Пятница, 19.04.2024, 10:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Декабрь » 10 » Держінвестицій пропонує модель ефективної координації держуправління в інвестиційній та інноваційній сфері
Держінвестицій пропонує модель ефективної координації держуправління в інвестиційній та інноваційній сфері
12:05

Державне агентство України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) ініціювало проведення наради з вироблення узгоджених пропозицій щодо удосконалення державного управління в сфері інвестиційної та інноваційної діяльності. В обговоренні взяли участь народний депутат України, радник Прем’єр-міністра України з питань інвестицій Владислав Каськів, представники Мінекономіки, Фонду держмайна України та Держінвестицій.

В Україні питаннями інвестицій та інноваційного розвитку нині опікується ціла низка міністерств та відомств. Серед них Мінекономіки, МОН, Мінпромполітики, Мінфін, Мінрегіонбуд, Мінтрансзв’язку, Мінкультури, Мінагрополітики, Мінпаливенерго тощо, інші центральні органи виконавчої влади, а також місцеві державні адміністрації, зазначила Голова Держінвестицій Людмила Супрун. Така розпорошеність повноважень стоїть на заваді ефективному державному управлінню у цих сферах і потребує вдосконалення.

Директор Юридичного департаменту Держінвестицій Василь Володін
  представив розроблену агентством модель, що має забезпечити реалізацію узгодженої інвестиційної та інноваційної державної політики. Вона базується на  аналізі систем державного управління у сфері інвестицій та інноваційного розвитку Федеративної Республіки Німеччина, Чехії та Фінляндії, що довели свою ефективність.

Відповідно до положення, затвердженого постановою КМУ від 26.05.2007 №
 777, Мінекономіки є головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення реалізації державної економічної, цінової, інвестиційної та зовнішньоекономічної політики, політики у сфері внутрішньої торгівлі, а також міжвідомчої координації з питань економічного і соціального співробітництва України з ЄС. Тому пропонується визначити Міністра економіки відповідальною посадовою особою, яка через Держінвестицій забезпечуватиме координацію діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері інвестицій та інноваційного розвитку, а також її реалізацію через підпорядковані Держінвестицій Державну інноваційну фінансово-кредитну установу, Український банк реконструкції та розвитку, мережу регіональних центрів інноваційного розвитку та державні суб’єкти інноваційної діяльності.

Відповідно до запропонованої моделі пропонується також доручити Держінвестицій організаційне забезпечення діючої нині Ради інвесторів при КМУ та Національної комісії з питань інвестицій та інноваційного розвитку, створення якої було нещодавно ініційовано Держінвестицій та підтримано Прем’єр-міністром України Юлією
Тимошенко. Ці дорадчі органи, на думку Людмили Супрун, мали б опрацьовувати узгоджені пропозиції у відповідних сферах і подаватися до Кабінету Міністрів України для прийняття остаточного рішення.

Учасники наради домовились підготувати свої пропозиції і найближчим часом продовжити обговорення.

Источник: http://www.in.gov.ua

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 695 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Відбувся семінар "Авторське право в цифровому середовищі"
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
Forbes прорейтинговал российские бренды
Информация о выполненных научно-исследовательских работах (НИР) в ФГУ ФИПС за период 2006-2007 гг.
В Женеві пройдуть консультації України про вступ до СОТ
Москва: МП компенсируют затраты на сертификацию по международным стандартам

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com