Четверг, 18.04.2024, 09:18
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Февраль » 6 » Конкурс Intel-Техно Україна 2010
Конкурс Intel-Техно Україна 2010
13:53
У жовтні 2009 р. за ініціативою корпорації Intel в Україні стартував новий конкурс для учнів загальноосвітніх навчальних закладів України "Intel-Техно Україна" — національний етап міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF (International Science and Engineering Fair, далі — Конкурс). 

Метою Конкурсу є всебічна підтримка обдарованої молоді, сприяння активізації та модернізації змісту науково-дослідницької, пошукової, експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді, впровадження інновацїйно-освітніх методів і технологій.

Національний Конкурс проводиться у два етапи:
I етап: 1 жовтня 2009 р. — 20 січня 2010 р. — реєстрація та відбір учасників на підставі наданих тез;
ІІ етап: 19-22 лютого 2010 р. — постерний захист наукових робіт у форматі інтерв'ю з журі.
Категорії Конкурсу: математичні науки, фізика та астрономія, комп'ютерні науки, інженерія та енергетика.

Конкурс проходитиме на базі Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". Переможці Національного туру отримують право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі Intel ISEF, який цього року пройде з 9 по 14 травня у м. Сан Хосе (Каліфорнія, США). Роботи фіналістів оцінюватимуть вчені із світовим ім'ям, у тому числі — лауреати Нобелівської премії.

Конкурс проводиться під патронатом Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації та ГУОН м. Києва, за підтримки Києво-печерського ліцею
"Лідер" №171, Київського природничо-наукового ліцею №145 та Малої академії наук України. Детальна інформація — на сайті http://www.iser.kpi.ua.

Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів
Intel ISEF є найбільшим у світі конкурсом науково-дослідних проектів учнів старших класів, молодих науковців та інженерів. Всесвітній фінал Intel ISEF проходить щороку у травні в одному з міст США.

 


Титульним генеральним спонсором
Intel ISEF з 1996 р. є всесвітньо відома корпорація Intel. Зараз цей конкурс є однією з наймасштабніших освітніх ініціатив цієї корпорації. Іншими спонсорами конкурсу стали компанії Agilent Technologies, Alcatel — Lucent, корпорація Ricoh та інші.

Щороку учасниками всесвітнього фіналу конкурсу стають понад 1500 кращих молодих вчених і винахідників, що представляють принаймні 50 країн. На конкурсі вони демонструють інноваційні наукові проекти, обмінюються ідеями, а також виборюють численні престижні нагороди, призи та стипендії. Зараз призовий фонд конкурсу становить понад 4 мільйони доларів США. До призового фонду (загалом біля 600 нагород) входять грошові призи за перші, другі треті та четверті місця у кожній категорії (3 000, 1 500, 1 000 та 500 доларів США, відповідно), а також спеціальні нагороди.

Фіналісти
Intel ISEF відбираються щорічно по всьому світу за результатами понад 550 афілійованих конкурсів (регіональних або національних етапів), у яких беруть участь близько 65 тисяч учнів, і кількість таких конкурсів і їх учасників щороку зростає. Загалом же кількість учасників, від місцевого до національного рівня, становить зараз декілька мільйонів осіб. Кожен афілійований регіональний або національний конкурс має відповідати всім високим науково-технічним та організаційним вимогам Intel ISEF. Цього року в Україні діють два афілійованих конкурси: Intel-Техно Україна та Intel-Еко Україна. Учасниками Конкурсів можуть стати талановиті учні 9-11 класів (або відповідних курсів інших навчальних закладів).

Серед членів наукового журі всеукраїнського конкурсу — провідні вчені та освітяни з наукових та науково-освітніх установ України (наукові інститути Національної академії наук України, НТУУ "Київський політехнічний інститут" тощо), а також молоді науковці.
При визначенні переможців члени журі не лише оцінюють науковий рівень проектів, але й ті особливості, які підвищують шанси на перемогу на Intel ISEF, у тому числі презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів (вміння ефективно спілкуватись, відповідати на питання, відстоювати свою точку зору), логічне мислення, володіння англійською мовою, самостійність та завершеність проектів, відповідність категоріям Intel ISEF.

Організатор Національного етапу Конкурсу — Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" — є одним з найбільших навчальних закладів Європи, потужним науковим, просвітницьким, культурним, молодіжним центром країни.
Відкриття Конкурсу для молодих науковців — Intel-Техно Україна — це ще один крок до підвищення наукового потенціалу України!

За детальною інформацією звертайтесь до координатора конкурсу від Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Максима Дмитренка (тел. 050 516-01-90, Електронна пошта patent.uа@ukr.net

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 844 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
У Великобританії можуть легалізувати "піратство"
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
Про передачу прав на ОПВ
Контрафактный Чебурашка
Армения: национальные заявители подали 132 заявки на изобретения
Семінар "Програма патентного адміністрування"
Стартуют семь российских технопарков

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com