Четверг, 28.03.2024, 16:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Июль » 21 » Круглий стіл у Держдепартаменті
Круглий стіл у Держдепартаменті
13:51
20 липня 2010 року за ініціативою Держдепартаменту інтелектуальної власності відбулося засідання круглого столу на тему "Проблеми використання об’єктів авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет".

Захід відкрив заступник голови Держдепартаменту Володимир Дмитришин. Він привітав учасників, зокрема зазначивши, що питання боротьби з піратством у мережі Інтернет є концептуально важливим і як сегмент захисту авторських прав – одним з найскладніших.


– Зусилля, докладені Держдепартаментом у врегулювання питання захисту авторських прав у законодавчому полі, є, безперечно, значними. Ми повинні сконцентрувати увагу на цій проблемі та спільно домогтися попередження й запобігання розповсюдженню незаконного використання об’єктів авторського права та суміжних прав у глобальній світовий мережі, – зазначив Володимир Дмитришин.


За його словами, відповідних зрушень слід досягти за півріччя, щоб за результатами моніторингу, який планується з боку Сполучених Штатів Америки, наша країна не погіршила статус у всім відомому «Списку 301». В. Дмитришин наголосив на тому, що не зважаючи на те, що ця проблема набула світового значення, в кожній країні вирішується індивідуально – загального плану боротьби з піратами в мережі Інтернет, на жаль, поки не існує.

Про те, як регулюються питання використання об’єктів авторського права та суміжних прав у мережі Інтернет у законодавчому полі України, доповів головний спеціаліст відділу з питань авторського права і суміжних прав Держдепартаменту Олексій Арданов.

Також учасники засідання обговорили низку інших питань, зокрема такі:
роль правовласників та організацій колективного управління в забезпеченні правомірності використання об’єктів авторського права та суміжних прав у мережі Інтернет;
діяльність провайдерів щодо надання послуг у мережі Інтернет.
Впровадження заходів, спрямованих на дотримання вимог законодавства під час користування Інтернет-послугами та запобігання он-лайн-піратству;
діяльність правоохоронних та контролюючих органів щодо боротьби з піратством у мережі Інтернет. Проблеми збору доказів для документування відповідних правопорушень.

Про боротьбу з правопорушеннями в мережі Інтернет розповів заступник начальника відділу з боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій МВС України Андрій Чигарських. Він, зокрема, констатував той факт, що серед порушених кримінальних справ зростає кількість тих, які пов’язані з Інтернет-піратством. Так співробітниками МВС України в першому півріччі 2010 року перевірено 64 Інтернет-сайти, в результаті чого призупинено діяльність 21 з них за надання можливості скачування піратської продукції.

Він вбачає перспективним шляхом боротьби в цьому напрямі проведення відповідних змін у законодавчій базі щодо посилення відповідальності Інтернет-провайдерів.


А директор "Лавіна Паблішинг" Віктор Малиновський наголосив на зацікавленості самих правовласників у створенні легального ресурсу серед Інтернет-сайтів як методі боротьби з несанкціонованим використанням веб-матеріалів.

Представники Інтернет Асоціації України виступили з проханням вирішити на законодавчому рівні питання розмежування функцій Інтернет-провайдерів з провайдерами контенту.


На важливості постійної просвітницької діяльності щодо висвітлення питання боротьби з піратством у мережі Інтернет зосередив увагу учасників заходу директор ДП "Українське агентство з авторських і суміжних прав" Олег Левченко.
Він також подякував фахівцям Держдепартаменту за піклування й допомогу в роз’ясненні питань, пов’язаних із захистом авторських прав.

Отже, обговорення нагальних проблем під час засідання дало можливість точніше зрозуміти, що співпраця між правовласниками, державними органами та особами, які надають доступ до мережі Інтернет, – один з дієвих шляхів подолання проблем, зумовлених Інтернет-піратством.
– Безумовно, ми повинні боротися з існуючим станом речей спільними зусиллями, – зазначив директор Асоціації музичної індустрії України Ігнат Бережний.


По завершенні заходу його учасники вирішили, що усі пропозиції, обговорені під час зустрічі, варті того, щоб їх надати Держдепартаменту для подальшого опрацювання.

У роботі круглого столу брали участь представники міністерств та відомств України, повноваження яких передбачають протидію порушенням прав інтелектуальної власності, правовласники, організації колективного управління та провідні фахівці Держдепартаменту.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 550 | Теги: Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
ТПП РФ ведет подготовку к форуму "Интеллектуальная собственность России"
Посібник "Патентна документація України"
Контрафактный Чебурашка
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Книга В. Коноваленко «Операції з інтелектуальною власністю: оформлення, оподатковування»
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com