Пятница, 29.03.2024, 12:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Март » 23 » Експертиза заявок на об’єкти ІВ УЄФА відбуватиметься позачергово та невідкладно
Експертиза заявок на об’єкти ІВ УЄФА відбуватиметься позачергово та невідкладно
13:36
Про це повідомив Микола Паладій під час прес-конференції "Правова охорона інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки і проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році в Україні" в УНІАН 19 березня 2009 року.

У ній взяли участь голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій та керуючий партнер юридичної фірми "Magisters" Олег Рябоконь.

У своєму виступі Микола Паладій повідомив про діяльність Держдепартаменту у напрямі виконання зобов’язань України щодо правової охорони та захисту інтелектуальної власності УЄФА.
До першочергових завдань він відніс підготовку Тимчасових правил виконання процедурних вимог УЄФА під час проведення експертизи заявок на торговельні марки та промислові зразки. Відповідно до них експертиза заявок, поданих від імені УЄФА та її комерційних партнерів, - зокрема зазначив він, - проводиться спеціалізованими групами формальної та кваліфікаційної експертизи ДП "Український інститут промислової власності" позачергово та невідкладно і закінчується до спливу чотирьох місяців з дати подання заявки.

З минулого року в Українському інституті промислової власності проводиться щоденний моніторинг баз даних з метою виявлення поданих заявок на об’єкти права інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів, що надає можливість вчасно виявити заявки, що суперечать будь-якій заявці або реєстрації прав УЄФА, - зауважив Микола Паладій, - а також створено автоматизовану базу даних інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів.

До забезпечення злагодженості дій щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів долучаються представники Федерації футболу України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної митної служби України та Держдепартаменту, - повідомив він. Для цього поводяться спільні наради, спеціалізовані конференції, інші заходи.

Так, наприклад, для вивчення відповідного досвіду щодо програми УЄФА із захисту її прав інтелектуальної власності офіційна делегація України відвідала штаб-квартиру УЄФА в Швейцарії та Патентне відомство в Австрії.

Також фахівці Держдепартаменту взяли участь у заході “Назустріч ЄВРО 2012: економічні перспективи”, який було організовано Американською Торгівельною Палатою в Україні.

Ці та інші приклади, зауважив голова Держдепартаменту, показують, як виконується Державна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, у частині яка стосуються забезпечення захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів.
Учасники прес-конференції повідомили про те, що вже зараз є багато недобросовісних комерсантів, які намагаються використати товарні знаки УЄФА для власної користі. Є також незаконні спроби зареєструвати товарні знаки, які відображають символіку УЄФА, проте Держдепартамент своєчасно викриває такі спроби і проводить консультації з УЄФА, щоб визначити, наскільки та чи інша спроба відповідає угоді між Україною та УЄФА щодо проведення Євро-2012.
Олег Рябоконь, у свою чергу, наголосив, що головною проблемою для нашої країни залишається нерозуміння її громадянами того, що об’єкт інтелектуальної власності – це приватна власність, яка охороняється так само, як авто, квартира.
Микола Паладій зауважив, що вітчизняні фахівці вивчають досвід охорони та захисту інтелектуальних прав УЄФА країнами, які проводили чемпіонати Європи раніше, і, зокрема, нормативно-правову базу. У цьому питанні встановлено, що законодавство України в цілому відповідає європейським вимогам і задовольняє УЄФА, потрібні лише незначні зміни. Саме над ними, за дорученням уряду, і працює Держдепартамент спільно з юридичною фірмою "Magisters".

Голова Держдепартаменту повідомив, що до 30 червня 2009 року проект відповідних змін до законодавства буде розроблено та внесено на затвердження Уряду України та Верховної Ради України.
Однією із специфік майбутнього турніру є те, що він проводитиметься у короткий термін та вимагатиме швидкого реагування на порушення. Для того, щоб досягти цієї мети, Держдепартамент та юридична фірма “Magisters” мають намір провести низку семінарів з метою роз’яснення правоохоронцям, що належить до інтелектуальної власності та яким чином її захищати.
На завершення Микола Паладій висловив переконання, що права інтелектуальної власності УЄФА на Євро-2012 в Україні буде достатнім чином захищено, й в Україні чемпіонат відбудеться на відповідному європейському рівні.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1257 | Теги: Євро-2012 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Германская полиция проверила на пиратскую продукцию выставку CeBIT
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!
Київська міліція знищила піратський осередок
В Украине открылся Центр высоких инфокоммуникационных технологий
115 лет назад (1893) в США официально зарегистрирован товарный знак «Кока-Кола»
В США ужесточат закон об интеллектуальной собственности
16-те засідання Спільної робочої комісії відбулось

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com