Суббота, 20.04.2024, 11:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Июль » 7 » BSA починає активний наступ на комп'ютерних піратів у регіонах України
BSA починає активний наступ на комп'ютерних піратів у регіонах України
09:29
Асоціація Business Software Alliance (BSA), котра об'єднує провідних світових виробників програмного забезпечення, оголошує про початок активної кампанії з перевірки дотримання законодавства у сфері інтелектуальної власності суб'єктами підприємницької діяльності в регіонах України із залученням правоохоронних органів.

Продовжуючи попередні зусилля Асоціації з боротьби проти комп'ютерного піратства, дана кампанія стала реакцією на помітне погіршення ситуації щодо дотримання прав інтелектуальної власності в Україні, що спостерігається останнім часом.

Однією з перших цілей регіональної кампанії BSA стала Одеська область.

Так, за ініціативою
BSA і за участі представників Асоціації співробітниками служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в Одеській області була проведена перевірка двох одеських фірм, котрі надають послуги у сфері видавництва і поліграфії.
Під час перевірки ТОВ "Акорд" (сфера діяльності — видавництво і друк) були виявлені та вилучені персональні комп'ютери зі встановленим програмним забезпеченням, що містить ознаки контрафактності, а саме:
Microsoft Windows 2000, Microsoft Office XP, Adobe Photoshop 5.5, Adobe Photoshop CS, Adobe Illustrator, Adobe Pagemaker, Corel Draw Graphics Suit 11 і Corel Draw Graphics Suit 12. За запитом міліції директор компанії не зміг надати документи, котрі підтверджували б легальність використання даних програм. Наразі вилучені комп'ютери направлені до НДІКЦ ГУ МВС України в Одеській області для проведення дослідження і порушення кримінальної справи. Надалі представник BSA заявить матеріальні претензії до даного підприємства за порушення авторських прав компаній-членів асоціації.

В ході перевірки ПП "РА "Хорошые люди" (сфера діяльності — друк на тканині) знайдено ПК, на котрих виявлені екземпляри програм компаній-членів
BSA з ознаками контрафактності, а саме: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Windows XP, Microsoft Office 2003, Corel Draw Graphics Suit x4 і Corel Draw Graphics Suit 11. Керівництво підприємства не змогло надати ліцензій на вказані продукти. Нині матеріали перевірки розглядає УДСБЕЗ ГУ МВС України в Одеській області, за результатами чого може бути порушена кримінальна справа.
"Здійснена перевірка стала першою з великої серії подібних акцій, які регулярно проводитимуться не лише в одеському регіоні, але і в інших областях України. BSA використовує всі передбачені Законом можливості для притягнення до кримінальної та інших видів відповідальності осіб, котрі порушили авторські права членів Асоціації. BSA впевнена, що результатом таких заходів стане поступова зміна ситуації у сфері інтелектуальної власності в Україні, позбавлення її іміджу одного зі світових центрів комп'ютерного піратства", — відзначив Владислав Шаповал, юридичний представник BSA в Україні.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 767 | Теги: пиратство, программное обеспечение, Авторское право |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Щодо колективного управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми...
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Відбувся черговий регіональний семінар
III-й инновационный форум
Постоянно действующая выставка инновационных проектов "Выставка инноваций "Республика идей"
В МЭРТ разработан проект концепции кластерной политики в РФ
Охорона ОПВ у листопаді

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com