Пятница, 29.03.2024, 08:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июнь » 17 » Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?
Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?
18:11
17 червня 2011 року в медіа-холі інформаційного агентства Українські національні новини відбулася прес-конференція за участю першого заступника голови Державної служби інтелектуальної власності України Олексія Янова. Тема прес-конференції актуальна для держави - «Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?».

Олексій Янов прокоментував ситуацію яка склалася нині в країні, окресливши головну тезу: «За останніми даними, які надходять до служби, в органах виконавчої влади використовується лише 45% неліцензійного програмного забезпечення. Порівнюючи з 2006 роком, коли використовувалось 75,2%, можна вважати, що Україна рухається щодо легалізації програмного забезпечення у вірному напрямі».

Згідно з пунктом 14 постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 року у центральних органах виконавчої влади проводиться щорічна планова інвентаризація комп'ютерних програм.

Відповідно до пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року органи виконавчої влади під час проведення щорічної планової інвентаризації комп'ютерних програм визначають перелік і кількість примірників програм, які необхідно легалізувати, та подають до Держслужби у встановленому порядку відповідну інформацію.

У прес-конференції брав участь керівник Департаменту захисту інтелектуальної власності українського представництва однієї з найбільших світових IT-компаній „Майкрософт" Юрій Омельченко. Він, зокрема, навів інші дані підготовлені іноземними організаціями, за результатами яких рівень неліцензійного програмного забезпечення в Україні зростає і становить 86%.

"Повна ліквідація неліцензійного програмного забезпечення в Україні – це амбіційне завдання. Зараз завдання полягає в тому, щоб змінити динаміку використання неліцензійного програмного забезпечення на ринку України. Світова практика показує, що за 2-3 роки зниження рівня піратства до 10% цілком реальне. Особливо, якщо в державі починаються процеси централізованої легалізації", - наголосив Юрій Омельченко.

Продовжуючи коментувати тему прес-конференції, Олексій Янов повідомив, що у Держслужбі впродовж тижня було проведено низку зустрічей.

«Попередні заходи у сфері легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади включали проведення переговорів правовласників з представниками міжвідомчої робочої групи. З метою узгодження умов легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади 14 червня 2011 року відбулася нарада з правовласниками, які мають виключне право дозволяти використання комп'ютерних програм в Україні. А 16 червня 2011 року відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань легалізації комп’ютерних програм. На ньому обговорювалися результати щорічної планової інвентаризації комп’ютерних програм. За підсумками вказаних заходів будуть здійснені розрахунки щодо потреб у фінансовому забезпеченні легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади. Про результати цих розрахунків та пропозиції щодо подальших дій з легалізації буде повідомлено Кабінет Міністрів України до кінця червня 2011 року» - додав Олексій Янов.

Безперечно, що лише спільними зусиллями держави і правовласників удасться викоренити найближчим часом неліцензійне програмне забезпечення в Україні як у секторі державних установ, так і в приватному.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 396 | Теги: пиратство, Авторское право, Госслужба, программное обеспечение |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Тернопольской области снижается инновационная активность предприятий
Щодо колективного управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми...
Черговий номер бюлетеня "Промислова власність"
Объявлены лучшие инновационные проекты Тюменской области
Прививка от пиратства
VII Всеукраїнська науково-методична конференція "Проблеми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері ІВ"
Минкультуры подготовило новый проект постановления о правилах импорта аудиовидеотехники и продукции в Россию. Авторские ставки стали ниже

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com