Пятница, 26.04.2024, 23:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
12:43
"Україна в рамках співробітництва в Організації Чорноморського економічного співробітництва (далі — ОЧЕС) зацікавлена в участі в проектах, що стосуються розвитку загального ринку енергоносіїв, транспортної інфраструктури, розвитку рекреації і туризму, впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій", — заявив заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі — Держінвестицій) Сергій Москвін, виступаючи на бізнес-форумі ЧЕС "Інновації, конкурентоспроможність, інвестиції", що відкрився напередодні в Києві.

На думку Сергія Москвіна, у рамках ОЧЕС Україна може з успіхом здійснювати спільні наукові дослідження і проектно-конструкторські роботи, реалізовувати проекти технічного переозброєння і програми розвитку в Чорноморському регіоні.

Як повідомив доповідач, Держінвестицій працює над підготовкою Плану впровадження інновацій та інвестиційного плану в рамках Програми розвитку Автономної республіки Крим до 2017 року (далі — Програма). Особливе місце в ній приділяється впровадженню інноваційних енергозберігаючих технологій. Серед найбільш цікавих проектів у цій сфері — проект "Підвищення дебіту нафтових шпар шляхом реанімації старих (обводнених) родовищ (Східний Крим)", що припускає реанімацію близько 2500 свердловин старих родовищ і не вимагає великих капітальних витрат. Упровадження проекту дасть можливість забезпечити видобуток нафти дуже високої якості в обсязі 1 млн. тонн на рік.

Партнерів України по ОЧЕС, вважає Сергій Москвін, може зацікавити проект з упровадження енергозберігаючих технологій і виробництва устаткування вітроенергетики й енергії сонця на базі ОАО "Пневматика" (м. Сімферополь), розроблений разом із Кримською академією наук. Інноваційний проект вартістю в 1 млн. дол. США може бути реалізований за чотири роки і передбачає виробництво сонячних батарей і вітрових установок для споживачів в Україні. Вартість проекту — 1 млн. дол. США Термін реалізації — 4 роки.

Як повідомив доповідач, Програмою також передбачається реалізація проекту з будівництва й експлуатації сміттєпереробного заводу в селищі Гаспра (Велика Ялта). Запуск установки з переробки відходів в енергію потужністю 500 тонн дозволить стабілізувати екологічну ситуацію і закрити існуючу в Гаспрі смітник відходів. Вартість проекту — 200 млн. дол. США. Термін реалізації — 6 років.

Залучити інвесторів із країн — членів ОЧЕС може також проект по витягу повареної солі і хлористого кальцію зі стічних вод содового виробництва з використанням нової енергозберігаючої технології, що включає використання випарників кристалізаторів, що працюють від сонячної і вітрової енергії. Використання цієї технології дозволить скоротити до мінімуму витрати на традиційні енергоносії і дасть можливість наполовину знизити собівартість отриманих мінеральних солей та зробити продукцію конкурентоспроможною на ринках України, Російської Федерації та Європейського Союзу. Вартість проекту — 5,9 млн. дол. США. Термін реалізації — 6 років.

Стратегічним пріоритетом для нашої країни є використання її транзитного потенціалу. У зв'язку з цим, зазначив заступник Голови Держінвестицій, Україна зацікавлена в маршруті транспортування каспійської нафти з порту Супса в український порт "Південний" з подальшим використанням трубопровідної системи "Дружба".

Розвиток транспортної інфраструктури Чорноморського регіону, за словами Сергія Москвіна, передбачає будівництво транспортного переходу Керч — Кубань, реконструкцію міжнародного аеропорту "Сімферополь", реконструкцію і будівництво автомобільних доріг Бахчисарай — Ялта, Кировське — Судак, Алушта — Судак — Феодосія — Новий Світ.

Рекреаційно-туристичні проекти у Чорноморському регіоні стосуються будівництва курортного комплексу в затоці Капсель у районі Судака, освоєння зони відпочинку коси Беляус на пересипці між озером Донузлав і узбережжям Чорного моря, будівництва санаторно-курортних установ на базі використання лікувальних грязей озера Ойбурского в районі Євпаторії.

"Словом, економічні передумови співробітництва в рамках ОЧЕС в Україні існують. Для їхньої реалізації потрібні спільні зусилля влади і бізнесу", — зазначив Сергій Москвін на завершення свого виступу.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1135 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Статистическая информация об использовании объектов интеллектуальной собственности за 2007 г.
Про передачу прав на ОПВ
Татарстан получил 550 миллионов на развитие инновационного бизнеса
Бизнес лишат национальности
ІІ міжнародна науково-практична конференція "Інтелектуальна власність в ХХІ сторіччі"
Лауреаты премии Крафурда 2008 года
Инструкция к Договору о патентной кооперации (РСТ) в редакции 2007 г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com