Вторник, 23.04.2024, 19:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июль » 18 » Інформаційне повідомлення ВОІВ
Інформаційне повідомлення ВОІВ
17:24
С. РСТ 1309 20 червня 2011 року
Пані та панове,
Протягом кількох років недобросовісні організації і окремі особи в різних країнах намагаються ввести в оману користувачів послуг Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) щодо сплати зборів, які не мають ніякого відношення до розгляду їх патентних заявок або реєстрацій товарних знаків, і які не стосуються послуг, наданих ВОІВ чи застосовуваних національним або регіональним відомством. Такі організації націлюються, зокрема, на міжнародні патентні заявки, подані згідно з Договором ВОІВ про патентну кооперацію (РСТ) та на користувачів Мадридської системи ВОІВ для міжнародної реєстрації товарних знаків.

Ці організації свідомо розробили свої повідомлення у вигляді інвойсів, які походять із офіційних джерел. Вони включають доступні для громадськості бібліографічні дані про міжнародну заявку чи реєстрацію. У ряді випадків, повідомлення (та супутні веб-сайти) мають оманливу схожість із назвою та логотипом ВОІВ.

Оскільки нам стало відомо про такі шахрайські схеми, ВОІВ намагається підвищити обізнаність користувачів. Ми розмістили на нашому веб-сайті (див. http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.htm) підбірку зразків підроблених «інвойсів». Крім того, ми часто публікуємо статті в щомісячному бюлетені ВОІВ PCT Newsletter, в яких запрошуємо патентних повірених і агентів повідомляти своїх клієнтів про можливість отримання ними таких оманливих повідомлень. Нам відомо, що певні національні і регіональні патентні відомства також намагаються застерігати своїх співвітчизників і резидентів, і ми дуже вдячні їм за їх зусилля – сторінки посилання містять посилання на веб-сайти національних патентних відомств Австралії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Великобританії, та Європейського патентного відомства. Усі вони мають подібні застереження. Зазначаємо, також, що на веб-сайті Відомства з гармонізації на внутрішньому ринку (ОНІМ) розміщуються такі застереження (http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/CTM/feesPayment/warning.en.do).

Однак, незважаючи на зусилля ВОІВ та їх партнерів, кількість надавачів таких підроблених запрошень швидко зростає, їх методи стають більш витонченими і вони збирають значні суми грошей від непідозрюючих винахідників та малих підприємств. В результаті цього, ВОІВ став значно активнішим: ми звернулись до урядових установ країн, в яких така діяльність продовжує існувати, і досягли певного успіху в процесуальних діях, розпочатих проти таких організацій та/або проти спонукань змін логотипу та назви, які використовуються організаціями таким чином, що не мають близької схожості з логотипом та назвою ВОІВ.

ВОІВ також підтримав країни, уряд яких прагнув вжити заходів. Наприклад, генеральний прокурор штату Флорида в США розпочав судовий процес проти Федеративного інституту з патентів і реєстрацій товарних знаків (FIPTR) та однієї особи, стверджуючи, що запрошення, яке заявнику РСТ надіслав FIPTR, порушило держаний Закон про оманливу та недобросовісну торгову практику. На прохання Відомства генерального прокурора штату Флорида, ВОІВ надала допомогу в підготовці судової справи та забезпечила показання експерта під час судового розгляду справи, що стало результатом значного судового процесу проти відповідачів. Сподіваємось, що інші уряди сприятимуть нам в прийнятті відповідних правових дій проти тих, хто займається такими оманливими комерційними практиками.

ВОІВ просить Вашої підтримки у проведені обізнаності користувачів та їх представників у вашій країні, а саме, ми просимо, щоб Ваше відомство розглянуло можливість здійснення наступних дій:

(1) додати одне або декілька посилань з національного веб-сайту Відомства на веб-сайт ВОІВ, де користувачі змогли б отримати більше інформації про такі оманливі схеми. Як зазначалось вище, ряд відомств уже зробили це і створили свої власні застереження: див., наприклад, веб-сайт Відомства інтелектуальної власності Австралії (http://www.ipaustralia.gov.au/factsheets/unsolicited_id.shtml);

(2) створити у Вашій країні компанію, яка попереджатиме заявників і представників;

(3) якщо такі структури діють у Вашій країні, то проаналізуйте, які дії, якщо такі наявні, можуть бути задіяні проти них і застосуйте їх. ВОІВ готова надати Вам у цьому допомогу.

Крім того, ВОІВ буде вдячна за отримані від Вас пропозиції щодо додаткових дій, які, на Ваш погляд, нам слід розглянути. Будь ласка, надішліть на електронну адресу пана Метхью Брайан (Mr. Matthew Bryan), директора правого відділення РСТ, свої пропозиції та будь-які звіти про дії, які Ваше відомство уже вжило або збирається вжити.

Ми щиро віримо, що такі дії наносять шкоду системі інтелектуальної власності. В той час, коли досвідчені заявники менше можуть бути введеними в оману, жертвами цих шахрайських повідомлень є, як правило, ті, хто менше всього можуть дозволити собі фінансові втрати: окремі особи чи малі підприємства, які намагаються орієнтуватися в системі інтелектуальної власності для пошуку захисту для своїх винаходів і торгових марок. Ці заявники мають бути впевненими, що ВОІВ та всі її партнери в національних і регіональних відомствах інтелектуальної власності будуть робити все можливе, щоб захистити їх від таких недобросовісних дій. Саме з цією метою я запрошую Вас поглиблювати наше співробітництво в цьому напрямку.

З повагою,
Френсіс Гаррі Генеральний директор

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 513 | Теги: ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Украина и Германия будут сотрудничать в области биоэнергетики
Постоянно действующая выставка инновационных проектов "Выставка инноваций "Республика идей"
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
В Женеві пройдуть консультації України про вступ до СОТ
Во Франции за пиратство будут отключать от Интернета
В Днепропетровской области будет создан эко-энерго кластер
Татарстан позиционируется как инновационный лидер

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com