Четверг, 28.03.2024, 20:58
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Март » 13 » Зустріч з Генеральним директором ВОІВ
Зустріч з Генеральним директором ВОІВ
15:10
11 березня 2010 року в межах офіційного візиту делегації України до штаб-квартири Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) у м.Женева, Швейцарія, відбулася запланована офіційна зустріч Генерального директора цієї впливової міжнародної організації Френсіса Гаррі та голови Держдепартаменту Миколи Паладія. Мета заходу – обговорення стратегічних напрямів двосторонньої співпраці на дворічний період – 2010 – 2011 рр.

На початку зустрічі Микола Паладій звернувся з проханням до ВОІВ надати експертну підтримку щодо розвитку законодавчої бази у сфері інтелектуальної власності в Україні з метою ефективної імплементації Національної концепції розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності на 2009 – 2014 рр.

Френсіс Гаррі запевнив голову Держдепартаменту, що експерти ВОІВ завжди готові надати кваліфіковану оцінку та коментарі щодо проектів законодавчих актів, які розробляються в Україні, особливо в частині дотримання норм міжнародного законодавства, та у світлі актуальних змін, які обговорюються на загальносвітовому рівні. Також Генеральний директор ВОІВ наголосив на готовності провести в Україні низку семінарів практичного характеру стосовно положень Сінгапурського договору про право торговельних марок.

Під час конструктивної бесіди досягнуто домовленості щодо організації у квітні цього року візиту суддів України до Центру арбітражу та медіації ВОІВ з метою ознайомлення з особливостями альтернативного (позасудового) вирішення спорів, які виникають у сфері інтелектуальної власності, що сприятиме запровадженню такої процедури в Україні.

Генеральний директор ВОІВ підтвердив готовність надати підтримку в організації влітку 2010 року низки регіональних семінарів у Дніпропетровську, Львові, Одесі, Харкові у межах реалізації Програми співробітництва щодо Договору про патентну кооперацію, яка була підписана між ВОІВ та ДП "Український інститут промислової власності". Крім того, Френсіс Гаррі підтримав пропозицію української сторони щодо організації візиту експертів України до штаб-квартири ВОІВ з метою ознайомлення з практикою щодо проведення експертизи міжнародних заявок на винаходи.

Френсіс Гаррі високо оцінив рівень організації та проведення в Україні щорічних міжнародних науково-практичних конференцій з актуальних питань інтелектуальної власності. Він запевнив колег з України в тому, що ВОІВ й надалі підтримуватиме проведення таких заходів, оскільки вони дають широкі можливості для обміну досвідом між фахівцями з різних країн світу. А це, безумовно, сприяє вдосконаленню правової охорони інтелектуальної власності на глобальному рівні.

Генеральний директор ВОІВ особливо відзначив блискучу організацію і проведення першої міжнародної літньої школи з питань інтелектуальної власності ВОІВ-Україна в м. Одеса, яка отримала позитивні відгуки від міжнародної спільноти та привернула увагу учасників з різних країн світу. Френсіс Гаррі зауважив, що ВОІВ обов’язково підтримає організацію другої літньої школи у 2010 році та сприятиме залученню кваліфікованих і досвідчених міжнародних експертів у ролі викладачів.

Крім того, Френсіс Гаррі запевнив голову Держдепартаменту в тому, що ВОІВ на постійній основі передаватиме до бібліотеки Державного інституту інтелектуальної власності навчальні та науково-практичні посібники з питань інтелектуальної власності, розроблені ВОІВ. Це забезпечить можливість ознайомлення студентів України з останніми сучасними тенденціями у сфері інтелектуальної власності та сприятиме вдосконаленню рівня освіти в цій сфері в Україні.

Микола Паладій виступив з ініціативою щодо організації ознайомчих візитів до штаб-квартири ВОІВ в якості винагороди для найкращих вітчизняних винахідників – переможців відповідних щорічних конкурсів. Френсіс Гаррі щиро підтримав цю пропозицію та зазначив, що такі візити будуть привабливими з точку зору ознайомлення із структурою, функціями та діяльністю ВОІВ та стимулюватимуть до нових досягнень і сприятимуть просуванню вітчизняних винаходів на світовий ринок.

Голова Держдепартаменту знову виступив з критикою на адресу керівництва ВОІВ щодо нерівномірності представлення держав-членів ВОІВ у Секретаріаті ВОІВ та висловив занепокоєння відсутністю конструктивних кроків з боку ВОІВ стосовно вирішення проблеми її географічної представленості, а також недотриманням побажань держав-членів ВОІВ щодо залучення до неї нових працівників, виходячи з їхнього професійного рівня та досвіду роботи саме у сфері інтелектуальної власності.

Френсіс Гаррі та присутні на зустрічі заступники Генерального директора ВОІВ з глобальних питань Йохан Віхард та з питань винаходів Джеймс Пулі зауважили, що керівництво ВОІВ високо оцінює роботу Держдепартаменту у сфері забезпечення правової охорони інтелектуальної власності в Україні, а також підкреслили високий фаховий рівень її експертів та міцний потенціал експертного органу України у сфері промислової власності. На завершення Микола Паладій подякував Генеральному директору ВОІВ за можливість проведення такої зустрічі та висловив сподівання на конструктивну, плідну й взаємовигідну співпрацю між ВОІВ та Держдепартаментом у майбутньому.


Источник:
http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 766 | Теги: Госдепартамент, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
«Розвод» по-дніпропетровськи. На зміну силовим захопленням підприємств приходять більш інтелектуальні форми рейдерства
Татарстан: разработана концепция управления инновационной сферой
На сайте ФИПС открыта новая рубрика
III студенческий конкурс "Лучший бизнес-план инновационного проекта"
Комитет Думы поддержал введение лицензирования тиражирования программ для ЭВМ и баз данных
V Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання та організаційно-правові засади співробітництва України і КНР у сфері високих
Всеукраїнський тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com