Пятница, 19.04.2024, 21:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Октябрь » 8 » Ідучи назустріч інноваціям — не збийте їх з ніг!
Ідучи назустріч інноваціям — не збийте їх з ніг!
15:55
Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти (далі — Комітет) 5 жовтня 2009 року провів у м. Дніпропетровськ виїзний захід, названий "Слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти "Промислова власність в інноваційній економіці України: ефективність застосування законодавства та державного регулювання".

Ми представляємо вашій увазі перше враження головного редактору журналу "Інтелектуальна власність" Ірини Абдуліної від проведеного заходу.

У своєму виступі Голова Комітету Полохало Володимир Іванович виклав своє бачення нинішньої ситуації у сфері інтелектуальної власності у взаємозв'язку з інноваційною діяльністю і зазначив зокрема, що "ми потерпаємо від кризи, тому що в дев'яностих роках не було пріоритетних інновацій для бізнесу…
Наш український бізнес жадібний і недалекоглядний. Він не сприймає інновацію. Саме тому Комітет і ініціював ці слухання".

Виступи на слуханнях торкались різноманітних тем, які безпосередньо хвилювали конкретного виступаючого: хтось обґрунтовував необхідність прийняття закону про наукове відкриття, інший — закону про раціоналізаторські пропозиції, говорили про необхідність врегулювання правового статусу технічних умов та про "жахливий рівень" сучасної вищої освіти.
Підкреслювалось, що в країні немає хороших інноваційних проектів, і справа тут не в хороших чи поганих бізнесменах, а в тому, що є бізнес, який необхідно стимулювати, а це — проблеми державного врегулювання. Наголошувалось, що науково-дослідним інститутам фінансово важко підтримувати чинність охоронних документів.

Доповіддю, яка безпосередньо стосувалась проблем промислової власності і викликала емоційний сплеск у присутніх, став виступ директора Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Крайнєва Петра Павловича. Екс-директор Інституту промислової власності з обуренням продемонстрував аудиторії дерев'яну опору для винограду, захищену патентом на корисну модель, назвавши це прикладом незадовільної роботи закладу експертизи — сучасного Українського інституту промислової власності, бо на такий виріб, на йому думку, охоронний документ міг бути виданий лише некомпетентними фахівцями. Крім того, це є одним із факторів, яким обумовлена необхідність негайного створення єдиного центрального органу виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності.

Така правова необізнаність людини, яка з 80 року минулого століття працює у сфері правової охорони інтелектуальної власності, викликає щонайменше подив. Як відомо будь-якому фахівцю, при перевірці заявки на корисну модель не проводиться кваліфікаційна експертиза, а тільки формальна. Якщо заявка на корисну модель подана заявником, відповідно до встановлених вимог, то не видати патент неможливо. Таким чином, патент № 34764 на корисну модель "Опора для винограду", виданий відповідно до норм чинного законодавства. А якщо Петру Павловичу не подобається законодавство, то всі вимоги потрібно адресувати Комітету, який опікується питаннями інтелектуальної власності .

І взагалі запропонований (начебто за результатами цих слухань) проект Рекомендацій не відповідає суті тих виступів, які пролунали у залі Дніпропетровського університету економіки і права.
Ось таке невтішне перше враження склалося від проведеного заходу.

Источник
: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Днепропетровске | Просмотров: 657 | Теги: Днепропетровск, инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Американцы не хотят платить за музыку
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
Легко ли защитить свою идею?
Итоги реализации инновационной образовательной программы подведут в ТюмГУ
Молодым архангельским ученым будут вручены премии
Набуває чинності нова версія МПК 2008.04
"Промислова власність" №3, 2008

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com