Четверг, 28.03.2024, 15:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 2 » "Новітній інтелект України"
"Новітній інтелект України"
14:50
29 березня 2008 року Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" підбив підсумки Другого Всеукраїнського молодіжного конкурсу "Новітній інтелект України". У рамках фінальної частини конкурсу, яка проходила у столичному Українському домі, відбувся Національний молодіжний форум і церемонія нагородження переможців.

У заході взяли участь - голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" пані Катерина Ющенко, міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук, президент Академії педагогічних наук України Василь Кремень, голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій, директор ДП "Український інститут промислової власності" Алла Жарінова, провідні науковці, педагоги, представники влади, українські та зарубіжні громадські організації, а також понад 250 переможців та призерів регіональних відбіркових етапів конкурсу "Новітній інтелект України".

Пані Катерина Ющенко урочисто відкрила Форум, привітала фіналістів конкурсу і підкреслила, що вони є елітою української нації. Вона подякувала за цікаві роботи, які демонструють високий рівень освіченості молодого покоління.

Говорячи про підтримку обдарованої молоді, пані Катерина зазначила, що в Україні вона є досить суттєвою, але їй не вистачає системного підходу. Вона висловила пропозицію надавати талановитим молодим людям можливість проходити стажування у владних і бізнесових структурах, благодійних організаціях.

Про формування ефективного механізму суспільної підтримки інтелектуально обдарованої молоді розповів голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій. Він, зокрема, зазначив те, що у рамках святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності 24 квітня цього року будуть нагородженні переможці Всеукраїнського конкурсу "Винахід - 2007", серед яких значна кількість молодих винахідників, творців.

- Невичерпні інноваційні можливості молодих українських винахідників дозволяють зробити світ кращим і це щорічно відзначає Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ). Переможцям вручаються золоті медалі ВОІВ, надається можливість відвідати м.Женеву, Швейцарію, де знаходиться штаб-квартира ВОІВ. Приємним стало і те, що в минулому році молодий винахідник Георгій Дерновий отримав від компанії "PHILIP" 100 тисяч гривень. Його інноваційний винахід "Пристрій введення інформації для комп’ютерів" став переможцем конкурсу винахідників та новаторів "PHILIPS: просто і довершено", - відзначив Микола Паладій.

Від державної системи правової охорони інтелектуальної власності всім учасникам форуму презентовано книги – "Інтелектуальна власність – потужний інструмент економічного зростання" Каміла Ідріса та "Дерзновенный мир изобретений" Леоніда Аріста.

Пані Катерина Ющенко урочисто вручила Аллі Жаріновій Подяку за активну участь в організації та проведенні другого Всеукраїнського конкурсу "Новітній інтелект України".

Усі виступи учасників Форуму торкалися вдосконалення та ефективності підтримки обдарованої молоді у майбутньому. За нею розбудова незалежної держави та її процвітання.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 990 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Усього зареєстровано охоронних документів
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
Україна і Китай мають намір тісно співпрацювати у питанні захисту прав інтелектуальної власності
С 1 января 2008 года вступила в силу новая четвертая часть Государственного Гражданского Кодекса РФ
Продолжается регистрация участников программы «Майкрософт-Бизнес-Старт»
Общее собрание членов РАО
Состоялось награждение победителей конкурса "Лучший инновационный проект 2007 года"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com