Четверг, 28.03.2024, 23:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Ноябрь » 11 » Нові обрії міжнародного співробітництва у сфері ІВ
Нові обрії міжнародного співробітництва у сфері ІВ
12:48
Представники країн СНД зібралися в Москві для обговорення питань охорони промислової власності та налагодження співробітництва в напрямі припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності.

З 11 по 12 листопада 2010 року в Москві проходить 19-е засідання Міждержавної ради з питань охорони промислової власності (МДРОПВ) та Спільної робочої комісії держав-учасниць Угоди про співробітництво з припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності.


Участь у роботі Ради й Комісії бере українська делегація в такому складі: заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин, начальник відділу системного аналізу та розробки інформаційних технологій Державного підприємства «Український інститут промислової власності»
 Сергій Стеценко, професор Інституту інтелектуальної власності національного університету «Одеська юридична академія» в м. Києві Павло Цибульов.

Порядок денний заходу передбачає обговорення таких питань:
1. Інформація повноважних представників про роботу, виконану за звітний період.
2. Інформація про Рішення Ради глав держав щодо Спільного положення про органи галузевого співробітництва СНД від 9 жовтня 2009 року.
3. Інформація щодо внесення змін у Регламент роботи МДРОПВ відповідно до Загального положення про органи галузевого співробітництва СНД, затвердженого Рішенням РГД СНД від 9 жовтня 2009 року.
4. Інформація про засідання Ради постійних повноважних представників держав-учасниць СНД в статутних органах СНД, яке відбулося 25 травня 2010 року в м. Мінськ, Республіка Білорусь.
5. Розгляд пропозицій про надання навчальним закладам статусу базових організацій держав-учасниць СНД з підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів у сфері інтелектуальної власності.
6. Обговорення етапів проходження проекту Угоди про співробітництво в галузі правової охорони та захисту інтелектуальної власності й створення Міждержавної ради з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності.
7. Інформація про хід ратифікації Угоди про співробітництво з організації міждержавного обміну інформацією та формування національних баз даних авторського права й суміжних прав.
8. Стан роботи в рамках Проекту регіонального патентно-інформаційного продукту країн СНД на CD-ROM.
9. Порядок денний, місце й строки проведення чергового засідання МДРОПВ.

Україна внесла на розгляд МДРОПВ пропозицію щодо надання Інституту інтелектуальної власності національного університету «Одеська юридична академія» в м. Києві статусу базового навчального закладу держав-учасниць СНД для проведення підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців у сфері інтелектуальної власності.

У роботі засідання беруть участь представники Азербайджанської Республіки, Республіки Вірменія, Республіки Білорусь, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Російської Федерації, Республіки Таджикистан, Республіки Казахстан, Республіки Узбекистан, Республіки Туркменістан, а також представники Виконавчого комітету СНД.

Такі заходи забезпечують подальше розширення співпраці України з іншими державами та створюють сприятливі умови для розвитку взаємної торгівлі, економічного, промислового й наукового співробітництва.


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 496 | Теги: Роспатент, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Верховна Рада захистила товарні знаки від кіберсквотерів
Бренды помогают акциям
Міжнародна науково-практична конференція “Актуальні проблеми інтелектуальної власності”
Про передачу прав на ОПВ
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
V Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання та організаційно-правові засади співробітництва України і КНР у сфері високих
"Пиратство для личного пользования" преследоваться не будет. В Канаде.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com