Суббота, 20.04.2024, 13:07
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Октябрь » 27 » Семінар "Патентно-інформаційне забезпечення споживачів: стан справ та перспективи розвитку"
Семінар "Патентно-інформаційне забезпечення споживачів: стан справ та перспективи розвитку"
11:49
27 жовтня 2010 року відбувся семінар "Патентно-інформаційне забезпечення споживачів: стан справ та перспективи розвитку", організований Державним департаментом інтелектуальної власності (Держдепартамент) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут).

Під час семінару учасники розглянули актуальні питання патентно-інформаційного забезпечення споживачів, а також проаналізували сучасний стан справ у сфері інформаційного забезпечення та окреслили перспективи розвитку цієї галузі.


На захід зібралися учасники з усіх областей України.

Зі вступним словом звернувся до аудиторії заступник голови Держдепартаменту Володимир Дмитришин, який зауважив:

– Патентно-інформаційному забезпеченню споживачів приділяється значна увага з боку як Держдепартаменту, так і Інституту. У минулому році розроблено Концепцію розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності на 2012 – 2014 роки, у якій одне з головних місць відведене цьому питанню. Робота проводиться за двома основними напрямами – інформаційне забезпечення внутрішньої діяльності системи, зокрема процесу експертизи заявок, а також забезпечення потреб громадськості в інформації. Інститут забезпечує патентною інформацією в тому числі й іноземних споживачів, зокрема завдяки вдосконаленню та модернізації безоплатних на сьогодні баз даних.
Ми активно співпрацюємо з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності в цій сфері. Важливим завданням для нас на сьогодні є уніфікація національного законодавства, оскільки інформаційні технології розвиваються швидше за нормативно-правову базу.
Нині фахівцями розробляється низка заходів для створення цифрової патентної бібліотеки, яку плануємо впроваджувати найближчим часом, – підсумував Володимир Дмитришин.

У ході семінару з доповідями виступили фахівці Інституту.

Заступник директора Петро Іваненко розповів учасникам про створення цифрової патентної бібліотеки. Зокрема, він зазначив:
– Мета створення цифрової патентної бібліотеки – це забезпечення сучасного оперативного доступу до патентно-інформаційних джерел, що розширить можливості для споживачів та забезпечить якісно новий рівень доступу до інформації. Засновниками такої бібліотеки стануть Міністерство освіти і науки України, Держдепартамент та Інститут.
Також Петро Іваненко в доповіді детально проаналізував стадії формування та особливості структури такої бібліотеки.

Головний спеціаліст відділу системного аналізу та розробки інформаційних технологій Тетяна Філатова презентувала спільний патентно-інформаційний продукт країн СНД "Регіональний
CD-ROM" (СISPatent).

Стан та перспективи впровадження електронного документообігу між закладом експертизи та заявниками окреслив Сергій Василівський, головний спеціаліст відділу впровадження та супроводу інформаційних технологій.

Олексій Дроб’язко, головний спеціаліст відділу системного аналізу та розробки інформаційних технологій, доповів про особливості експериментальної апробації технології підготовлення та подання заявок на винаходи, корисні моделі та знаки для товарів і послуг у формі електронного документа. Він проаналізував результати здійсненої роботи та зроблені по її завершенні висновки.


Про спрощену структуру Міжнародної патентної класифікації та особливості її запровадження в Україні розповіли Алла Кочеткова, начальник відділення патентно-інформаційного забезпечення, та Світлана Пантелеєва, головний спеціаліст сектору первинного інформаційно-аналітичного оброблення зарубіжної документації. 


«Стандарти ВОІВ як основа для створення та використання патентної документації» – тема доповіді Світлани Кусої, начальника відділу патентної документації та стандартизації, і Людмили Лисенко, головного спеціаліста відділу патентної документації та стандартизації.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 476 | Теги: Укрпатент, Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Бренды помогают акциям
Аккредитация организаций по коллективному управлению авторскими и смежными правами
VII Конкурс молодежных инновационных проектов
Інтернет-інтерв'ю з керівником Роспатенту
При ТПП Нижегородской области создан комитет по интеллектуальной собственности
Обнинск: завершилась программа обучения малых инновационных предприятий
Великобритания теряет веру в правообладателей

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com