Четверг, 18.04.2024, 11:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Сентябрь » 2 » Щодо порядку отримання ліцензії
Щодо порядку отримання ліцензії
15:23
Одеські бізнесмени відтепер зможуть отримувати дозвіл (ліцензію) на використання музичних творів з каталогу державного підприємства "Українське агентство з авторських та суміжних прав" (УААСП) у міському дозвільному центрі, яке працює по системі «єдиного вікна" (коли підприємці можуть отримати всі необхідні дозвільні документи для роботи свого бізнесу в одному місці). Як повідомила заступник керівника регіонального відділу УААСПа у м.Одеса Наталія Лисенко, відповідне рішення прийнято Одеською міською радою.

"Зараз у дозвільному центрі ведуть прийом представники всіх необхідних для ведення господарської діяльності дозвільних служб, зокрема управління торгівлі, пожежна служба, санітарно-епідеміологічна служба, міське управління культури і туризму. Тому присутність у цьому центрі представників УААСПу не тільки доцільна, але й обов’язкова", - наголосила пані Лисенко.

Втім УААСП вважає, що лише присутності представників держпідприємства в дозвільному центрі міста при нинішніх реаліях у сфері захисту авторських прав в Україні не достатньо.

"Наші підприємці все ще думають, що з легкістю оминуть відповідальність за незаконне використання об’єктів інтелектуальної власності. Тому ми вважаємо, що поки не достатньо лише бути присутнім у дозвільному центрі і чекати, що знайдуться законослухняні бізнесмени, які добровільно підпишуть договір з УААСПом на використання музичних творів у своїй діяльності", - відзначила Наталія Лисенко.

"Наступний крок – прийняття сесією міськради Одеси рішення про обов’язкову наявність нашого договору та дозволу в переліку документів для отримання загального дозволу на здійснення господарської діяльності, у якій використовуються музичні твори (нічні клуби, ресторани, торгово-розважальні центри)", - підкреслила вона.

Довідка
Державне підприємство "Українське агентство авторських і суміжних прав" - єдина організація колективного управління в Україні, яка має міжнародне визнання. Агентство є постійним і повноправним членом Міжнародної Конфедерації Суспільств Авторів і Композиторів (CISAC), яка об'єднує 222 авторсько-правових суспільства в 117 країнах світу. В Україні УААСП представляє інтереси більш як 4 тисяч українських авторів і більш як 2,5 мільйонів іноземних авторів. Агентство здійснює управління найбільшим музичним каталогом в Україні, та відповідно збирає авторську винагороду за використання музичних творів зі всіх користувачів (теле-радіо компаній, барів, ресторанів, нічних клубів, організаторів концертів).

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 788 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Великобритания наконец-то разрешит копировать музыку
Forbes прорейтинговал российские бренды
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
8 февраля - День российской науки
Информационный бюллетень ВОИС (18.11.2007)
ГК РФ пересмотрел юридические понятия ПО и баз данных
Роспатент: марки социально значимых товаров в РФ наименее защищены

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com