Вторник, 23.04.2024, 23:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Апрель » 16 » Чоловіча підтримка у кампанії на захист прав інтелектуальної власності
Чоловіча підтримка у кампанії на захист прав інтелектуальної власності
18:30
Компанія «Майкрософт Україна» наприкінці березня цього року оголосила про призначення Ніколи Мірчіча керівником департаменту із захисту прав інтелектуальної власності.

Згідно з офіційним прес-релізом на цій посаді Нікола Мірчіч формуватиме стратегію компанії щодо захисту прав інтелектуальної власності та сприятиме її реалізації. За словами Н. Мірчіча: «Легалізація програмного забезпечення — це крок до цивілізації. Не варто витрачати час на дискутування про необхідність бути цивілізованим. Краще витратити цей час на те, щоб дійсно стати цивілізованими і отримати від цього переваги. Тому я вважаю своїм завданням в Україні інформувати користувачів програмного забезпечення про ризики, на які вони наражають себе і свій бізнес, користуючись неліцензійним продуктом».

На своїй першій зустрічі з представниками засобів масової інформації Нікола підкреслив, що його робота на посаді керівника департаменту із захисту прав інтелектуальної власності буде спрямована на такі головні пріоритети: роз’яснювальна робота щодо технічних ризиків, пов’язаних з використанням піратського програмного забезпечення та переваг ліцензійних комп’ютерних програм, формування національної політики щодо захисту прав інтелектуальної власності у тісній співпраці з Урядом України та запобігання піратству у каналах сертифікованих партнерів компанії Майкрософт з метою дотримання останніми вимог чинного законодавства. Що ж до юридичних ризиків використання неправомірних комп’ютерних програм, то, як наголосив пан Мірчіч, це питання повністю відноситься до компетенції BSA (Асоціації виробників програмного забезпечення), представники якої на території України ведуть активну діяльність стосовно дотримання вимог чинного законодавства розповсюджувачами та користувачами програмного забезпечення, в тому числі і комп’ютерних програм компанії Майкрософт.

Головними знаковими подіями у співпраці компанії Майкрософт і Уряду України 2008 року Нікола Мірчіч вважає вступ України до Світової організації торгівлі у травні минулого року та візит до нашої країни генерального директора Майкрософту Стіва Балмера. Беручи до уваги важливість подальшої співпраці з українським Урядом для компанії Майкрософт, пан Нікола планує використати досвід Греції, Угорщини і Сербії та ініціювати внесення змін до чинного законодавства, згідно з якими функцію контролю за правомірним використанням  програмного забезпечення взяла б на себе податкова служба. Наслідком таких дій має стати зростання кількості перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання прав інтелектуальної власності на порядок, порівняно з кількістю перевірок, які здійснюють наразі правоохоронні органи. Що, своєю чергою, значно покращило б ситуацію з правомірним використанням комп’ютерних програм користувачами у нашій державі.

Стосовно найближчих планів співпраці, то керівник департаменту повідомив, що зараз проводяться переговори про розгортання програми закупівлі ліцензійного програмного забезпечення компанії Майкрософт для вищих навчальних закладів за аналогією з наявною програмою для середніх шкіл.

На думку пана Мірчіча, зростання рівня піратства в Україні 2008 року зумовлене здебільшого негативними економічними тенденціями в останньому кварталі, однак, Нікола оптиміст і очікує, що рівень використання піратського програмного забезпечення в Україні знизиться до 60% протягом найближчих трьох-п’яти років. За його словами, нині найвищий рівень піратства (після сегмента домашніх користувачів) спостерігається в роздрібній торгівлі — 70%, потім — фінансовий сектор і держоргани з рівнем 52%. Проте вирішального зниження рівня піратства, за словами пана Ніколи, компанія Майкрософт очікує за рахунок бізнес-сегмента і держорганів, а не приватних користувачів.

Що стосується особи Ніколи Мірчіча, то кар’єра цього привабливого чоловіка уже понад десять років пов’язана з компанією Майкрософт. У 2000 році, будучи сертифікованим тренером Майкрософт, він першим у Сербії отримав сертифікат Microsoft Certified System Engineer зі спеціалізації Windows Server 2000. У 2001 році Нікола приєднався до представництва Майкрософт у Сербії як технічний спеціаліст, а 2002 року очолив групу по роботі з малим та середнім бізнесом. Важливим напрямком роботи групи є легалізація програмного забезпечення та боротьба з нелегальним використанням програмних продуктів Майкрософт у Сербії.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 650 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
Минфин рассказал, где прибыль
Инструкция к Договору о патентной кооперации (РСТ) в редакции 2007 г.
В Женеві пройдуть консультації України про вступ до СОТ
В США ужесточат закон об интеллектуальной собственности
Казахстан будет осуществлять трансферт IT-технологий
В Днепропетровской области будет создан эко-энерго кластер

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com