Вторник, 23.04.2024, 09:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Ноябрь » 4 » Державні інспектори підбили підсумки роботи
Державні інспектори підбили підсумки роботи
11:34
Нещодавно в Держдепартаменті інтелектуальної власності відбулося звітне засідання державних інспекторів щодо їх роботи. Ситуацію прокоментував начальник управління контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності Держдепартаменту Сергій Нікулеско. Він, зокрема, зазначив, що протягом останніх років з боку держави значна увага приділяється питанням охорони об’єктів інтелектуальної власності.

– Інтелектуальна власність використовується майже в усіх сферах суспільного життя, а саме: у промисловому виробництві, у сфері надання послуг, пов’язується з діяльністю телерадіокомпаній, освітніх установ, закладів культури, громадського харчування та ін.
Саме тому створення ефективної системи контролю, яка б протидіяла правопорушенням, пов’язаним з посяганням на об’єкти права інтелектуальної власності, що завдають значних збитків економіці держави та регіону, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, окремим громадянам, є необхідністю для української держави, – наголосив Сергій Нікулеско.

За його словами, державними інспекторами з питань інтелектуальної власності Держдепартаменту інтелектуальної власності на системній основі вживаються заходи щодо забезпечення належного дотримання та захисту прав інтелектуальної власності суб’єктами господарювання, які використовують у своїй діяльності об’єкти права інтелектуальної власності.

– Одним з пріоритетних напрямків роботи державних інспекторів у регіонах України є просвітницька діяльність та роз’яснювальна робота, спрямована на профілактику та запобігання правопорушень у сфері інтелектуальної власності.
Якщо взяти діяльність групи інспекторів у кількості 17 чоловік як контролюючого органу, то результати їх роботи лише за 9 місяців 2009 року склали: 330 протоколів про адміністративні правопорушення; 60 приписів про усунення порушень законодавства; 179461 вилучених і згодом конфіскованих за рішеннями місцевих судів примірників контрафактної продукції, – на загальну суму більше ніж 3533476 грн, – наголосив пан Нікулеско.

Резюмуючи, начальник управління контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності Держдепартаменту зазначив, що на цей час у регіонах державними інспекторами активно проводяться заходи, спрямовані на виявлення та усунення правопорушень у сфері інтелектуальної власності суб’єктами господарювання всіх форм власності. Їх основу складає організація роботи за трьома напрямками:
1. Здійснення контролю за дотриманням чинного законодавства в процесі розповсюдження аудіо-, відеокасет, компакт-дисків для лазерних систем зчитування.
Як відомо, найбільше порушень у цій сфері спостерігається в місцях стихійної торгівлі та на ринках, де постійно розповсюджується піратська та контрафактна продукція.
Тому організація регулярної цільової роботи, спрямованої на здійснення моніторингу суб’єктів господарювання та їх подальші перевірки, є ефективнішим засобом боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності, особливо з пересувними торгівельними точками розповсюдження піратських компакт-дисків, аудіо- та відеокасет.

2. Здійснення контролю за використанням суб’єктами господарської діяльності законодавства про авторське право і суміжні права.
Особлива увага в цій сфері приділяється здійсненню контролю за дотриманням законодавства під час розповсюдження та використання комп’ютерних програм і баз даних.

3. Контроль за дотриманням законодавства у сфері експорту, імпорту та виробництва дисків для лазерних систем зчитування.
Аналіз роботи в цій сфері дає підстави говорити про високі кількісні та якісні показники, отримані державними інспекторами з питань інтелектуальної власності під час перевірок заводів з виробництва дисків для лазерних систем зчитування. Цьому сприяє чинне законодавство, яке забезпечує широкі можливості для державного інспектора. Так, його правовий статус дозволяє ініціювати позачергові перевірки, що в більшості випадків унеможливлює здійснення правопорушень.


На завершення Сергій Нікулеско підкреслив, що одна з найголовніших особливостей в організації контролю за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності полягає в здійсненні спільних координаційних дій усіх правоохоронних і контролюючих органів, які працюють на захист інтелектуальної власності.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 674 | Теги: Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Совместная программа Фонда содействия развития МПНТС и Фонда CRDF - «Развитие Бизнес Партнерств Россия/США»
Інформаційне повідомлення
Объявлены лучшие инновационные проекты Тюменской области
АЕБ прелагает повысить эффективность законодательства об авторском праве
"Інтелектуальна власність" №3, 2008
Постоянно действующая выставка инновационных проектов "Выставка инноваций "Республика идей"
Форум «Интеллектуальная собственность России»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com