Суббота, 27.04.2024, 00:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июнь » 8 » Міжнародний семінар "Протидія порушенням авторського права і суміжних прав у цифровому середовищі". Другий день
Міжнародний семінар "Протидія порушенням авторського права і суміжних прав у цифровому середовищі". Другий день
18:03
8 червня 2011 року провідні фахівці у сфері інтелектуальної власності України в співпраці з колегами з США розпочали завершальний етап дводенного міжнародного семінару з питань протидії правопорушенням авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі.

Другий день заходу включав обговорення стратегій і механізмів, які застосовуються для розслідування справ щодо порушень авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі, і практичних порад від представників американської делегації.

Джеремі Бенкс, Міжнародна федерація фонографічної індустрії, окреслив деякі питання, які потрібно вирішити до формування стратегії для ефективного її використання:
– Потрібно брати до уваги місце скоєння правопорушення, наприклад, трапляється, що правовласник перебуває у Великій Британії, а його права порушили в Німеччині. Також важливо зважати на стандарти та рівні доказової бази й на те, яка інформація має додаватися до зібраних доказів відповідно до чинного законодавства тої чи іншої країни.

Джеремі Бенкс представив презентацію, у якій висвітлив тему "Стратегії для успішного пошуку та фіксації електронних доказів", розповів про збирання та зберігання доказів, вилучення обладнання, а також про управління правами в цифровому середовищі.

У другій частині семінару Майкл Постон, Федеральне бюро розслідувань США, надав слухачам інформацію та практичні поради з приводу розслідувань випадків порушення прав інтелектуальної власності.

По завершенні міжнародного семінару його учасники поділилися враженнями від заходу та власними поглядами на ситуацію щодо правопорушень авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі в Україні:

Кевін Розенбаум, Відомство патентів і торговельних марок США:
– Дуже радий був відвідати цей семінар. Відзначу, що в Україні питанням захисту прав інтелектуальної власності приділяється велика увага й цей семінар – яскраве тому підтвердження. Надзвичайно важливо, що з-поміж запрошених на захід є ті, хто розслідує карні справи у сфері порушень авторського права та суміжних прав, – представники МВС і прокуратури. Якщо ми всі об’єднаємо зусилля, то результати у сфері захисту авторського права та суміжних прав значно покращаться й проблема піратства буде викоренена. Дуже важлива підтримка з боку уряду, самих правовласників, фахівців сфери ІВ, правоохоронних органів і всього суспільства в цілому. Значну роль у справі поліпшення окресленої ситуації відіграють такі засоби, як відкритий діалог у суспільстві, та організація навчальних семінарів на зразок сьогоднішнього, до участі в яких залучаються працівники різних галузей і під час яких узагальнюється досвід багатьох країн. І бажано, щоб представники таких організацій, як, наприклад, FBI, розповідали про власні методи вирішення проблем захисту прав ІВ.
– Інтернет-піратство є найбільшою проблемою для музичної індустрії як в Україні, так і за кордоном. Тому важливість проведення семінару та його користь важко переоцінити, адже по-перше, цей захід дав можливість обговорити законопроект № 6523 (положення якого підтримали присутні на конференції зарубіжні колеги), і, по-друге, дозволив українським правоохоронним органам отримати з перших рук досвід розслідування фактів порушення авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі.

На жаль, протягом останніх років Україну дедалі частіше називають одним з найбільших джерел цифрового піратства, адже саме в нашій країні розміщуються сервери найбільших файлообмінних мереж. Але це далеко не єдина проблема – зростає кількість сайтів, незаконна діяльність яких базується або на розміщенні музичних і відеофайлів, або на свідомому заохоченні такого розміщення шляхом надання технологічної площадки чи інтернет-посилань кінцевим споживачам, – розповів Ігнат Бережний, директор Асоціації музичної індустрії України, і на останок додав:
– Музичні компанії сподіваються, що цей захід забезпечить суттєве зростання кількості кримінальних переслідувань організаторів та адміністраторів піратських інтернет-ресурсів, а також розширення міжнародного співробітництва між українськими правоохоронним органами й Інтерполом і ФБР та співробітництва з представниками індустрії.
– Комп'ютерне піратство й надалі становить серйозну загрозу для глобальної економіки, однак люди чітко розуміють цінність інтелектуальної власності та її роль у забезпеченні економічного зростання.

У свою чергу спеціалісти з авторського права США готові надати будь-яку допомогу: відповісти на запитання, поділитися методичними матеріалами й усім накопиченим досвідом, – усе це для того, щоб інформаційно підтримати українських фахівців, – зазначила Ен Чаітовіц, Відомство патентів і торговельних марок США.

Сергій Наливайко, начальник управління контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності, підкреслив важливість таких заходів і наголосив на їх доцільності:
– Для ефективної протидії правопорушенням авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі державним органам спільно з компетентними правоохоронними органами й бізнес-сектором необхідно проводити просвітницьку роботу та підвищувати рівень поінформованості населення з питань вищезазначеної тематики. І сьогоднішній семінар є чудовим засобом для досягнення цієї мети.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 684 | Теги: пиратство, Авторское право, Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Интернет-интервью "Государственное регулирование охраны объектов интеллектуальной собственности"
Конференция «Реклама как объект интеллектуальной собственности»
Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до Закону "Про охорону прав на промислові зр
При ТПП Нижегородской области создан комитет по интеллектуальной собственности
Четвертую часть ГК хотят отложить на год
Татарстан: требуется усиление борьбы с контрафактной и пиратской продукцией
Москва: в ВАО обсудили деятельность инновационных МП

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com