Суббота, 27.04.2024, 02:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
12:43
"Україна в рамках співробітництва в Організації Чорноморського економічного співробітництва (далі — ОЧЕС) зацікавлена в участі в проектах, що стосуються розвитку загального ринку енергоносіїв, транспортної інфраструктури, розвитку рекреації і туризму, впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій", — заявив заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі — Держінвестицій) Сергій Москвін, виступаючи на бізнес-форумі ЧЕС "Інновації, конкурентоспроможність, інвестиції", що відкрився напередодні в Києві.

На думку Сергія Москвіна, у рамках ОЧЕС Україна може з успіхом здійснювати спільні наукові дослідження і проектно-конструкторські роботи, реалізовувати проекти технічного переозброєння і програми розвитку в Чорноморському регіоні.

Як повідомив доповідач, Держінвестицій працює над підготовкою Плану впровадження інновацій та інвестиційного плану в рамках Програми розвитку Автономної республіки Крим до 2017 року (далі — Програма). Особливе місце в ній приділяється впровадженню інноваційних енергозберігаючих технологій. Серед найбільш цікавих проектів у цій сфері — проект "Підвищення дебіту нафтових шпар шляхом реанімації старих (обводнених) родовищ (Східний Крим)", що припускає реанімацію близько 2500 свердловин старих родовищ і не вимагає великих капітальних витрат. Упровадження проекту дасть можливість забезпечити видобуток нафти дуже високої якості в обсязі 1 млн. тонн на рік.

Партнерів України по ОЧЕС, вважає Сергій Москвін, може зацікавити проект з упровадження енергозберігаючих технологій і виробництва устаткування вітроенергетики й енергії сонця на базі ОАО "Пневматика" (м. Сімферополь), розроблений разом із Кримською академією наук. Інноваційний проект вартістю в 1 млн. дол. США може бути реалізований за чотири роки і передбачає виробництво сонячних батарей і вітрових установок для споживачів в Україні. Вартість проекту — 1 млн. дол. США Термін реалізації — 4 роки.

Як повідомив доповідач, Програмою також передбачається реалізація проекту з будівництва й експлуатації сміттєпереробного заводу в селищі Гаспра (Велика Ялта). Запуск установки з переробки відходів в енергію потужністю 500 тонн дозволить стабілізувати екологічну ситуацію і закрити існуючу в Гаспрі смітник відходів. Вартість проекту — 200 млн. дол. США. Термін реалізації — 6 років.

Залучити інвесторів із країн — членів ОЧЕС може також проект по витягу повареної солі і хлористого кальцію зі стічних вод содового виробництва з використанням нової енергозберігаючої технології, що включає використання випарників кристалізаторів, що працюють від сонячної і вітрової енергії. Використання цієї технології дозволить скоротити до мінімуму витрати на традиційні енергоносії і дасть можливість наполовину знизити собівартість отриманих мінеральних солей та зробити продукцію конкурентоспроможною на ринках України, Російської Федерації та Європейського Союзу. Вартість проекту — 5,9 млн. дол. США. Термін реалізації — 6 років.

Стратегічним пріоритетом для нашої країни є використання її транзитного потенціалу. У зв'язку з цим, зазначив заступник Голови Держінвестицій, Україна зацікавлена в маршруті транспортування каспійської нафти з порту Супса в український порт "Південний" з подальшим використанням трубопровідної системи "Дружба".

Розвиток транспортної інфраструктури Чорноморського регіону, за словами Сергія Москвіна, передбачає будівництво транспортного переходу Керч — Кубань, реконструкцію міжнародного аеропорту "Сімферополь", реконструкцію і будівництво автомобільних доріг Бахчисарай — Ялта, Кировське — Судак, Алушта — Судак — Феодосія — Новий Світ.

Рекреаційно-туристичні проекти у Чорноморському регіоні стосуються будівництва курортного комплексу в затоці Капсель у районі Судака, освоєння зони відпочинку коси Беляус на пересипці між озером Донузлав і узбережжям Чорного моря, будівництва санаторно-курортних установ на базі використання лікувальних грязей озера Ойбурского в районі Євпаторії.

"Словом, економічні передумови співробітництва в рамках ОЧЕС в Україні існують. Для їхньої реалізації потрібні спільні зусилля влади і бізнесу", — зазначив Сергій Москвін на завершення свого виступу.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1136 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
V Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання та організаційно-правові засади співробітництва України і КНР у сфері високих
Директор УААПСП Леонид Пашковский: Сумма авторских гонораров может составлять 100 миллионов долларов в год
Ярмарка инновационных проектов, технологий и оборудования «Атомэко-2007»
Результаты Всеукраинского конкурса «Изобретение–2007» и Всеукраинского конкурса на награду ВОИС для предприятий с инновационной деятельность
Германская полиция проверила на пиратскую продукцию выставку CeBIT
Интеллектуальная собственность в России теперь защищена!

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com