Пятница, 26.04.2024, 01:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Апрель » 28 » Привітання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Всесвітнім днем інтелектуальної власності
Привітання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Всесвітнім днем інтелектуальної власності
14:14

З нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності
Щиро вітаю учених, винахідників, раціоналізаторів, усіх творчих працівників нашої держави з Міжнародним днем інтелектуальної власності.
Цивілізаційний поступ сучасного суспільства, його повноцінний розвиток, масштабність і потужність економічного зростання дедалі все більше й виразніше виявляють свою спорідненість та пряму залежність від стану науково-технічного прогресу, його інноваційної ефективності, практичної інтегрованості в усі сфери буття.
Реалії й виклики
XXI століття зумовлюють такі суспільні обставини, коли інтелектуальна власність перетворюється на один з найважливіших ресурсів держави, яким визначаються якісні параметри розвою, стратегічні орієнтири її економіки, нові соціальні цінності. Знання, інтелектуальні надбання стають, справді, могутньою силою, потужним спонукальним рушієм розвитку, запорукою успішних масштабних перетворень. Інтелектуальний чинник, присутність якого в усіх соціально-економічних сферах стає все вагомішим, владно диктує запити на інтелектуальну власність.
У цьому контексті маємо всі підстави стверджувати, що за роки незалежності для забезпечення гарантованих Конституцією України прав на захист інтелектуальної власності моральних і матеріальних інтересів, що виникають у зв'язку з різними видами діяльності в Україні, зроблено головне: створено нормативно-правову базу, що відповідає міжнародним нормам; запроваджено ефективні механізми реалізації законів, сформовано дієздатну інфраструктуру, що забезпечує здійснення ефективної державної політики у цій сфері. Останніми роками винахідницька активність наших вчених, новаторів, творців має стійку тенденцію до зростання, що є прямим підтвердженням безальтернативності інноваційного шляху розвитку. Пріоритетними напрямами є нанотехнології, енергозберігаючі розробки, медицина, сільське господарство, мистецькі пошуки, інші інтелектуальні сфери людської діяльності.
Сьогодні Україна має всі підстави пишатися людьми, зусиллями яких створено потужний вітчизняний інтелектуальний капітал, загальновизнаний і поцінований в усьому світі.

Відзначаючи ваш безцінний внесок в науку, культуру, інтелектуальне збагачення суспільства, зичу вам миру, добра, благополуччя, нових творчих звершень в роботі.

Володимир Литвин


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 756 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Госагентство Украины по инвестициям и инновациям профинансировало проекты
V Всероссийская межвузовская конференция молодых ученых
Усього зареєстровано охоронних документів
Товарные знаки привлекают паразитов
Міжнародна виставка винаходів
Башкортостан: одобрена целевая инновационная программа на 2008-2010 годы
Надходження до ПІБ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com