 22:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Май » 20 » Інноваційні кластери стануть інституційним механізмом реалізації відповідних інноваційних пріоритетів
Інноваційні кластери стануть інституційним механізмом реалізації відповідних інноваційних пріоритетів
11:42
Перший заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) Сергій Власенко та заступник директора Організаційно-аналітичного департаменту, Голова Науково-технічної ради Держінвестицій Олександр Морозов взяли участь у офіційному відкритті виставки спеціалізованого обладнання та технологій «Наука-виробництву», що відбулося 15 травня 2009 року у Києві. Виставка проходила у рамках Всеукраїнського Фестивалю науки, приуроченого до професійного свята  науковців – Дня науки.

Перший заступник Голови Сергій Власенко передав привітання Голови Держінвестицій Віктора Івченко учасникам виставки. Зокрема, присутніх було проінформовано про початок роботи Системи трансферу технологій Національної мережі регіональних центрів інноваційного розвитку Держінвестицій. Вона має стати суттєвим елементом інноваційної інфраструктури, сприяти комерціалізації науково-технічного потенціалу України і розвитку національного високотехнологічного бізнесу.

Ця система об’єднає наукові установи, організації, підприємства та підприємців, які професійно займаються трансфером технологій, забезпечить вихід власників наукомістких розробок на зовнішні ринки. Система інтегрована до Української мережі трансферу технологій (UTTN) та отримає доступ до Російської, Білоруської та Європейської мереж трансферу технологій.

Голова Держінвестицій вважає, що майбутнє України пов’язане з інноваційним розвитком економіки на основі ефективного використання наукового потенціалу для підвищення якості життя людей.

Саме це питання 17 червня 2009 року розглядатиметься і на парламентських слуханнях –  «Стратегія інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів».

Реалізація стратегічних пріоритетів інноваційної діяльності тісно пов’язана зі стратегією сталого розвитку України. В цьому сегменті Держінвестицій розробило Концепцію інституціонального забезпечення сталого розвитку та інновацій. Ми пропонуємо, зокрема, створення спільно з Національною академією наук України(далі – НАН України) державної науково-дослідної установи для розробки та впровадження механізмів моделі сталого розвитку держави на основі інновацій. І це лише частина планів.

Також учасників виставки  привітав  президент НАН України  Борис Патон. На його думку, представлені на заході науково-технічні розробки НАН України стануть головним ресурсом оновлення економіки України в умовах світової економічної кризи.

Організатор виставки – НАН України.
У заході також взяли участь представники міністерств та відомств, наукові установи НАН України.

Источник: http://www.in.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 745 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
На договоре шапка горит
72% українців використовують неліцензійні програми Microsoft
В Беларуси реализуется Государственная инновационная программа
Всеукраїнський збір та відпочинок юних науковців, техніків, винахідників та раціоналізаторів
Набуває чинності нова версія МПК 2008.04
"Новітній інтелект України"
Семинар ВОИС по Мадридской системе международной регистрации знаков

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com