Четверг, 28.03.2024, 15:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Октябрь » 28 » Патентні повірені України підписали відкрите звернення до Тимошенко
Патентні повірені України підписали відкрите звернення до Тимошенко
11:51
Голова Асоціації патентних повірених України Василь Красніков підписав відкрите звернення до Прем'єр-Міністру України Юлії Тимошенко у якому просить оприлюднити її позицію стосовно дій Голови Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Володимира Полохала, який, на думку патентних повірених "запроваджує руйнування державної системи правової охорони інтелектуальної власності України" (публікується без змін), повідомляє УНІАН.

"Шановна Юліє Володимирівно!

Просимо Вас висловити свою позицію стосовно дій Голови Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Володимира Полохала, який запроваджує руйнування державної системи правової охорони інтелектуальної власності України.

Нам відомо, що Рішення стосовно реорганізації системи, які з'являються щоразу після засідання Комітету, не підтримують його члени. Це є одноосібні переконання Володимира Полохала, які, однак, приймають форму офіційного документа, і подаються від імені Комітету.

Використовуючи посаду керівника Комітету Верховної Ради України Володимир Полохало цілеспрямовано формує в очах громадськості, суспільства негативний образ системи, яка забезпечує охоронними документами на інтелектуальну власність десятки тисяч юридичних і фізичних осіб. У такий спосіб голова Комітету намагається переконати можновладців — у необхідності реорганізовувати діючу систему охорони інтелектуальної власності.

Нам, патентним повіреним, вже доводилось переживати подібну реорганізацію під час адміністративно реформи. Вона майже на два роки зупинила всі дії, пов'язані із забезпеченням охоронними документами на об'єкти інтелектуальної власності. Зазначені події завдали величезної шкоди нашим замовникам — фізичним та юридичним особам України та зарубіжжя, а найбільшої шкоди завдано іміджу України, як держави. Система охорони інтелектуальної власності дуже складна кисета, її відновлення після руйнації потребує значних коштів і багато часу, а з втратою фахівців може стати неможливим.

Досвід нашої роботи в якості патентних повірених, не дозволяє заплющувати очі, або спокійно спостерігати, як руками народного депутата, руйнується система, з якою ми ефективно співпрацюємо, яка є стабільною і готова розвиватися далі.

Скарги творців, які були висловлені на комітетських слуханнях, пов'язані з недостатнім розміром авторських винагород, які вони отримують через організації колективного управління авторськими правами. Але управління авторськими правами та контроль за діяльністю організацій колективного управління авторськими правами по закону не можуть бути функціями Державного департаменту інтелектуальної власності, це функції зовсім інших організацій.

Особисті рекомендації Полохала стосовно реорганізації системи інтелектуальної власності, які він подає під виглядом Комітетських рішень, є свідченням намаганя у будь-який спосіб задовольнити чийсь дуже великий, і, що є очевидним, недержавний інтерес.

З повагою Голова асоціації патентних повірених України Василь Красніков".

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1517 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Создан департамент по науке и инновациям ЯНАО
Хабаровский край: создано "Дальневосточное агентство содействия инновациям"
Товарные знаки привлекают паразитов
Відбувся черговий регіональний семінар
Конференция «Реклама как объект интеллектуальной собственности»
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com