Пятница, 19.04.2024, 01:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 21 » Харків приймає семінар до Євро 2012
Харків приймає семінар до Євро 2012
20:33
21 вересня 2011 року в м. Харків відбувся регіональний науково-практичний семінар на тему: "Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів".

Захід пройшов відповідно до графіка проведення регіональних семінарів у приймаючих містах, затвердженого наказом Державної служби інтелектуальної власності України від 02.08.2011 № 02-Н "Про затвердження Плану виконання заходів завдання № 11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2011 рік".

У заході взяли участь представники держадміністрації Харкова, Харківської обласної митниці, Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, бізнесових кіл, а також фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України.

У ході обговорення висвітлювалися практичні питання організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™.

Відкриваючи семінар, заступник директора Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Інститут) Анатолій Горнісевич привітав учасників і ознайомив їх з основними заходами, які проводяться в напрямі забезпечення набуття й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Як зазначив доповідач, такі семінари організовуються регулярно з 2009 року й саме в тих містах, у яких відбуватимуться матчі чемпіонату з футболу ЄВРО-2012.

– Наша мета – повідомити громадськості, що ми робимо для вирішення питання захисту прав інтелектуальної власності, зокрема, донести до загалу інформацію про особливості цієї сфери, окремі її аспекти. Сподіваюся, що робота відбуватиметься у формі активного діалогу між аудиторією та доповідачами. Нам потрібний зворотній зв'язок, тому запитання кожного учасника зустрічі дуже важливі, – наголосив Анатолій Горнісевич.

У своїй доповіді він проаналізував сучасний стан нормативно-правового забезпечення правової охорони й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів.         

Від Харківської обласної митниці зі вступним словом виступив В.Сухенко, начальник сектора з питань захисту прав інтелектуальної власності. Він розповів аудиторії про можливості Держмитслужби України щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА.

Практичні аспекти застосування Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" проаналізувала у своєму виступі заступник голови Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України І.Виродова.

Заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності, начальник відділу міжнародних норм права Інституту Марія Василенко висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та окреслила засоби боротьби з ним.

Свої доповіді під час семінару виголосили й інші фахівці Інституту. Ірина Атаманова, головний спеціаліст аналітично-правового відділу, розповіла про автоматизовану базу даних інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Доповідач зупинилася на призначенні цієї БД, її структурі та особливостях користування.

Основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА проаналізувала Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з інтелектуальної власності.

Начальник відділу заходів з охорони інтелектуальної власності Інна Костенко виступила з доповіддю на тему: "Інтелектуальна власність УЄФА як предмет правової охорони".

Актуальність теми семінару та значний інтерес аудиторії до питань набуття й захисту прав інтелектуальної власності, зокрема прав УЄФА та його комерційних партнерів під час підготовки й проведення чемпіонату ЄВРО-2012, не заперечні. Тож доповідачам довелося відповісти на велику кількість запитань учасників.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 464 | Теги: Євро-2012 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Держкомстат України затвердив інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження у сфері науки, інновації
Київська міліція знищила піратський осередок
Симпозиум, посвященный разработке государственной политики на основе патентных ландшафтов в науках о жизни
Мурманская область: в 2008г. в Апатитах откроется инновационный бизнес-инкубатор
Колегія МОНУ – перспективи розвитку ДДІВ на 2008 рік
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com