Суббота, 20.04.2024, 03:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Апрель » 16 » День інтелектуальної власності в Одесі
День інтелектуальної власності в Одесі
18:55
15 квітня 2010 року в м. Одеса за ініціативою Асоціації виробників програмного забезпечення пройшов День інтелектуальної власності для підприємців регіону.

Метою заходу було донесення до учасників якнайповнішої інформації про ризики, які можуть негативно позначитися на роботі організації, що використовує неліцензійні продукти, а також про шляхи захисту підприємства від таких ризиків.

Участь у заході взяв заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин, який у своїй промові, зокрема, відзначив:
– Українське законодавство у сфері інтелектуальної власності в основному приведене у відповідність до європейських вимог. І зараз важливо впровадити ефективні механізми реалізації чинних правових норм. З цією метою в Державному департаменті інтелектуальної власності створено управління контролю за використання об’єктів права інтелектуальної власності. Державні інспектори з питань інтелектуальної власності працюють у всіх регіонах України. У тісному взаємозв’язку з правоохоронними органами та іншими державними структурами, а також з правовласниками, ми працюємо над подальшим зниженням рівня піратства в Україні.

Українським законодавством за використання неліцензійного програмного забезпечення (ПЗ) передбачені штрафні санкції або кримінальна відповідальність. Окрім цього, контрафактні програми можуть нанести збитки розміром у сотні тисяч гривень через неправильну роботу комп'ютера.

За даними досліджень, 73% компаній, які використовують піратське програмне забезпечення, має справу з такими проблемами:
– втратою або пошкодженням важливих даних;
– критичними помилками, які зупиняють роботу комп'ютерів на 24 години й більше, тощо.
Юрій Омельченко, керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності «Майкрософт Україна», зауважив:
– Рівень комп'ютерного піратства в Україні складає 84%. Цей факт створює серйозні перешкоди для технологічного й економічного розвитку. Можливо, хтось вважає, що боротьба з піратством безрезультатна, але завдяки зусиллям правовласників рівень використання неліцензійних програм на сьогодні знизився на 13 – 14% порівняно з 2001 роком. При цьому в Російській Федерації за цей період рівень піратства зменшився до 68% . Тобто ми знаходимося лише на початку цього шляху.

Останні дані моніторингу українського ринку показали дуже високий рівень активної пропозиції неліцензійного програмного забезпечення саме в сегменті сервісних центрів по всій країні. Тому освітня робота з роз'яснення переваг ліцензійних програм тепер направлена не тільки на кінцевих користувачів, але й на українські компанії малого й середнього бізнесу, які обслуговуються в таких центрах.

Владислав Шаповал, юридичний представник Асоціації виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance, BSA) в Україні, висловив власну думку щодо цього питання:
– У 2009 році в тісній співпраці з правоохоронними органами ми провели десятки перевірок, а сума збитків, заявлених до компенсації порушниками, з початку року перевищила 20 млн грн. Сьогодні важливою частиною роботи в напрямі боротьби з піратством ми вважаємо також взаємодію з кінцевими користувачами програмних продуктів. Насамперед шляхом роз'яснення ризиків використання контрафактного ПЗ.

Використання піратських програмних продуктів може стати причиною як юридичних, так і технічних ризиків. Для того, щоб попередити користувачів про всі можливі наслідки використання неліцензійного ПЗ, компанії-виробникиф ПЗ реалізують освітні програми. З грудня 2009 року Дні інтелектуальної власності проходять у великих містах України.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 559 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Семинар на тему «Инновационная деятельность в Вологодской области: вопросы коммерциализации технологий»
Про передачу прав на ОПВ
В 2008 г. объем рынка информационных технологий РФ превысит 1,8 трлн руб.
Старт нового проекта
Семинар «Трансфер технологий как элемент национальной инновационной деятельности»
В Беларуси реализуется Государственная инновационная программа
Форум «Интеллектуальная собственность России»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com