Пятница, 29.03.2024, 03:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Июль » 22 » Міжнародний семінар "Охорона творів та виконань в аудіовізуальній сфері"
Міжнародний семінар "Охорона творів та виконань в аудіовізуальній сфері"
09:37
Закінчив роботу міжнародний семінар "Охорона творів та виконань в аудіовізуальній сфері". Організатори заходу - Державний департамент інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України спільно з Всесвітньою організацію інтелектуальної власності (ВОІВ).

У заході
 беруть участь представники ВОІВ, Міжнародної федерації виробників фільмів (FIAPF), Міжнародної федерації акторів (FIA), Організації колективного управління правами виконавців (SCARP), Асоціації європейських організацій виконавців (AEPO-ARTIS), фахівці з Вірменії, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова та Російської Федерації, представники національних органів державної виконавчої та судової влади, організацій колективного управління, творчих спілок, суб’єктів господарської діяльності.

Відкрив міжнародний семінар заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності Валентин Чеботарьов, який, підкресливши надзвичайну важливість і актуальність запропонованої до опрацювання теми семінару, висловив подяку його співорганізаторам - Всесвітній організації інтелектуальної власності, міжнародним експертам - та сподівання на подальшу співпрацю.

Валентин Чеботарьов зазначив, що в Україні сфері використання аудіовізуальної продукції з кожним роком приділяється все більше уваги. Останнім часом це питання є предметом дискусій та гарячих спорів. Така ситуація зумовлюється внутрішніми чинниками, зокрема, підвищенням рівня розуміння всіма учасниками аудіовізуального ринку необхідності дотримання законодавства. Додатковим фактором сприяння розвитку аудіовізуальної сфери виступає зацікавленість з боку міжнародної спільноти до ситуації в України щодо правової охорони вітчизняних та іноземних аудіовізуальних творів.

"В Україні розуміють, що важливим фактором успішного розвитку держави, і, як наслідок, належного рівня життя творчої еліти, виступає послідовна політика в галузі авторського права і суміжних прав, яка направлена, в тому числі, на постійне вдосконалення процесу створення та використання аудіовізуальної продукції, - зазначив Валентин Чеботарьов. - І сьогоднішній семінар, без сумніву, є ще одним важливим кроком у напрямку створення в Україні дієвої та ефективної системи захисту результатів творчої діяльності в аудіовізуальній сфері, що відповідає європейському рівню".

Завідуючий сектором трансферу технологій Управління інвестиційної та інноваційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України, судовий експерт з питань інтелектуальної власності Олександр Пічкур у своєму виступі зауважив, що законодавство України приведено у відповідність до вимог та норм європейського співтовариства і дає змогу надійно захищати авторське та суміжні права творчих людей.

"Дивує те, що в іноземних колег не виникає в цьому плані питань, а дискусії та гарячі суперечки виникають саме у вітчизняних діячів у цій сфері через непорозуміння між собою. Наразі у Верховну Раду подано на розгляд зміни до Закону України "Про авторське право і суміжні права". Тому ми маємо надії на позитивні зрушення в цьому плані", - зазначив Олександр Пічкур.

У перший день роботи з доповідями на семінарі виступили голова Центрального та Східного Європейського альянсу у сфері авторського права Міхалі Фітчер (Будапешт), заступник Генерального секретаря міжнародного об’єднання профспілок Володимир Камень (Росія), представник міжнародної федерації виробників фільмів Бертран Мольє (
FIAFE), виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова, генеральний директор асоціації "Укртелемережа" Наталія Клітна, представник SGAE-CISAC Франциско Агілера, заступник голови Української антипіратської асоціації Ігор Михайлов.

В рамках роботи семінару відбувся круглий стіл "Політика та стратегія в аудіовізуальному секторі" та презентація автоматизованої інформаційної системи розподілу винагороди за використання об’єктів авторського права – АІС "Гонорар".
Семінар проводиться на базі Державного підприємства "Український інститут промислової власності” за адресою: м. Київ, вул. Глазунова, 1.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 753 | Теги: ЕАПО, Госдепартамент, ВОИС, Авторское право |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Засідання Громадської ради при Держдепартаменті
Лауреаты Почетной премии РАО за 2007 г.
122 года со дня появления первого автомобиля.
Инновационный прорыв в России обеспечат не бакалавры, а специалисты
Microsoft запатентовала новую систему контроля авторских прав
Первый всероссийский форум инноваторов собрал более 1500 инноваторов
В Антигуа легализовано пиратство американского ПО

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com