Четверг, 28.03.2024, 23:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Июнь » 9 » Cемінар "Європейська патентна політика та практика. Комп’ютерні винаходи"
Cемінар "Європейська патентна політика та практика. Комп’ютерні винаходи"
21:26
9 червня 2010 року розпочався семінар «Європейська патентна політика та практика. Комп’ютерні винаходи». Організатори: Європейське патентне відомство (ЄПВ), Державний департамент інтелектуальної власності (Держдепартамент) та Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Інститут).

У заході взяли участь представники ЄПВ: європейський патентний повірений Вольфганг Таучер і старший експерт ЄПВ доктор Даніель Клоза, фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності, патентні повірені.

З вступним словом звернувся до учасників заходу заступник голови Держдепартаменту Володимир Дмитришин.
Він, зокрема, зазначив:
– Протягом останніх восьми років Держдепартамент постійно співпрацює з ЄПВ, головним патентним відомством Європейського Союзу.  Це відомство як регіональний орган, який видає патенти в 32 країнах Європи, бере активну участь у розвитку сфери промислової власності в Україні. Метою нашої співпраці є забезпечення найширших можливостей для користувачів, а також сприяння економічному зростанню та збільшенню інвестицій в економіку України. За ініціативою європейської сторони з 2008 року ЄПВ перейшло на новий рівень партнерства з Україною. На нашу країну почала поширюватися європейська політика сусідства.

У 2008 році між Держдепартаментом та ЄПВ була підписана Програма співробітництва на 2008 – 2010 роки, яка включає напрями двосторонньої співпраці у сфері промислової власності. У рамках реалізації зазначеної Програми експерти Інституту на постійній основі беруть участь у спеціалізованих тренінгах та семінарах Європейської патентної академії, фахівці ЄПВ надають експертну допомогу щодо впровадження в Україні електронної системи подачі заявок на об’єкти права промислової власності, започатковано співробітництво між Державним інститутом інтелектуальної власності та Європейською патентною академією тощо.

Цей дводенний семінар також проводиться в рамках реалізації Програми співробітництва. Сподіваюся, цей захід буде корисним і цікавим для всіх учасників та стане чудовою нагодою для обміну досвідом і корисною інформацією у сфері інтелектуальної власності.

Заступник директора Інституту Петро Іваненко також привітав присутніх і відзначив певні досягнення співпраці з ЄПВ.
– Дозвольте від імені керівництва Інституту привітати всіх вас і побажати успішної роботи протягом цих двох днів семінару. Я із задоволенням засвідчую, що наш Інститут має плідну співпрацю з ЄПВ.

Для нашого Інституту, який є закладом експертизи, ЄПВ – зразок, і ми багато чому вчимося в нього, переймаємо величезний практичний досвід Відомства. Зокрема, десь півтора року тому в нас була зустріч з представниками ЄПВ, на якій розглядалися питання провадження технології системи електронного подання заявок. Спілкування з європейськими фахівцями було надзвичайно корисним для наших фахівців. І ось маємо результат – 7 червня 2010 року ми прийняли першу електронну заявку на винахід, усі документи електронної заявки були подані у формі електронного документа з накладеним електронним цифровим підписом. Сподіваюся на тісну співпрацю з нашими патентними повіреними, які допоможуть нам здійснити такий експеримент і найближчим часом опрацювати цю технологію. А восени плануємо перейти вже на промислову експлуатацію системи електронного подання заявок.

У ході семінару з доповідями виступили представники ЄПВ. Пан Таучер проаналізував актуальні питання європейської політики у сфері інтелектуальної власності, порівняв практику ЄПВ та патентного відомства США. Про процеси експертизи та видачі патентів в ЄПВ доповів доктор Даніель Клоза. Також європейські фахівці торкнулися питання комп’ютерних винаходів у практиці ЄПВ. Вони на реальних прикладах показали учасникам заходу процеси визначення комп’ютерних винаходів і підготовки заявки, проаналізували технічні вимоги у сфері комп’ютерних винаходів та бізнес-методів тощо.

Питання особливостей проведення експертизи в Інституті висвітлив у доповіді заступник начальника відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем Федір Луценко.

Доповіді, виголошені під час заходу, активно обговорювалися. Європейські фахівці відповіли на численну кількість запитань учасників.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 605 | Теги: ЕПВ, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Приморский край: будет принят закон об инновационной деятельности
В Харьковской области будет создана промышленная зона
Продолжается регистрация участников программы «Майкрософт-Бизнес-Старт»
Проект змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності
VII Всеукраїнська науково-методична конференція "Проблеми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері ІВ"
Семінар про особливості експертизи заявок
Європа пустила Київ у СОТ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com